adolescenta cu probleme

adolescenta cu probleme | Autor: brbadina

Link direct la acest mesaj

.....................................................................

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Cred ca ar trebui sa ai o discutie deschisa cu fiica ta si sa-ti ceri iertare pentru ca ai lovit-o (banuiesc ca tu ai dat prima). E asa usor sa lovesti un copil dar este socant sa-ti dai seama ca a ajuns in faza cand poate sa se apere. Daca vrei ca relatia voastra sa se imbunatateasca trebuie sa discuti cu ea despre ce s-a intamplat fara sa o invinovatesti pentru ca s-a aparat atunci cand ai agresat-o. Si trebuie sa te gandesti foarte serios ca de acum inainte acest gen de manifestari violente nu ar trebui sa-si mai aibe locul in relatia voastra. Cat despre povestea cu baiatul din clasa a 5-a cu care se saruta in parc, atat timp cat nu o poti controla in timpul zilei va trebui sa mergi pe incredere si asta inseamna sa-i castigi increderea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Si eu la 12 ani aveam prieten...Si aratam ca de 16 ani...si la 16 ani, aratam tot ca de 16 ani.
Ce as face eu???
In primul rand mi-as cere iertare de la ea... De obicei parintii asteapta sa faca copilul primul pas, asa li se pare normal. Niciodata fata ta n-o sa faca primul pas...nu se va ajunge decat la instrainare.

Apoi, as incerca (nu de la ea) sa aflu mai multe despre baiat. Daca este un baiat bun, fata ta nu are probleme la scoala, as monitoriza relatia, l-as chema pe baiat acasa, nu as interzice-o, pentru ca de obicei se obtine contrariul.
I-as vorbi despre contraceptie, despre responsabilitatea unui act sexual.
I-as spune ca daca are probleme, ramane insarcinata, sa vina la mine, sa nu faca vreo prostie.

O colega mi-a povestit cum una din amintirile memorabile cu baiatul ei, este de la 11 ani (acum are 27), cand a venit acasa si s-a asezat pe un scaun si a spus "Trebuie sa imi fac o prietena ca am deja 11 ani!"

Mult calm si o viziune mai lejera asupra vietii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hobi spune:

In primul rand trebuie sa ii castigi incredare.
1 "Am gasit in dulapul ei, ascuns, un parfum" Si daca l-ai gasit nu trebuia sa ii spui. Cand se dadea prima oara cu el, puteai sa faci o afirmatie( ce frmos miroase parfumul, e unul nou?)In momentul cand ai intrebat-o de parfum a fost ca si cum ai fi afirmat "Nu am incredere in tine de aceea scotocesc prin lucrurile tale."
2 "mereu stau de vorba cu ea" Dar ea cu tine?
Sper ca nu te-ai suparat pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Hmmm, cam trist ca a dat in tine.Eu sunt revoltata din cauza asta ,asa ca iti spun doar cam ce as vrea eu daca as fi in locul ei de la tine:
-incredere. O discutei in care sa ii spui ca e cam devreme nu neaparat pt. prieten , ci pt. "mai mult".
-sa-l chemi pe baiat acasa. Stii vorba aia , sa-ti tii dusmanii aproape. Nu e dusman baiatul , dar se potriveste . Il chemi , mai stai cu ei , le faci o pizza , una alta. Mai bine sa stea cu tine decat ascunsi prin parcuri.
-inca o data , ii spui ca e prea mica pt. mai mult decat un pupic pe buze.
-nu ii mai umbla prin lucruri , sau daca o faci nu-i spune. Vorba cuiva , nu trebuia sa te repezi pe parfumul ala , puteai sa o intrebi prieteneste de unde il are , ca l-ai vazut cand i-ai pus o haina in dulap, daca mai vrea parfumuri , samd.
-nu e indicat sa te enervezi daca iti spune de baieti , e indicat sa te comporti ca o prietena , sa o intrebi de ei , sa-i spui frumos si subtil ca nu e inca timpul.

Eu cand eram in 1-4 discutam cu parintii despre baieti. Aveam liste cu calitati si defecte si intrebam cu care e mai bine sa fiu. Si ei imi spuneau ca mai bine cu X , ca se poarta mai frumos , samd. Evident nu am fost niciodata cu niciunul , dar discutam intens problema.

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns susur spune:

Ce ai tu in casa nu e copil cu probleme ci o fatuca indragostita.Ai facut multe greseli, i-ai violat intimitatea, ai batut-o etc .Fata e indragostita ...daca intelegi sau daca iti aduci aminte cum e.Solutia: invita-l pe baiat la o pizza cum a mai spus cineva inaintea mea si trateaza-i cu respect pe amandoi.Data viitoare va veni cu parfumul la tine si-ti va cere voie sa i-l dea fetei.Si nu o mai trata ca pe o infractoare ca n-a furat nimic decat inima unui baiat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Din pacate, nimeni nu poate sa te sfatuiasca la obiect, pentru ca nimeni nu stie ce-i in sufletul tau.
Eu doar o sa-ti spun ca e bine sa mergeti la psiholog. Pentru ca am trecut si eu prin asa ceva, o sa mentionez ca mie psiholoaga mi-a spus ca doar daca vrea si fata pot sa o aduc. De asemenea, am constatat ca mai mult mi-a folosit mie terapia, desi aveam in cap ca-mi duc copila la doctor. Mai trebuie sa stii ca terapia poate sa se intinda la multe sedinte, adica costa.
Dar merita cu siguranta.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brbadina spune:

va multumesc tuturor pt sfaturi
am facut un prim pas : am fost la psiholog , iar marti megem pt prima data impreuna . vor fii multe sedinte , stiu , dar macar sa merite . fata mea e cea mai importanta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Mi-e foarte greu sa-ti dau un sfat pentru ca eu sunt tata nu mama si nu sunt in situata voastra. Am sa vorbesc cu sotia mea sa vad ce opinie are. Pana atunci insa este o eroare sa nu ai incredere in fiica ta. Increderea se construieste si sunt convins ca iti doresti enorm de mult sa comunici cu propria fiica. Nu uita insa ca a comunica este bidirectional de la mama la fiica in egala masura de a fiica spre mama. Ca sa functioneze trebuie creditate ambele relatii. Te intreb insa ce discutii ai avut cu fiica ta pe tema sexuala si sexualitate. Ce sti tu ca stie ea? Dar oare ce stie ea? Cat de confidenta ii poti fi? Ce potisa faci incat propria-ti fiica sa vina cu incredere spre tine in mod liber? Sunt intrebari la care TU trebuie sa raspunzi si mai ales sa cauti rezolvarea. Increderea se castiga doar si numai doar prin lipsa TOTALA a oricarei forme de agresiune fie fizica fie psihica.
Sunt extrem de interesat de rezultatele in timp ale vizitelor la psiholog.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

k , am sa va tin la curent
va multumesc !

Mergi la inceput

am fost la psiholog cu fetita mea , am discutat toate trei , iar de luni va merge singura . cu doctora o sa tin legatura telefonic .

Mergi la inceput