Doarme cu mana la titi...
Raspunsuri - Pagina 2
canuta-om-sucit spune:
Si al meu tot asa doarme, la mine, la bunica, strabunica, nu conteaza titi sa fie... Eu insa nu ma panichez, e doar o perioada, si daca el asa se simte bine...
andruskandu spune:
Si Andrei face la fel. Mai ales cand e suparat. Baga manuta pe la gat sub bluza. Vad mai nou ca ii place sa adoarma cu mainile inghesuite intre el si mine, la mine in brate, cu capul pe umar.
Chestia e ca baga mana si la tata-so....
Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006
andira spune:
Si baietzelul prietenei mele la fel adormea cand era mai mic.
Imi aduc aminte ca-mi povestea zambind de obiceiul asta al lui, dar nu era deloc ingrijorata. Acum are aproape 8 ani, si nici nu mai stiu cand s-a dezvatat, a trecut multa vreme de atunci.
BESTUTZA spune:
Desi sunt tot timpul in criza de timp si abia reusesc sa citesc,vazui subiectul si mi-a fost imposibil sa nu scriu
Ei bine, eu detin doua asemenea exemplare!
Pe Tudor l-am intarcat brusc la 9 luni jumate cand am ramas insarcinata cu Ilinca.
Are 3,1 ani si acum cand e obosit,suparat,ganditor are o mana la titi si una in gura!
Ilinca are exact aceleasi obiceiuri,dar identic!
Deci dupa cum vedeti situatia la noi e si mai grava!
Nu am ingrijorez foarte tare deoarece frecventa situatiilor a inceput sa scada la Tudor semn ca in timp va renunta..
Ceea ce poate parea amuzant e ca dc ii apuca pe amndoi amocul in acelasi timp,Ilinca il da afara de la titi pe Tudor
Ceea ce pot spune cu certitudine este faptul ca nu este un obicei invatat-in cc il priveste pe Tudor-nu a vazut nicaieri in anturajul prietenilor cu copii-este singurul si nici ceilalti nu au preluat de la el obiceiul- ci face parte din sistemul lui de echilibru si securitate emotional-afectiva.
In momentul in care isi vor gestiona fara probleme starile de obosela, angoasa, sigur le vor inlocui cu stari de tip rational.
Daca nu va fi asa va voi anunta!
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
mychydutza spune:
si bebele meu de 8 luni tot la san adoarme. daca nu sunt acasa , nu doarme. e cam greu. sper sa il dezobisnuiesc candva de "naravu" asta.
*mihaela*
la concurs gasiti poza aci www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=17" target="_blank">eusicufratii mei
viomary spune:
eu am aproape 30 de ani si-mi amintesc ca dormeam cu mana la sanul mamei mele si eram in clasele primare cand m-am dezobisnuit
i-mi amintesc ca mama incerca sa ma devete de acest obicei iar eu simteam...nu stiu ca nu-mi era aproape cand tineam mana acolo aveam sentimentul ca sunt iubita protejata ca nimic nu se putea intampla....acum ce sa zic gabi_fer fa cum crezi eu am scris ceea ce am trait eu cand eram copil...
Giana spune:
Baietelul meu cel mare are 2 ani jumate si a fost alaptat si el pana la un an.Si acum de cum ma vede langa el in pat baga mana la tzatzi.Dar l-am mai dezobisnuit acum...sa vedeti inainte ce nervi imi facea...mie chiar nu mi-a placut "fracusul" asta de sfarcuri...ma scotea din minti.
Sa va spun ce-am facut...ii spuneam degeaba ca am buba,nu e voie,e rusine si altele.Pana la urma,in joaca am bagat mana in pampersul lui si i-am zis...daga bagi mana la tzatzi...bag si eu mana la puta.Rade cu o pofta...si spune "Gata! Scot mana!" Cum incearca el cum ma fac si eu ca-l dezbrac...asta merge. Insa cand il prinde pe al meu sot il zgandare la o alunita de pe brat care este mai proeminenta.Si prin somn ii face asta de nu poate sarmanul tati nici la wc sa merga ca Dani are treaba
gabi_fer spune:
Giana, si ueu am momente cand nu pot suferi acest frecus dar....cand imi este racit si se trezeste peste noapte ca nu poate respira datorita nasucului, accept si mana la titi numai sa poata adormii.
Viomary, nasa noastar imi povesteste acelasi lucru despre copilaria sa. La 4-5 ani s-a dezobisnuit de acest obicei care nu i-a facut rau, nu este dependenta de parinti deloc, chiar f independenta. Mie sincera sa fie imi este teama sa nu fie f atasat de mine, fiind si baiat.
BESTUTZA, cred ca ai dreptate, este mai bine sa asteptamsa treaca aceasta perioada de la sine, ce am sa mai plang dupa aceasta perioada!!!!!!
Va multumesc mult pentru raspunsuri, imi sunteti de mare ajutor, ma ajutati sa-mi dau seama ca nu suntem singurii posesori de astfel de obiceiuri.
Va las, am un ingeras care trage de mine, are nevoie de titi....