Deserturi si dulciuri, toate bune rau (21)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Amiss, ai un super blog, plin de idei excelente de a petrece interesant si cu folos timpul impreuna cu copilul.

------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Natalia,


nu zic ca nu mi-ar iesii alafajorele,insa aici le gasesc pana si la farmacie...sunt multi producatori care le fac ca pe un biscuit oarecare...le gasesc pana si la chioscurile de ziare...si sunt super bune si ieftine.
eu fac prajiturele cu retete ro..ca sa-i las cu gura cascata pe venezueleni..si fiindca ne este dor de prajiturile noastre.
aici ex nu se fac prajituri cu foi, ca la noi....am facut una in care am pus miere in foaie,am umplut-o cu gem de caise si o crema de unt...si a fost tare apreciata.



despre masina de paine ..cred ca faina este problema.



monica,

ce ai facut cu aluatul?

Mata Emma lupta iar cu cancerul


http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

nimik inca .... sssssttt...da sa nu mai zici la nimeni


monica


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by principe
LA MULTI ANI PTRU PUIUL TAU ! SA FIE SANATOS SI SA VA BUCURATI DE EL PANA LA ADANCI BATRANETI!


Multumesc!

Vad ca a raspuns Natalia inaintea mea. Da,am folosit crema caramel din lapte condensat,exact ca in reteta.

Foarte simpatic pustiul tau cum stie sa framante aluatul.

Monica,cum adica n-ai facut nimic? Nu pot sa cred.


Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...Cand viata iti ofera un pic de sare fa-ti o Margarita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Miho pai n-am aragaz in masina ca ultimele 2 zile numai acolo le-am petrecut


monica


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

principe (si totusi cum te cheama, parca mi-e ciudat sa ma adresez asa "oficial" ), daca le-as gasi asa pe toate drumurile, apoi nici eu nu m-as obosi sa le fac ai dreptate. Cit despre prajiturile cu foi, le ador. Ia uite ce tocmai am facut zilele trecute: un tort cu miere din 10 foi! A iesit delicios, am si congelat jumatate din el, ca sa-mi lungesc placerea. E reteta prajiturii cu miere, in care am pus in plus niste unt (60 g), iar faina am pus mai multa, cit sa iasa un aluat nelipicios, ce poate fi intins subtire. Mentionez ca ideea o am de la o prietena, maestra in ale bucatariei, membra si ea a forumului.

A doua prajitura facuta recent e aceasta, o improvizatie cu ce am gasit prin casa. Scotocind prin congelator, am dat de un pahar de plastic cu niste albusuri uitate hahat demult. Am facut aluatul de la tortul nemtesc cu brinza, l-am intins intr-o tava. Peste aluat am intins dulceata de mure, care mi s-a parut cam putina, si de aceea am curatat repede si am taiat si un mar cubulete. Peste fructe am pus bezeaua facuta din albusurile decongelate (proportiile sint ochiometrice). Rezultatul a fost neasteptat de bun si foarte apreciat.

Monica, deci ce se aude cu placinta?

------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Mda...oare de ce nu m-am dus la culcare pana acum?

Natalia,cum congelezi tu torturile?In ce fel de recipiente le pui? E tare buna ideea asta a ta,pe care pana acum n-am pus-o in aplicare.E adevarat ca la noi mai mult de 2 zile nu rezista un tort sau prajitura,dar se mai intampla sa mai arunc,doar pentru ca am facut altceva si ce am dinainte evident ca nu se mai mananca.

Noapte buna! Fug la nani ca acus apare si Monica cu cine stie ce minunatie de prajitura si ar fi prea mult pentru glandele mele salivare. Cu toate ca am si eu tortul in frigider.


Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...Cand viata iti ofera un pic de sare fa-ti o Margarita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

bey relelor faceti misto de mine da?
foaia este facuta si mancata deja pateuri cu branza
mama miaaaa...cum arata Medovik-ul ala...auuu... zici ca e acum scoasa dintr-o cofetarie pragheza...numai acolo arata asa,cred ca nu am ratat nici o iesire in orash fara sa pap o portie ...felicitari natalia si prajitura cu mure, mere si bezea arata super bine dar tortuletul asta trebuie neaparat sa-l fac.
azi am vazut la subiectul veronicai si kurtos(reteta de la kris) si pe-ala vreau sa-l fac) dar cand?
miho tu ce tort ziceai ca ai? ca n-am mancat decat inghetzata de maracuja(fructul pasiunii) azi si eu la dulciuri am nelimitat



monica


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Miha sa-ti traiasca mititica! Mersi pentru felia de tort, e mai buna virtuala ca nu ingrasa . Am vazut si cheesecake-ul ciocolatos, arata bine de tot. Cu ce l-ai ornat, frisca?

Natalia felicitari pentru rabdare, nu stiu zau daca eu as avea rabdarea necesara sa fac 10 foi. Pe de alta parte, sotzul s-a obisnuit cu tot felul de chestii fancy-smancy (gen cheesecake cu portocale sau tiramisu), asa ca nici n-are rost sa ma chinui ca stiu sigur ca va stramba din nas.

Eu tot cu nimic ma laud, ieri am mancat ultimul isler si inca mai am o bucata rezonabila de gacio, asa ca saptamana asta nu ma stresez cu nici un dulce.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Mrs. Perfect for more than 1 year

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Miha, eu congelez prajiturile si torturile in casolete de plastic, intr-un singur strat. Le pun taiate felii in casolete, pun capac si bag la congelator, gata. Cind le decongelez, le las in frigider pentru citeva ore, sau direct pe masa, daca vreau mai rapid. Din experienta mea, se congeleaza excelent: tortul (prajitura) cu miere, alte torturi/prajituri din foi cu crema de frisca/smintina, brownies cappuccino, pandispanul.

Monica, n-am mincat niciodata prajitura ceha de care zici, dar cehii fiind slavi, imi imaginez ca or semana retetele prajiturilor. Reteta de Medovik e ruseasca.

Alina, nu e greu deloc sa intinzi atitea foi. Aluatul fiind ca plastilina, chiar se face usor, doar trebuie sa ai grija sa mai presari faina, sa nu se lipeasca aluatul de masa. Si se coc f. repede, cam 3-5 minute fiecare foaie, deci treaba merge rapid. Dar tu cunosti mai bine gusturile sotului tau, asa ca mai bine nu te risca sa faci ceva ce nu i-ar placea, altfel va trebui sa maninci tu tot tortul si nu e de glumit.

O sa revin cu un mesaj in care sa pun reteta medovikului, sa nu trimit lumea sa scotoceasca prin subiecte vechi, sa o caute.

------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Poze

Mergi la inceput