Mamici de ( pepenasi de) iulie august 2008 (49)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Sun, m-a dat pe spate portretul robot. I l-am citit si la sot. Pun poza maine, ca asta-seara iar bramburim.

Adriana, am avut aceeasi problema ca si tine, acum cateva saptamani. Dar nu a tinut mult.

Irda ce mai distrat cu visele. Si eu am visat ca nu am cu ceimbraca copilul si am luat de la Boti :)).

Boti tu pe unde esti? Ai fost la medic?

Narcisaaaaa, hai vino ca s-a terminat cu pastele :).

Vicky 27+ si Maya

Bebele casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Buna dimineata burtici! Sa nu ne dati pierdute sau sa ne scoateti de pe vreo lista, va rugam... suntem bine, si eu si gargaritza, maine mergem la doctor sa vedem cum stam cu bulbucii.

N-am scris pentru ca renovarea noastra din casa a luat avant si mut diverse chestii dintr-un loc in altul, pun in cutii, scot din cutii, avem un strat de praf compact de 1 mm in cele mai ascunse cotloane, pot pune fundatia unei case cu ce caramizi scot din nas Dar incepe sa arate tare frumos casa, saptamana viitoare vine si aerul conditionat, eu sper ca, dupa cum se misca baietii, in 2 saptamani sa termin.

Ma bate un gand si vreau va intreb si pe voi: voi face camera gargaritzei gabena si de cateva zile visez in completare niste dungi verticale verde brotacel de la jumatea peretelui in jos, iar zona dungoasa separata de zona uni printr-un brau de floricele (pe care sa le pictez io)... Credeti ca ar iesi fain sau sa nu-mi bat capu'?

Si ii sunt datoare lui Mada cu un raspuns despre masina de cusut; parerea mea: i-ai mamei tale una entry level, electrica, am observat ca din toate programele si modelele de cusaturi eu folosesc 2, maxim 3 (tighel normal, zig-zagul pentru festonare si aia de butoniera). Daca nici nu lucreaza mult la ea, nu are sens sa iei ceva prea complicat. Iar ca firma, Brother, Singer sau Pfaff sunt cele mai fiabile. Asta ce mi-o iau eu acum e tot una destul de simpluta, prefer sa mai dau niste banuti cand oi avea si sa-mi iau un triplock, chiar hobby pentru festonare si alte cusaturi elastice pentru jerseu.

Ma duc sa pictez caloriferul din camera gargaritzei Mmmm, il fac galben ca galbenusul de ou

Monica 24+ si gargaritza Nancy

bunurile gargaritzei

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Vicky ce vise, va dam cu draga inima orice din bunurile gargaritzei, numai sa nu mai fie mami stresata si sa viseze chestii alarmiste.

V-am zis ca avem si baby monitor? E tot de la Fisher Price si se poate folosi si ca lampitza de veghe, aseara abia am apucat sa-i citesc instructiunile desi el saracu a venit impreuna cu celelalte bunuri americanesti, dar la ce haos e in casa...

aaaaa, si sa nu uit: am descarcat aseara de pe net o multime de filmulete din colectia Baby Einstein, cam jumatate, o sa le caut si pe restul (sunt vreo 30) dar chiar si numai astea 12 pe care le am, daca le vreti, dupa ce mai aranjez si eu lucrurile prin casa, pot sa multiplic si sa trimit cui vrea. Sunt haioase...

bunurile gargaritzei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Boticelina bafta maine la doctor si sa auzim numai de bine.
Pupici multi.

25+
http://bd.lilypie.com/IHRjp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela82 spune:

dara si mie imi da multe suturi bebelina mea, si ziua si noaptea, fara mila. are si personalitate, reactioneaza doar la anumite manute
nici pe mine nu ma deranjeaza, ma bucur ca este activa si ca sunt si eu linistita ca o simt.

o sa va trimit, daca vreti, o metoda de monitorizare a loviturilor, monitorizare care se face incepand cu sapt 28-30.

apropo de vise, am visat si eu spre dimineata bebelul, numai ca surpriza era baietel nu fetita si era foarte mare, l-am pus la san si a inceput sa suga asa frumos, imi era asa de drag.

si mie mi-au aparut vergeturi pe sani, desi folosesc o crema speciala, pe burtica inca nu au aparut dar mai e timp.

pupici
26

Mergi la inceput

Dara io simt gargaritza peste tot si jos, si sus, dupa cum face tumbe, aseara am aprins chiar lumina si m-am uita vreo juma de ora la burtica, se vedea asa de bine cum se rostogoleste si face valuri prin burtan

Mmmm, inca o constanteanca, Gabriela, bine ai venit! Sa inteleg ca tu nasti la Medgidia? Si cumnata mea tot acolo a nascut primul copil si cred ca tot cu doctorita cu care vei naste si tu. Eu voi naste aici, nu mai e asa horror maternitatea de aici ca acum 10 ani cand a decis cumnata mea ca-i mai safe la Medgidia. Doc mi-a spus chiar ca acum au aparatura noua, incubatoare brand new de 50.000 de euro bucata, e curatel in saloane, sper sa fie bine.

Ah, si am vazut ca s-a iscat o oarecare polemica legata de cum imbracam bebelonii si cand ii scoatem la plimbare. Io-s insa relaxata, dupa cum v-am mai zis, inclin spre pozitia Ankai, sunt mai lenoasa, prima saptamana oricum vom sta in maternitate, apoi imi voi rezerva cel putin inca o sapamana-10 zile sa ma obisnuiesc cu garga, si abia apoi o sa ma incumet pe afara. Pina atunci merge si la geam la balcon. Iar de imbracat, dupa feeling, eu am incredere in mine ca voi sti sa aleg numarul potrivit de straturi. He, he, noi sa fim sanatoase.

bunurile gargaritzei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Buna fetele!
Ce vreme urata este afara!Sper ca maine sa fie frumos sa ne putem intalni!
Dara eu si sotul am avut invitatiile identice scoase la imprimanta si ne-au lasat sa intram fara nici o problema!
Sursula si eu il simt pe bb miscand tot jos si la eco mi-a zis ca sta cu capul in jos dar mi-a verificat colul si nu este nici o problema,este lung si inchis.
Boti bafta la doctor!Sa vii cu vesti bune si las-o mai usor cu treaba!Sa stii ca si eu am pete de culoare cu verde in casa,mai exact in living am un perete verde si cateva arcade verzi si restul peretilor sunt albi si mobila e venghe si e un contrast reusit.Verdele e o mare dovada de curaj pt ca majoritatea persoanelor opteaza pt roz,portocaliu si galben.Si noi am avut emotii la inceput dar rezultatul a fost pe masura asteptarilor!
Pupici la toate
Tecky 26 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Neata fetele! Vine weekend-ul!!!!!!!!!!!!!!

Anaxena e absolut superba rochita Mariei - o sa fie o adevarata printesa!!!

The Andreea sa stii ca angajatorul e obligat sa-ti scurteze programul de la 8 la 6 ore/zi chiar si pt cateva zile dacanumai atat mergi la serviciu, si asta pe baza unei adeverinte eliberate de medicul de familie, nu de ginecolog, si a unei cereri scrise de tine. Ambele documente trebuie inaintate la resurse umane si atat. Gandest-te in primul rand la tine! Si eu am o situatie similara, initial ma gandeam sa nu abuzez, sa stau toata ziua, ca o sa ramana colegul meu singur si o sa-i fie greu, etc. Dar cand am vazut ca nu mai pot sa stau pe scaun, ma doare spatele, mi se umfla picioarele am zis gata, pana aici! Stii vorba aia - "mi-e mila de tine dar de mine mi se rupe sufletul". asa ca am inaintat cele mentionate mai sus iar de la 1 aprilie voi pleca la 3 - indiferent ce se intampla in urma mea, poate sa se si darame banca!

Atb am vazut pozele, foarte frumoasa e burtica!

Sursula nu te ingrijora ca il simti pe bb foarte jos, si eu il simteam la fel pana pe la 21 saptamani, dupa care a inceput sa zburde prin toata burtica!

Boti foarte tare ideea cu decorarea camerei gargaritei in galben si verde, imi place la nebunie! Eu sunt pentru! Tare as vrea si eu sa am o camera pe care s-o pregatesc pt bebita mea, dar din pacate noi nu avem decat 2 camere!

Eu nu am linea nigra, nici colostru, in schimb am remarcat un lucru foarte bun - parul pe picioare imi creste foarte greu, eu ma epilam saptamanal si acum pot sa stau si 3 saptamani. Asta in timp ce s-a indesit puful de pe burta . In ceea ce priveste kilogramele in plus, azi fiind ziua de cantar (eu ma cantaresc saptamanal, vinerea , ca vinerea mi se schimba si nr saptamanilor) - am ajuns la frumoasa suma de +11.5kg, adica acum am 61.5. Absolut minunat! Asta este!

Anna 24+ cu Maria
AMR 16
vinebarza
bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Am niste nervi de nu va spun . Am fost la contabilitate sa intreb cat voi primi in concediu de maternitate si o sa primesc 50% din brut , din care se mai scad oaresce dari + ca e impozabil :(((. Eu ma asteptam la macar 80% . Uuff sa nu va mai aud ca va plangeti :).

Vicky 27+ si Maya

Bebele casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

AnnaBaby,stiu si eu ca e dreptul meu,dar,din pacate eu am deja 28 sapt implinite,deci teoretic nu mai am mult si as putea sa imi iau concediu prenatal.Tu,din cate am vazut la semnatura esti un pic mai mica,dar ma bucur ca tu ai reusit sa profiti de asta.Iar medicul de fam a zis ca ea nu poate da asa ceva,ci doar ginecologul.In plus,nici nu stiu ce as putea face in alea 2 ore,pt ca firma la care lucram noi e in afara orasului si avem doar o masina,iar cu autobuzul fac tot cam 2 ore pana acasa.E cam complicat sau nu am eu ce face si fac ca totul sa fie complicat.
Boti,bafta maine la eco,ai sa vezi ca bb-itza ta e super ok,eu sunt sigura.
Dara,dr mea nici nu stia nimic de asta,dar a zis ca imi da adev,nu-i bai.Doar sa ne mai interesam si sa-i dam mai multe detalii.A zis ca mai intreaba si ea.
Vicky,imi pare rau pt salar,si pe mine ma doare tare faza cu banii,mai ales ca avem si noi niste rate calculate la ceea ce luam in mana la mom respectiv.Asa ca te inteleg perfect.

Andreea 28+ si Theona-Lucia(27.08.02)

Mergi la inceput