Hai sa fim romani!!!
Raspunsuri - Pagina 3
b.nica spune:
E tipic: Picasso trebuie sa-si mentina cota,voi chiar nu ati inteles?
Aprecierea nu cred ca este transata d.p.v.artistic ci pur comercial.Noi,sentimentali, votam ca la Costel si s-a ales praful si de intentia noastra dar si de a lor!
Mik spune:
Eu va sfatuiesc sa votati ce cunoateti (si vi se pare ca merita), iar daca nu-l cunoasteti decit pe Brincusi sa va anbtineti.
Acum 3 ani am fost batuta la cap sa-l votez pe Hagi ca cel mai bun jucator bla-bla-bla ... de o prietena care mi-e foarte draga. Am intrebat cine e Hagi si m-a gasit irecuperabila, dar mi-a explicat. Am votat si apoi votat s-a anulat din pricina de voturi mult-pre-multe.
qsar spune:
Deci (concluziv, desigur!) mie-mi zvacneste de nervi tampla stanga cand vad ca Marcel Duchamp este in "topten", surclasandu-i pe Kandinsky, Rodin, Modigliani, Miro, Giacometti, etc...
Duchamp mai bun decat Giacometti? Sfinte Sisoe!!!
ocebine spune:
Sfinte Sisoe is correct!!!
Koons se vinde mai scump decit un Rembrandt.
Francis Bacon mai scump decit El Greco.
Anamaria
"I used to be Snow White, but I drifted."
b.nica spune:
In definitiv pe ce fel de criterii se asteapta initiatorii acestui top sa se voteze?
Popularitate, cunostintele de cultura universala a votantilor dar oarecum deturnate de cetatenii care voteaza artistii nationali pe care ii cunosc mai bine,snobism,cotare pe piata a operelor,pictura, mai mobila comercial decat sculptura,etc.
Eu stiu doar atat: nu-mi place si nu o sa-mi placa Picasso, nici daca ar ramane ultimul pictor expus si nici daca o sa-mi atrag reprosuri!
Constantin Brancus este sublim si de necomparat,l-as scoate din top tocmai pentru ca este deasupra lor.
columbiana spune:
quote:
Originally posted by qsar
Suntem un popor entuziast, ce-i drept... Si de sine suficient.
Dar mintea de pe urma* si rationamentul post-factum sunt ale noastre 100%. Asta e! Inghesuiti de istorie si de fatalitate intr-o margine de civilizatie, ne-am cultivat complexele galagioase, infatuarile foarte-mic-burgheze si stilul revendicativ-intzafoiat...
N-am timp acum sa explic de ce a-l vota pe Brancusi (si-atat!) in acest "top 500" este un act de INCULTURA.Honi soit qui mal y pense...
pai asta vroiam sa spun: in locul joardei izbite de catedra virtuala a forumului n-ar fi fost mai constructive niste iezplicatii pentru gloata?
hehe, editez ca acum am vazut: cum sa nu circule mailuri pentru Brincusi sau Hagi peste tot pe internet, cind uite ce campanie serioasa duce lumea intr-un concurs de poze pe un forum http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=118828&whichpage=4
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul