pisica

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sisi spune:

quote:
Originally posted by Scuffy

cum stii daca pisica e purtatoare de toxoplasmoza?

Se poate afla, cred eu, destul de usor. Vorbeste cu un medic veterinar care te va ghida cu siguranta. Stiu ca sa face un test. Si eu ar trebui sa fac, desi am pisica de mult si am dormit cu ea in pat etc... Nu am avut probleme si intr-o luna nasc. Imi fac probleme insa pentru ca e foarte atasata de noi si ma tem sa nu fie geloasa pe noul membru. In plus va trebui sa o dam afara din camera noastra ceea ce se va lasa cu tragedie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Tot spuneti sa nu-i schimbati locatia pisicii, dar parintii mei se vor muta la mine cu tot cu motanul (rau!) pe care l-am adunat eu mai demult de pe strada! Credeti ca o sa se obisnuiasca in noua casa?
El in Bucuresti traieste inchis in apartament, nu e nici castrat, iar aici am o casa cu gradina, vecinii au si ei pisici, ciini, pasari...
De cind l-am parasit a devenit foarte gelos si de cite ori ma vede ma ataca :((( Mie nu-mi suride ideea, dar mama nu vrea sa-l abandoneze, il iubeste foarte mult. Fara el nu vrea sa vina. Si eu am nevoie de ea aici ca sa stea cu Adélie cind avem noi contracte. Dar ce o sa ma fac daca dragutul de pisoi o sa omoare pasarile vecinilor (de fapt si noi avem multe cuiburi de pasarele pe aici) si pe noi o sa ne atace? Cel mai frica imi e sa nu o atace pe Adélie. Sotul meu nu e de acord sa vina, zice ca pisoiul meu ar trebui consultat de un psihiatru... si ca ce o sa ma fac daca ii scoate vreun ochi Adelitei? Mama zice ca e cuminte... da, dar cu ea! Of, ce problema, cind l-am gasit pe strada era mic-mic de tot, frumusel foc, dar a fost tot timpul cam nebun. A zgiriat si muscat o gramada de oameni, am ajuns ca la Bucuresti multa lume sa nu mai vrea sa vina pe la noi din cauza lui, a bagat spaima in toti. Ei, de asta ce mai ziceti? Ca sa nu mai spun ca mai vreau si un bebe 2...

Otilia&LaAdelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochinegri spune:

Draga Otilia,
nu stiu daca motanul e agresiv sau esti tu tematoare, pe buna dreptate. De ex. motanul meu e blandetea intruchipata (tot batran e). BB ii smulge sistematic mustatile si el sta si tremura, nu se misca (chiar nu-l inteleg). Dar am vazut pisici agresive, in general pe motiv de gelozie. Pisicile evita in general copii, dar ... Daca il castrezi se potoleste, sigur. Asta ar fi cea mai buna solutie. Problema e ca e batran (ca si al meu) si anestezia generala s-ar putea sa nu-i faca bine. Pasarele nu cred ca prinde el, ca a stat prea mult in apartament. Pune-i un clopotel si e rezolvat.
Oricum, daca permiti o parere personala, nu-l abandonati - daca e batran nu se mai descurca. In timp se obisnuieste la curte. Mie mi-ar fi teama sa nu-l atace cainii.
Curaj, iti tin pumnii ! Mai scrie !
lili - mama la 2 pisici + 1 BB

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by oana_noemi

problema!
avem pisica, nu putem sa o dam ca este foarte cuminte si batrana, dar eu nasc la sf. lui august si nu stiu cum impart copilul si pisica! asa ca va rog dati-mi sfaturi, ce ar trebui sa fac?

Nu-ti fa griji, dar o sa faci mai multa curatenie. Pisica ar fi bine sa nu circule pe afara. Nu are voie in camera bebelusului.
In rest, o sa fie bine !

Mergi la inceput

quote:

Se poate afla, cred eu, destul de usor. Vorbeste cu un medic veterinar care te va ghida cu siguranta. Stiu ca sa face un test. Si eu ar trebui sa fac, desi am pisica de mult si am dormit cu ea in pat etc... Nu am avut probleme si intr-o luna nasc. Imi fac probleme insa pentru ca e foarte atasata de noi si ma tem sa nu fie geloasa pe noul membru. In plus va trebui sa o dam afara din camera noastra ceea ce se va lasa cu tragedie...

Motanul meu a dormit cu mine toata viata lui de 8 ani. De cand s-a nascut BB doarme in bucatarie. A mieunat el vreo luna, dar s-a obisnuit.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Lauraa

quote:
Originally posted by Victoria

Pai eu zic ca omenirea a convietuit mii de ani cu animale in apropiere, la tara bunicile noastre aveau un curte si in casa pisici, si nu s-a mai imbolnavit nimeni.

V.

Esti sigura ca nu s-a imbonavit nimeni? Eu stiam ca acum cativa zeci (nu multi) de ani mortalitatea infantila era destul de crescuta. Am observat ca aici pe forum multa lume ii da inainte cu "pe vremea bunicii" . Ei bine, pe vremea bunicii mureau copiii foarte des, diferenta fata de timpurile noastre fiind ca atunci nu era contraceptie si avort si de aceea reuseau bunicile sa ajunga la maturitate cu cate 6 frati.Atatia ramaneau din 12-13...

LAURA

Scuze Laura, n-am inteles.
Adica, ai dreptate, dar, care e legatura cu pisicile ?

Mama blonda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Despre pisica si ciinii mei pe care i-am avut in ro nu vreau sa vorbesc ca ma apuca plinsul ,despre invitatie pot sa-ti spun ca trebuie sa te duci la primarie s-o ceri ,daca este ca aici la noi atunci i-ti trebuie un act de identitate ,un justificativ de domiciliu si o copie dupa pasaportul persoanei invitate!P.S.(ciinele cind plecam in week-end nu minca nimic si nu se mai dezlipea de la poarta pina nu ma intorceam ,se posta acolo si ma astepta ca o statuie!)

AuraGalerne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

quote:
Originally posted by ochinegri

quote:
Originally posted by Lauraa

quote:
Originally posted by Victoria

Pai eu zic ca omenirea a convietuit mii de ani cu animale in apropiere, la tara bunicile noastre aveau un curte si in casa pisici, si nu s-a mai imbolnavit nimeni.

V.

Esti sigura ca nu s-a imbonavit nimeni? Eu stiam ca acum cativa zeci (nu multi) de ani mortalitatea infantila era destul de crescuta. Am observat ca aici pe forum multa lume ii da inainte cu "pe vremea bunicii" . Ei bine, pe vremea bunicii mureau copiii foarte des, diferenta fata de timpurile noastre fiind ca atunci nu era contraceptie si avort si de aceea reuseau bunicile sa ajunga la maturitate cu cate 6 frati.Atatia ramaneau din 12-13...

LAURA

Scuze Laura, n-am inteles.
Adica, ai dreptate, dar, care e legatura cu pisicile ?

Mama blonda

Blondy, eu ma refeream strict la paragraful pe care l-am citat. Cum s-ar spune , am deviat putin de tot subiectul

LAURA

Mergi la inceput

OK, sorry, ma interesa parerea ta.
Hei, nu ma persecuta, nu-mi plac alea de la Blondy, mai ales aia cu coktailurile.

Blonda dar nu prea blonda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Eu stiu din experienta ca pisicile nu sunt agresive cu copiii mici, dimpotriva. Eu am tot avut motani, nu prea sociabili de felul lor, dar cand veneau la mine prieteni cu copii mici in vizita, suportau cu stoicism trasul de coada si de mustati, nu cracneau si nu scoteau gheara, nici macar nu se ascundeau!!???. Nu stiu cum sa explic asta, pur si simplu stateau ca niste balegi (pardon de expresie) sa-i smotoceasca aia mici de le mergeau fulgii. Dar cand e vorba sa-i dau pastile cu vitamine, il alerg prin casa si-l plachez ca la rugby ca sa stea... nu stiu ce sa cred....

V.

Mergi la inceput