Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (121)
Raspunsuri - Pagina 21
Sabina spune:
o fi 50 cu 1.8 sau cu 1.4:)
ala e cel mai misto, nu l-as da jos de pe aparat:)
pai da, piciulika are d80 , la voi scrie pe flickr cu ce aparat sunt facute pozele.
noapte buna, sa fiti cuminti de summit;)), nu stiu cand mai intru.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">Povesti nemuritoare
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=12" target="_blank">Culeg fericire
Multumim!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by ANDREEA11
Afibebe eu acum ii pregatesc peste lui Cris. Mie mi-a zis peste alb. Acum i-am luat un file de cod. I l-am portionat in 5 si o sa-i dau 1 data pe saptamana. Mie mi-a zis dr. Matei ca e ok. E un dr f bun de la IOMC care are 3 specilitati gostroenterologie, pediatrie, medicina de familie. Deci, merg pe mana lui. din cate stiu pestele alb e codul, salaul, tonul!
andreea
http://community.webshots.com/user/andreeagogo
Andreea, la noi se recomanda, teoretic, peste in faza a doua, adica de la 7 luni incolo, aproape cum a zis si Yaia. Insa daca bebe a inceput diversificarea mai devreme e logic sa pape multe alte alimente mai devreme decat cei diversificati la 6 luni.
Peste f bun pt bebelusi e somonul, pastrav, ton si sardine (contine Omega 3 f bun pt dezvoltarea creierului, a sistemului nervos si a vederii). Trebuie sa faca parte din dieta de 2 pri pe sapt. Apropos, tonul nu e peste alb si e f bogat in Fe!!!
Unii copii nu accepta pestele pt ca are un gust fad. Pt un gust super se gateste cu brnaza de cedru rasa, cu morcovi si putin suc de portocale.
Daca gasiti somon, il puneti intr-o tigaie de teflon, acoperiti cu lapte si lasati sa se fiarba aprox 5 minute sau pana de desface usor.
Nu supragatiti pestele, ca devine guma si fara nici un gust!
Peste alb extrem de gustos pt bebelusi e ling (cod), snapper si perch - sorry, la astea nu le stiu denumirile in ro.
Eu va recomand sa incercati sa le dati somon, pt ca e f sanatos. Creierul bebelusilor se tripleaza!!!! in primul an de viata si au nevoie de grasimile naturale, iar somonul e f bogat in asa ceva. Si incercati sa evitati pestii de adancime, cum ar fi rechin, pestele spada etc, pt ca au viata f lunga, mananca alti pesti si depozitele lor de mercur din carne sunt f mari.
Andreea, eu nu cred ca te-ai grabit cu pestele. Daca l-ai diversificat la 4 luni, e fix dupa carte ca i-ai dat acum peste, la 2 luni distanta dupa primele gusturi. Dar, parerile pot varia in functie de persoanele cu care discuti si teoriile pe care le studiezi .
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by melaniatud
Si inca o intrebare: foloseste cineva saculet de dormit pt bb?Tudor se dezveleste mereu sau se rasuceste in paturica zici ca e un vierme de matase!!
Melania, ca si Danielle, si eu i-am luat lui samburici sac de dormit alaltaieri. I l-am luat pe cel mai gros, de 2.5 tog, ca la noi vine iarna, desi mie nu mi s-a parut gros deloc. Plapuma cu care dormim noi acum e mai groasa(!). Azi noapte a dormit in el. A avut pe ea un body cu maneca scurta si o bluzita cu maneca lunga. Azi noapte am avut in jur e 20*. Cand s-a trezit spre dimineata avea manutele si piciorusele reci. La noapte am sa ii dau salopetica, sa vedem cum va fi.
Dar eu il gasesc f practic, pt ca Lisa mereu se descoperea dimineata, desi eu indesam paturicile pe langa saltea. Dar ea dadea din picioare de dragul de a le da jos, nu neaparat pt ca ii era cald. De multe ori o verificam si era rece inca inainte de a se descoperi.
I-am luat si ei o plapumica, insa nu stiu daca va fi nevoie sa o folosesc. Poate weekednul viitor, cand mergem la Melbourne, unde cred ca va fi mult mai rece decat la noi.
Fug ca tzipa de zor. Asta e ultima ei gaselnita, sa isi exerseze vocea la decibeli maximi si tzipa de imi ia auzul .
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii
afibebe spune:
Alexandru
Hannah Patricia
Eliza
Angelik Melany
la cat mai multe lunite !!!
AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007
cristi
sunt mare
Gabriela77 spune:
La Multi Ani sarbatoritilor de ieri si azi ca nu am reusit sa intru!
Noi tot la Deva, ne intoarcem la Cluj duminica, e bine, suntem foarte rasfatate, in fiecare zi buni ne face ceva dulce, gogosi, papanasi, clatite, ciocolata de casa, Sara rade toata ziua cu Lara si Alessia, nepotelele mele. Mananca bine din nou, chiar surprinzator de bine. Of, ce ma bucur! A iesit si soarele, deci sunt ....happy!
Gabriela, mami de Sara (29.08.2007)
Roxana_G spune:
sarbatoritilor de azi
Urmy, scza-ma daca am incrucat borcanele, eram f f obosita si inca ma simt cam aiurea.
Adica ma alatur si eu depresivelor, desi nu am cine stie ce motive. Ma simt super obosita, nu fac mare lucru, am si bona. Dar am o stare de oboseala cronica, simt mereu ca pic pe mine de somn si nu reusesc sa adorm. Acum voiam sa ma culc insa nu a venit bona si mor de nervi. I-am dat Zyrtec lui Andrei, cica va fi somnoros, ei ash, s-a sculat cu o ora mai devreme si nici mancare nu vrea, am aruncat aiurea laptele.
Sabina, pupa fata sa nu fie necajita, multumim pentru costum. O sa il dau Alexandrei si asta e dovada pentru ea ca e pentru copii de 4 ani.
Bernix, ce sa mai zic...cred ca esti obosita si e greu cu BB si casa. Te sun azi sa te inveselesc, macar pe tine, ca pe mine nu reusesc.
Cam asta. Azi trag chiulul, ma duc sa ma fac frumoasa si diseara ies in oras la o cina de a sotului cu colegi de ai lui. Maine iar am cursurile mele de fiscalitate, iar trezita cu noaptea in cap. Ce sa mai zic...O zi frumoasa va doresc!
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
gabitz78 spune:
neatza si de la noi.
multumim de urari!sa se intoarca la voi inzecit!
bernix, rox - ce aveti????astenia de primavara e de vina?un mare de la noi sa va treaca pasa proasta!
betty - cum mai e mario?
sabina - distractie mare la munte!
va tzuc...azi am program administrativ!
http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/
afibebe spune:
sa va spun si despre noi.
Cristi a dormit si noaptea asta cu cateva treziri, insa nu a mai cerut papica.
A dormit la 9 si s-a trezit la 6.
Ei bine la 7 i-am pregatit masa si nu a mancat decat 130 de ml de laptic cu cereale.
Acum a adormit din nou.
cristi
sunt mare
afibebe spune:
Eu sunt ft obosita si ft agitata.Nu stiu ce mi se intampla.Sa fie oboseala? Sa fie astenia?
Nu stiu.
Sunt super nervoasa.Si bietul sot pe el cad toate- si nevinovat.
As vrea sa va intreb si eu ce cantitati manaca copilasii vostri?
Cristi ieri a mancat asa:
7.30 - 130ml lapte cu cereale.
11.40 - 120 supa( morcov, cartof la blender)-semana cu un piure
11.50 - 70 lapte
15.30 - 100 cereale cu laptic
18.40 - 100 lapte
21.00 - 70 cereale cu lapte
asa mananca mai nou.
nu mai vrea piure de fructe de nici un fel.
credeti ca e ok?
nu i-am mai notat de mult cat papa insa ieri am zis ca trebuie sa va intreb daca e ok.
ce parere aveti?
cristi
sunt mare
Pinacolada spune:
Danielle UK- cum se numeste praful acela pt dintisori? am si eu o prietena in UK si poate o rog sa-mi trimita!
Adimercedes- somonul s efierbe in lapte si se mai adauga ceva, sau se da asa pur si simplu?
Roxana- sper sa treaca repede starea proasta....
de azi sunt singura cu zmeii, pt ca tatal bonei e f bolnav si s-a dus sa stea cu el!
as merge si eu la kidex, sambata, mai merge cineva?