trist- semnati, va rog! (pentru caini chinuiti)
http://ionut.ecosapiens.ro/fii-schimbarea-pe-care-vrei-sa-o-vezi-in-lume/#comment-40
cred ca nici un cuvant nu isi mai are rostul. semnati, va rog!
mama lu' maria
Ajutati-o pe Sonia!
Raspunsuri
Chuny spune:
Am dat un google search ... m-am ingrozit! Presupun ca nimeni nu il poate opri.
Sibylle saptamana 28
Nasterea ariciului junior Poze cu noi si Vladimir
addinel spune:
eu sper, cum-necum, sa fie oprit. trebuie sa existe o modalitate de a-l impiedica sa faca asta din nou.
mama lu' maria
Ajutati-o pe Sonia!
zfcristina spune:
specimenele acestea se numesc MONSTRI nu oameni.
Cristina , mami de cei mai frumosi si iubiti copii de pe pamant
lorellay spune:
Eu nu pot deschide....Spune ca nu este site-ul...
Lorellay 5+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15
Chuny spune:
Dati un google pe Guillermo Vargas Habacuc ...
Sibylle saptamana 28
Nasterea ariciului junior Poze cu noi si Vladimir
littlekitty spune:
Doamne nu pot sa-mi revin Este probabil unul dintre cele mai cumplite lucruri pe care le-am vazut...
Voi ati vazut cum stateau "vizitatorii" aia si priveau indiferenti...
Ati vazut ca motto-ul expozitiei era facut din mancare de caini???
Doamne fereste... nu mai sunt in stare de nimic....
daniela_b spune:
Cind aud ca se intimpla astfel de lucruri ingrozitoare, vreau in primul rind sa aflu ce are de spus cel care le-a facut, ori in "apararea" lui ori ca motivatie ori ca scuza.
Fiindca am vrut sa stiu ce a fost in mintea lui, am cautat declaratiile si ...
Iata ce am inteles:
- ca el e un artist
-ca nu a dorit sa-i faca rau inocentei creaturi pe nume Nativity
-ca in orasul lui, San Jose, sint mii de astfel de ciini carora nimeni nu le acorda atentie
-ca prin gestul lui a vrut sa atraga atentia asupra ipocriziei care se afla in fiecare dintre noi, odata ce altor ciini de pe strada nu le-am oferit nimic dar lui Nativity i-am oferit toata compasiunea, pentru simplul motiv ca starea lui a fost facuta publica, in expozitie
-ca Nativity ar fi murit oricum
-ca el a incercat sa-l hraneasca dar ciinele a refuzat
Iata ce nu am inteles:
- de ce nu si-a ales alta meserie? Pun pariu ca profilul lui s-ar fi potrivit mult mai bine celei de hingher
- daca nu a dorit sa-i faca rau ciinelui, de ce a facut-o totusi? ( imi pare rau dar scuza cu "am incercat sa-l hranesc" nu tine, un om cu rationament ar fi dus ciinele la veterinar, pur si simplu nu-mi pot inchipui cum a stat el intr-un cot, gindindu-se la ipocrizia omului, la desertaciunea vietii, la suferinta ciinilor din San Jose si la alte "fioruri artistice" ce-l strabateau, in timp ce probabil isi oferea profilul contemplativ ziaristilor de la expozitie si asteptind ca Nativity sa moara)
-de ce nu i-a cumparat nimeni "opera"?
Tragind o concluzie, pentru mine faptele sint clare: Habacucul asta a negat umanitatea lui ca sa arate ipocrizia noastra, prin "arta". Reprezinta "arta" asta un cistig pentru cineva? Nu.
Maninca, dorm si viseaza mai fericiti ciinii din San Jose? Nu.
Oamenii se impart in doua gramezi: cei care nu ar lasa sa se intimple asa ceva si cei care ar lasa, ba mai mult ar merge sa priveasca expozitia, plecind de la expozitie dind din cap ginditori dupa care ar uita in citeva minute ce au vazut ( altfel nu-mi explic cum de ciinele a ramas acolo pina a murit).
Caror oameni li s-a adresat "lucrarea" Habacucului? Pai celor din a doua categorie, evident. Caci din explicatiile lui relaxate asta deducem.
Au intelesc ceva acesti oameni? Nu. Caci se planuieste o alta expozitie, in 2008.
A inteles Habacucu' ca publicul tinta nu a inteles nimic? Nu. Caci se pregateste sa mai ucida ( lent, organizat, lipind cu rabdare cerculet linga cerculet din mincare uscata, pe pereti, scriind "Es lo que lees") un ciine.
De cite expozitii din astea mai e nevoie ca artistu' asta sa priceapa ca arta lui e un nimic fiindca nu foloseste nimanui, nici macar lui insusi).
Si daca el isi inchipuie ca acesta e felul lui de a atrage mai mult si mai bine atentia asupra situatiei ciinilor strazii, abandonati, bolnavi si chinuiti, ei bine...inseamna ca el traieste intr-un univers paralel.
Nu de popularizare are nevoie problema acestor ciini ci de solutii.
Si nu, expozitia aceea NU a reusit sa aduca in fata lumii ipocrizia oamenilor pentru ca, din punctul meu de vedere nu a fost o lucrare cu un ciine muribund urmarita de zeci de vizitatori ci a fost un spectacol al mizeriei umane urmarita de un singur spectator, obligat din pacate sa priveasca: Nativity...
Sansa ca el sa-si salveze "arta" si sa demonstreze sinceritatea si autenticitatea operei in fata publicului tinta ar fi ca el insusi sa stea in "patru labe" legat de o sfoara scurta, linga un perete pe care sa scrie cu piine uscata : "Soy un pero feliz". Cine stie? Poate ca pe el o sa-l salveze cineva...Poate ca un vizitator milos o sa-i cumpere lucrarea...
www.helpsonia.com
andriushca spune:
"ca prin gestul lui a vrut sa atraga atentia asupra ipocriziei care se afla in fiecare dintre noi, odata ce altor ciini de pe strada nu le-am oferit nimic dar lui Nativity i-am oferit toata compasiunea, pentru simplul motiv ca starea lui a fost facuta publica, in expozitie"
... un pretext ieftin pentru a-si experimenta cruzimea la adapostul artei ... e infiorator la ce a ajuns specia umana... oare mai avem scapare? eu nu cred. totusi am semnat petitia!