Stressul - cum invatam sa-l gestionam ?

Stim cu totii cat de nociv este si ce "contributie minunata" aduce organismului. Daca aveti metode testate de inlaturare a stressului sau macar de auto-control va rog sa le faceti publice. De citit am citit, practic insa ma trezesc mai tot timpul in situatii de criza, contra cronometru, incep sa ma stressez si de aici "minunata contributie"
Noi
Ce faci te si face.
Raspunsuri

Luna75 spune:
quote:
Initial creeata de Ica 1975
Daca aveti metode testate de inlaturare a stressului sau macar de auto-control va rog sa le faceti publice.

sa spui ce te doare forumului

iti mai pot da si alte ponturi insa pe pm ...caci e vorba de date extrem de importante si de care depinde supravietuirea...dar nu strica nici sa tragi cu ochiul la horoscop ...si ca exemplificare
Horoscopul saptamanii
intreaga saptamana sta sub semnul comunicarii, veti fi expansivi si zambitori, uneori pana la exces.

si desi as fi crezut ca voi tulbura niste apa asta nu s-a intamplat...desi multa lume a citit Luna dar nimeni nu a scris si oi fi eu la varsta senioratului cand memoria ne cam joaca feste dar...as fi terminat dreptul degeaba daca nu retineam ca tacerea =

quote:
Originally posted by monica-elizabet
multa lume a citit Luna dar nimeni nu a scris
de ce oare?! stiu si raspunsul ...sper ca nu ma insel

nici nu mi-as fi imaginat ...dar e mai bine asa caci nu imi doresc sa devin

si
quote:
Originally posted by mephala30quote:
Originally posted by Balbina
Danelutza, in ziua de azi nu faci nimic fara publicitate.![]()
asa e,

si ca sa continui in aceeasi nota

si lipsesc datele de identificare

si pentru ca sa revin la votare eu savurez din plin "specatacolul" din jurul sau si sigur nu sunt singura care a observat ca A inceput votarea s-a inrosit forumul de mesaje publicitare,persoanele discrete apeleaza la pm uri iar postari contradictorii

Iepuras,dragalas dar vand eu gheata si la eschimosi daca vreau
Un vot acum,scimbare in viitor !(si nu o zice cineva cu sufixul -escu)

Mindy spune:
Da, stresul nu e prea bun, cu totii cred ca avem momente pline de stres. Care nu fac decit sa ne ajute sa imbatrinim mai devreme :)
Ce ma ajuta pe mine impotrva stresului:
-mincatul semintelor (nu f multe sau prea sarate)
-masaj de relaxare
-baie in cada cu spumant, lumanari aromate
-incerc sa imi masez timplele si sa imi pun apoi palmele pe ochii inchisi (incerc sa nu ma gindesc la nimic) si sa numar pina la 10, apoi deschid
-vitamina B complex (una dimineata)- este si un bun antidepresiv
-ceai de tei
-incerc sa ma detasez, sa nu imi fac prea multe probleme.., daca esti la servici si simti ca nu mai poti ca iti zbarnaie telefoanele in cap, iesi afara, faci o pauza de citeva minute de relax dupa care revii.
Poate te ajuta si partenerul cu un masaj la picioare, sau o seara romantica.
Iarasi eu cred ca in lupta asta contra cronometru de care zici, ajuta sa fii f ordonata. Daca poti (eu cu asta ma cam lupt), sa iti organizezi din timp programul in asa fel incit sa diminuezi situatiile de criza pe cit posibil.
Numai bine si la cit mai putin stres!
-

rory76 spune:
Pe mine ma ajuta plimbarea in aer liber, chiar si la piata, chiar daca e cald sau frig...ma relaxeaza, ma linisteste.La fel, condusul masinii prin Mamaia, asa de-a-n proasta, fara tinta...Si, o chestie vitala, cred eu, cand ajungi acasa si intri pe usa, lasi afara toate problemele de la serviciu, nu iti iei de lucru acasa, ce apuci sa faci bine, ce nu, lasa pe maine. acasa esti ACASA!
"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"

pisix spune:
Ica - foarte frumoase sugestiile pe care le-ai primit si extrem de utile
Totusi, daca zici ca problema e data de situatiile de criza, e important ca atunci cand ...se intampla, sa inveti sa te autocontrolezi : trage aer adanc in piept, si intreaba-te "care naiba e cel mai rau lucru care mi se poate intampla din treaba asta"
Poate cand iti dai seama ca de fapt consecintele nu sunt asa dezastruoase, vei invata sa te iubesti un pic mai mult
Eu asa am facut. Si merge

Ica 1975 spune:
Multumesc tuturor ptr sfaturile minunate
Unele din ele sunt incercate, altele nu, dar vor fi
Sa va spun ce am facut astazi in trafic- eu trebuie sa iau soricelul de la gradi - am refuzat sa ma uit la ceas, ma gandeam - nu conteaza cand ajung si daca ma penalizeaza, important este sa nu ma stessez
Problema mea este ca eu nu prea am timp - servici, scoala, copil, casa, examene, totul contra-timp si de aici stessul si consecintele. Mereu imi zic - nu mai vreau sa ma stessez, sper insa sa apuc sa traiesc modul asta de viata, cu stress zero.
Multumesc inca o data si daca mai aveti sugestii nu ezitati !
Noi
Ce faci te si face.

Podeanu spune:
quote:
Originally posted by Ica 1975
Multumesc tuturor ptr sfaturile minunate
Unele din ele sunt incercate, altele nu, dar vor fi
Sa va spun ce am facut astazi in trafic- eu trebuie sa iau soricelul de la gradi - am refuzat sa ma uit la ceas, ma gandeam - nu conteaza cand ajung si daca ma penalizeaza, important este sa nu ma stessez
Problema mea este ca eu nu prea am timp - servici, scoala, copil, casa, examene, totul contra-timp si de aici stessul si consecintele. Mereu imi zic - nu mai vreau sa ma stessez, sper insa sa apuc sa traiesc modul asta de viata, cu stress zero.
Multumesc inca o data si daca mai aveti sugestii nu ezitati !
Noi
Ce faci te si face.
Ica draga, stress zero nu cred ca are nici Angelina Jolie. Aia sunt stresati de altele...dar eu doar iti spun sa ai mare grija de tine si sa te menajezi.Eram asa ca tine, acum vreo 2 ani...ajungeam acasa si nu-mi aduceam aminte nici cind am trecut podul, totul era mecanic. Pina intr-o zi cind, mi s-a pus asa un nod in git, m-am molesit toata, mina stinga era fara putere...am ajuns la CLSC, apoi m-au trimis la urgenta. M-au banuit de atac de inima, dar s-a dovedit de fapt atac de panica. Cind citeam prin reviste, imi ziceam ca fac alea figuri. Uite ca am vazut pe pielea mea.
Si de atunci au inceput multe alte probleme. Intre timp am inceput sa merg la yoga, la sala (asta prescrisa de cardiolog dupa ECG-stress test) mi-a recomandat sa ies cit mai multin aer liber, sa citesc o carte, sa fac si ceva ptr sufletul meu.
Ai grija de tine, ca apoi sa fii sanatoasa sa ai grija si de soricelul tau. Ce face el cu o mamica bolnavioara??
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Ica 1975 spune:
Dana, stiu in parte prin ce ai trecut si ma bucur ca esti bine . Asa este, de multe ori ma gandesc ca trebuie sa fiu alaturi de soricel inca multi ani si nu oricum, ai dreptate, am sa incerc sa ma memajez
Noi
Ce faci te si face.

Mindy spune:
quote:
Originally posted by Ica 1975
Dana, stiu in parte prin ce ai trecut si ma bucur ca esti bine. Asa este, de multe ori ma gandesc ca trebuie sa fiu alaturi de soricel inca multi ani si nu oricum, ai dreptate, am sa incerc sa ma memajez
Noi
Ce faci te si face.
Si eu tot pt soricioaica mea :) incerc sa am mai multa grija de mine (inainte nu imi prea pasa de mine si sanatatea mea).
Tare as vrea sa nu fiu o baba schilodita mai incolo cind o avea ea nevoie de mine. :)