Gravidutze si mamici de CLUJ-69
Raspunsuri - Pagina 4
ALEX29 spune:
NEATZA
ELENA am inceput sa i dau seara cereale de la Milupa ,dar nu fac treaba asta seara de seara ci cam de 2 3 ori pe sapt si de sapt asta o sa i dau si gris calcic o data pe sapt
iar pt gat este un sirop homeopat f bun Stodal ,multa sanatate
LORE tare faza cu fetitza vecinului si cu lingurile de lemn
ANDREEA e mai bine sa i dai marutz copt pana se face mai maricica
IOANA(SARA)buna idee cu colacul ,am facut baitza cu Tiadris dar numai cand era tati cu noi ,altfel e mai greu
PT Tiadris o sa cumpar scaunel pt baitza ,am vaz la Carrefour si cred ca o sa i placa tare mult
NICO vorba lui LORE de ce mai vrei sa slabesti arati superrrr bine
ADRIANA cum esti azi ?
INGERASHU MEU TIADRIS-3oct2007
redai spune:
In caz de febra mare (m-am gandit ca e bine sa stim):
- in cazul puseelor febrile care revin in forta din 4 in 4 ore , in general se foloseste urmatoarea schema :
- Nu se da acelasi antitermic la mai putin de 6 ore distanta deoarece poate interveni supradozarea cu efecte urate.
Astfel , se alterneaza antitermicele care nu contin aceiasi substanta activa in compozitia lor
- Nurofenul, marcofenul contin ibubofren
- eferalgan, calpol contin paracetamol
-algocalminul contine o alta substanta activa decat cele de mai sus.
In cazul in care febra creste mult la mai putin de 6-8 ore de la administrarea nurofenului se administreaza paracetamol. Daca urmatorul puseu de febra mare este la mai putin de acel interval de mai sus de la administrarea paracetamolului se poate da algocalmin.
Apoi se revine la nurofen etc.
Evident ca ii vei da substantele in dozele si sub forma medicamentului recomandata pentru varsta copilului.
Trucuri pentru scazut febra :
- sosete inmuiate intr-o compozitie de : trei sferturi apa, un sfert otet amestecat cu spirt medicinal
- in caz de febra peste 39. 8 C se pune copilul in baie si se da drumul la apa calduta (cu 2 grade mai putin decat febra copilului)si se lasa copilul sa se balaceasca cateva minute pana apa se va mai raci un pic si temperatura copilului cedeaza.
- frectie cu diferite substante speciale pentru frectie care se pot administra in functie de varsta copilului.
- impachetari cu cearceaf inmuiat in apa calduta si bine stors ( se acopera torsul si picioarele si se tine copilul infasurat cam 5 min , daca nu se observa scaderea febrei se poate repeta operatiunea - din pacate la chestia asta majoritatea plang astfel incat functioneaza mai bine pusul in cada cu jucarii )
Daca febra mare continua peste 3 zile este obligatoriu ca un medic sa vada copilul si eventual daca este necesar sa administreze un antibiotic.
David
www.hi5.com/friend/video/7575382--158238046--David--view-html" target="_blank">Stam in picioare
Intalnire 8 martie
bex spune:
neata:)!
sunt happy, am avut un weekend fain, am iesit doar noi doi la plimbare si la o cafea la starbucks. E cam slabuta cafeaua, dar delicioasa c cu caramel, va recomand si o prajiura cu branza si zmeura...:) ce mai ff bune, dar si cam scumpute.. Cari a stat cu buni, care a si consultat-o si a zis ca nu se mai aude nimic! deci e bine! ieri de asemenea o zi frumusica, ne-am plimbat toti 3 pana la savadisla, dar intre timp s-a stricat vremea:(
azi avem program administrativ, sper sa reusim sa si iesim la o plimbarica:)
anca, felcitari pentru botez, Stefan e un dragut si un haios in costum si tu o mami ff frumusica;) sper la urmatoarea intalnire sa ne vedem live;)
va pup
Co +Carina Alysa
http://b1.lilypie.com/tm33p2/.png
ALEX29 spune:
CO este in CLUJ "STARBUCKS COFFEE"????????
BINE ca piticutza e ok
LORE multumim mult pt informatii sunt foarte utile
INGERASHU MEU TIADRIS-3oct2007
bex spune:
Daaaa!!abi am asteptat sa vina;P
Alexutzo, e la intrarea in Iulius pe dreapta, inainte de intrare de fapt, cum urci scarile imediat...e fain ca nu se fumeaza decat afara, e mare si are si terasa...
Asa, daca o sa luati revista Mami, o sa aveti o surpriza placuta, apare povestea nasterii unei persoane tare dragi noua;) mai multe nu va spun:) o zi minunata fetelor!!!
Co +Carina Alysa
http://b1.lilypie.com/tm33p2/.png
geanina-nica spune:
buna dimineata-(la aimaz)
ANCAb-scumpic scumpic sucupic ingerasul.Sa creasca mare si sanatos.
alex-vad ca TIADRIS o ia pe urmele lui ALVARO cu dormitul. eu cand mai are o repriza asa lunga de dormit ma mai duc la el sa vad daca respira
e foate bun grisul poti sa-i dai si eu ii dau,oscilez cu cerealele.
meli-pana la urma o sa te recalifici in asistenta de pedriatrie
sa nu te superi am glumit.Multumim pentru sfaturi,sunt bine venite,,
Ce mai face bronzatul hihihi?
co
-eu am azi zi de smotru.si nu am nici un chef,e un timp super pe afara si astept sa se trezeasca piciul sa o zbughim afar.
nrl spune:
Fetelor, mai stiti ceva de dpop? Ca n-am mai vazut-o de mult pe forum...
In alta ordine de idei, am vazut ce a scris Alex despre Aquina, in general e asa cum spune ea, adica apa nu contine clor, este tratata pe baza de sare. Doar ca in momentul de fata instalatia de tratare cu sare e defecta, si se pare ca va mai dura putin pana o reparam, asa ca acum tratarea se face clasic, cu clor.
Apa este filtrata in permanenta, deci este ireprosabila dpdv igienic, doar sa aveti grija daca mergeti cu bebeii la reactia la clor. Eu sincer as mai astepta, promit sa va informez cand revine la normal, am un motiv in plus sa ma zoresc
Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)
http://community.webshots.com/user/nicoletarl
http://community.webshots.com/user/mamicidecluj
redai spune:
Cred ca pentru mine era mesajul.
quote:
Originally posted by geanina-nica
meli-pana la urma o sa te recalifici in asistenta de pedriatrie
sa nu te superi am glumit.Multumim pentru sfaturi,sunt bine venite,,
Ce mai face bronzatul hihihi?
Co despre cine e vb?Acum ne faci curioase?
David
www.hi5.com/friend/video/7575382--158238046--David--view-html" target="_blank">Stam in picioare
Intalnire 8 martie
kitzy spune:
Cica tocmai au terminat de renovat Gine 1, inafara de et 1. Oare pot ajunge cumva la un salon renovat? Trebuie s-o intreb pe dr daca se poate, sa nu ma lase fix la et 1 unde is o gramada de paturi si o baie pe etaj. Nu stiti, oare ficare medic are saloanele lui cu pacientele? Sau care cum apuca?
36+ cu Diana
AMR 4 saptamani!!!
redai spune:
1.fetelor de cand se intriduce olitza?
2.stie cineva unde gasesc olita cu muzicuta in CLuj?Sa nu ma apuc de comandat pe internet.
David
Intalnire 8 martie