Vreau si eu un cort!

Vreau si eu un cort! | Autor: martie

Link direct la acest mesaj

Eram din categoria: eu cu cortul?? Niciodata!

Iata-ma ca am 2 copii si, fiind din Bucuresti, nu pot sa-mi doresc nimic mai mult pt. ei decat niste aer curat, departe de lumea dezlantuita.

Chiar imi doresc foarte mult sa merg si eu la vara cu cortul, sotul imi povesteste mereu cat de incantat era de aceste concedii cand era mic. DAR, si acum vine intrebarea? Ce cort sa cumpar, de unde, ce caracteristici trebuie sa aiba (ca am o fata de 1 an si alta de 3), am auzit chiar discutii despre corturi "de fite", ca am si ras, cum adica cort de fite?
Ma puteti ajuta? Chiar mi s-a pus pata rau: vreau cort!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Dat fiind ca ai doi copii, cortul tre' sa fie mare . Eu am unul de 4 persoane, dar e numa' bun pentru noi 3. Acuma sigur ca depinde cat de "mari" sunteti voi si mai ales, de cat de "imprastiat" dormiti - eu si fetita mea suntem cam "imprastiate" la somn :).
In al doilea rand trebuie sa fie destul de usor de montat/demontat, sa fie cu stalpii de sustinere telescopici si nu cu foarte multe sireturi care o sa te capieze de cap.
Daca ai putea sa gasesti unul cu "veranda", este destul de utila. Imi amintesc de un weekend la Doftana in care am stat numai in "veranda" cu pricina pentru ca ploua intr-una. De-asta ar fi bine sa fie ceva mai inaltut - de exemplu, noi am putut pune scaune din acelea pliante ca nu dadeam cu capul de "tavan".
Sigur ca daca vrei cort numai pentru dormit, nu tre' sa fie nici inalt si nici cu veranda, acuma depinde de confortul pe care il cauti.
A' - sa aiba aerisire! Ca altfel o iei razna pana dimineata, te sufoci :).

Mai multe nu prea stiu ce sa iti spun ca nu ma pricep, dar ti-am raspuns din punctul de vedere al utilizatorului.
Va trebui sa iti mai pui problema accesoriilor: ceva saci de dormit si saltea/saltele - noi avem de izopren, sunt bune, izoleaza, dar nu-i pe moale, te cam trezesti cu oasele rupte :).

Si nu in ultimul rand, inainte de a te apuca de achizitii, sa te astepti la nopti nedormite la cort pentru ca toate locurile de campare sunt inevitabil invadate de manele, betii, urlete (ca-n codru) - probabil refulari cauzate de statul la bloc...
Noi inca nu ne-am incumetat sa campam intr-un loc in care sa fim doar noi si padurea, asa ca am cam renuntat la ideea de a mere cu cortul
P.S. Nu vreau sa te descurajez!!!
Succes!

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Iti multumesc foarte mult, cert e ca partea tehnica ma depaseste, parca ai fi vorbit in alta limba, sunt pe dinafara complet, daca mai aveam dubii acum le-am inlaturat complet.

Nici prin cap nu-mi trece sa ma asez in locuri de campare ca cele descrise de tine, le cunosc si eu f. bine. Ma gandeam in plina natura, dar cu mai multi prieteni sa nu fim doar noi si potentialii dusmani care sa ne dea si la cap eventual..

Deci, imi trebuie un cort:

- mare, pt. confort
- cu stalpii telescopici
- cu veranda si ceva mai inalt
- sa aiba aerisire
- accesorii: saci de dormit (izopren - nu sunt prea moi), scaune si masa pliante

MULTUMESC

Totusi, ma gandesc eu, oare nici in zilele noastre nu au o ora de stingere? Adica a scandalului, muzicii etc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

De izopren sunt saltelele, nu sacii de dormit.
La saltele, daca vei cumpara, iti recomand 2-3 saltelute inguste.
Noi avem una mai lata (cam de 2 persoane) si este enervant de complicat de manevrat - un sul lung de mai bine de un metru nu face altceva decat sa te scoata din minti pentru ca nu incape nicaieri in masina sau agatat de rucsac!

Ora de stingere? Eventual, pe la 4-5 dimineata daca se termina bautura sau ii rapune oboseala.
Da' nici atunci nu-i sigur pentru ca dintr-o gasca de 10 (de ex), tot mai raman 1-2 pe baricade care stau ca viteii cu ochii pironiti in cenusa focului aprins seara, trag dintr-o sticla si cam la 15 de minute isi amintesc sa traga un racnet. Probabil reflecta adanc...
Asta in cazul in care momentul lor de reflexie nu este musai sa fie acompaniat de muzica. Muzica deloc linistitoare .

Acuma, despre cort, poate mai apar si ceva profesionisti prin zona sa te lamureasca mai pe larg :).

Edit: masa si scaunele pliante zau ca nu-s musai, numa' daca n-aveti chef sa stati direct pe iarba pe patura sau ceva.

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

si nu te-a batut gandul niciodata sa iei o tigaie si o lingura (de metal) sa canti si tu la tigaie? Aoleu, cred ca as muri cu maneaua si-n ...somn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Noi am avut un cort din acela mare, cu 2 camere, hol, veranda, inalt de 2 metri. Foloseam saltele din alea gonflabile, de plaja, pentru 2 persoane. Incapea la fix in camere. Le facea reclama la TV, unele albastre. Erau si la SelGros. Se doarme foarte bine pe ele si sunt mai inalte fata de suprafata pamantului, nu te doare spinarea dimineata cand te trezesti. Pentru "mijlocul naturii" mie mi s-a pus pata pe o rulota. La munte mi-e frica sa merg cu cortul, peste sotul meu a intrat ursul in cort in tineretile lui. Nu mi-ar trebui!

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Pentru ce-am dedus eu ca va trebuie, adica mers cu masina, nu carat cortul in spate, confort pentru copii si campare in poienita, nu pe varf de munte, ti-as recomanda Miral Tunnel Family 4. Il gasesti la linkul de mai jos, ultimul model pe pagina:
http://www.escapade.go.ro/ro/corturi.htm
Dar atentie! Daca va bate gandul sa campati cu el pe plaja la mare, sa luati neaparat in calcul faptul ca un cort ancorat in nisip cu cat e mai inalt, cu atat e mai vulnerabil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Nu prea sunt la curent cu modele din .ro, dar ar fi bine ca betele sa fie de aluminiu si nu din fibra de sticla. Asta pentru ca fibra de sticla nu e asa rezistenta.
Uite, am gasit 3 sfaturi:
"1. cusaturile pe cm sunt mai multe la un cort de calitate. Dau astfel o rezistenta mai mare
2.corturile de calitate folosesc in general bete de aluminium
3.materialul din care e facut trebuie sa fie respirabil sau cel putin cortul sa aiba aerisiri. Altfel va veti trezi dimineata uzi fleasca nu de apa ci de condens"

E frumos la cort. Noi am dormit si in salbaticie, nu s-a intamplat nimic nasol. Nici nu m-am gandit ca ar putea sa se intample ceva. Intr-adevar, in locurile de campare care sunt accesibile cu masina e mai nasol.

Mergi la inceput