vacantele la bunici in Romania

vacantele la bunici in Romania | Autor: ange

Link direct la acest mesaj

oare este bine sa ne trimitem copii in vacate in romania?
oare devin prea alintati si ne e teama ca la intoarcerea acasa nu ne vom intelege cu ei,oare?
fetita mea Maia(4 ani si 8 luni), este in romania in vacanta de o luna de zile si va sta inca o luna si ceva.vorbim la doua zile la telefon,asta din disperarea mea ca s-ar putea intampla ceva si mai presus de dorul ce-mi este de ea...deci,vorbesc cu ea si de fiecare data-mi spune:"mami,nu-i asa ca toamna e departe si mai stau multtttt la buni in vacanta?" "nu-i asa ca e multttttt pana merg la gradinita?"
Astea-s intrebarile pe care mi le pune de fiecare data...este stiut ca nu exista termen de comparatie intre copilaria unui copil de aici cu cea a unui copil din romania!
voi,ce pareri aveti???

ange

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Si eu am aceleasi probleme cu Magduta. Am incercat sa gasesc altceva, chiar i-am oferit in schimbul vacantei in Romania la bunici o saptamana la Disney Word in Paris. Degeaba, i-au sclipit ochisorii, dar a spus: la anul, mama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

Noi am fost in Ro 3 saptamini si a trebuit sa o las pe Francesca (1 an si o luna) la mama din cauza ca am 2 restante in sesiunea de toamna. Am plecat de acolo joia trecuta, mi-e un dor cumplit de ea, imi vine sa imbratisez toti copilasii de pe strada. Pina acum nu am fost departe de ea mai mult de o noapte si e cumplit. Poate cind va mai creste va fi mai usor, dar nu cred. Stiu ca este f fericita acolo ( e fff obisnuita cu mama mea, din 1 an si 2 luni aproape, mama mea a fost cu ea si cu noi 11 luni) sper sa nu se rasfete prea tare. Mama mea imi spune tot ce face, ma topesc cind imi povesteste mama ca ma arata in poze si spune Ma-ma. Visez in fiecare noapte cu ea si mi-e asa dor sa o tin in brate...Mai e asa mult pina in 12 sept. cind mergem sa o luam...

Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Fetelor,

pina in urma cu 5 ani traia soacra mea si copiii erau in fiecare vacanta la ea pe o perioada de 2 luni.Ei (copiii) se simteau excelent,bunicii erau super, mai ales bunica.Asa si-au facut prieteni si in Romania si si-au exersat limba romana tot mai mult...

Acum fiind mari se uita cu nostalgie la acei ani...de multe ori imi povestesc cite o patanie...

Ce pacat ca nu mai am unde sa-i trimit.

Este grea despartirea...dar sa stiti ca le faceti un bine...si defapt si voua...

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Norocoaselor!Ce mi-ash dori shi eu sa fim mai aproape de Romania,sa nu fie nevoie de skimbat 3 avioane,escale prin aeroporturi shi o groaza de timp pierdut pe drum!Daca am fi macar in Europa,ash lasa-o pe Naomi la parintzii shi bunica mea,atita timp cit ash rezista fara ea,daca nu am putea sa stam amindoua acolo.Ce copilarie este mai frumoasa ca aceea petrecuta linga bunici?Dar locuind asha departe...trebuie sa ne multzumim cu vizitele anuale cu durata de o luna-doua,timp care trece asha repede,prea repede kiar

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Draga mea Ange, stiu ce simti, chiar azi spre dimineata visam ca ma duceam intr-o excursie mai lunga (20 zile) fara Gabriel si ca la plecare am plins si am si renuntat de frica sa nu-mi fie dor de el... Dar ceea ce cred este ca e bine pentru toata lumea ca puii sa-si faca vacantele in Romania, caci Romania este o tara pentru copii, spre deosebire de Canada unde copiii nu au la fel de multe bucurii as spune. S-ar putea ca atunci cind va reveni sa fie o perioada de ajustare de vreo doua saptamini...caci parintii sint mai severi decit bunicii, nu ?
Asa ca eu cred ca e benefic pentru amindoua partile !

Adina si Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga ange, fetita mea are 4 ani si 9 luni aproape de varsat fetitei tale, noi am venit in Thailanda cand ea avea 1 an si 7 luni si dupa doi ani de stat aici am fost in vacanta pentru o luna de zile in Romania la bunici. Ce sa va spun toti ii pareau necunoscuti dar dupa cateva ore sa vedeti ce povesti le spunea despre Thailanda.

Inainte de a pleca ii spuneam ca acolo este iarna cu zapada adevarata si te poti da cu saniuta o sa mergem la bunica in gradina sa plantam un copacel si o sa poata vedea puii, boboceii, purcelusul, oita, calul, vacuta, ce mai tot felul de povesti.
Le spunea la telefon la toti ca ea merge la bunica sa pashesca (adica sa praseasca in gradina) sa se duca cu sania si sa mearga calare pe pe porc. Asa intelesesea ea. Cand am ajuns acolo sa vedeti ce ispravi. Toti o intrebau ce faci tu thailandez-o? Si ea era foarte revoltata si le spunea eu sunt romanca nu thailandeza, toti erau de o varsta cu ea si le mai zicea ca, ma duc la bunica sa ma dau cu saniuta si... etc. Numai ca in mai cand ma ajuns noi nici urma de zapada.

Cand a vazut ea purcelusii in cotet, sa vedeti mirare, iar cand a vazut vaca a zis, "bunica, am si eu o vaca in thailanda care uite asa danseaza". Ea are un joculet pe calculator cu o ferma de animale si uneori vacutele din jocul ei mai danseaza. Noi ne-am prapadit de ras stiind despre ce e vorba. A alergat cat a vrut ea si a zburdat pe toate dealurile mai ales ca mai are doua verisoare si a avut cu cine. Singura problema a fost ca nu voia sa doarma decat daca mergeam si eu la culcare cu ea. Nu stiu ce a fost in mintea ei, poate se gandea sa nu o lasam acolo sau nu stiu exact.

Eu mi-as dori sa pot merge mai des in tara dar e destul de departe si nici singura inca nu am lasat-o acolo. Poate pe viitor cine stie. Sunt pentru ca buniciii sa primeasca vizita nepotilor cat mai des.

La mine a fost o intamplare hazlie astazi dimineata, Diana a desenat pe o tabla o casa si a facut hornul undeva intr-o margine a acoperisului. Incercand sa o lamuresc ca pe hornul ala iese fum care vine din soba care e in casa, a zis ca ea nu stie ce e aia soba si ca ce soba nu poate fi si afara?
Am tot incercat sa ii explic ce e o soba si ca daca soba e afara pe unde mai vine Mos Craciun sa ii lase darurile la brad? A stat ea putin nedumerita si mi-a zis, "dar noi nu avem brad in casa, avem brazi afara"!
Asta e adevarat ca in tara asta nu exista brazi pentru Craciun decat artificiali iar noi am folosit pentru Craciun brazii ornamentali din fata casei. Acuma eram si eu in dilema, sotul meu care nu isi terminase micul dejun ne privea si se tine cu mana de burta .

Eu mirata l-am rugat sa ma ajute sa o lamuresc cumva ce e cu soba si cu hornul, el a zis ca o sa inteleaga ea cand o sa mearga data viitoare in Romania, ca ce o sa ii raspund cand o sa imi spuna ca Mos Craciun nu poate veni cu sania ca aici in Thailanda nu este zapada si ca nu ii mai trebuie horn pe casa?!

Asa ca a ramas povestea ca in tren.

Daca exista ocazia ca puii nostri dragi sa mearga la buncii atunci sa o faca.

Scuze daca m-am intins prea mult.

Cu drag 2xCiufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Draga Ange,

eu am trimis-o pe Mara de mica, de la 2 ani, in vacanta la mama in Bucuresti, la inceput, in primii 2 ani, si de nevoie (examene, samd), de de 4 ani de zile aceasta nevoie nu mai exista, iar Mara merge cu o placere enorma acolo. Buna o rasfata, este adevarat, dar...ce e rau in asta? Ea stie exact (are 8 ani de acum), ca regulile lui mama se deosebesc putin de cele ale lui Buna, dar.. ce e rau in asta? Copii raman o viata intreaga cu amintirea bunicilor, este o alta lume, in care povestile suna altfel, prajiturile au alt gust, nu neaparat mai bun decat la mama acasa, dar minunat, plin de farmecul pe care numai bunicii il pot da...pe mine m-a durut cumplit inima de fiecare data, cele cateva saptamani cat a stat acolo am vorbit zilnic la telefon si ne-am trimis mai multe mail-uri, dar...am rezistat! Asta de dragul ei, si de dragul mamei mele, pentru care aceste saptamani reprezinta enorm. Aici avem curte cu gradina, pomi si flori, acolo, la Buna, sta intr-un bloc dintr-un cartier bucurestean, anonim si plin de parf, dar..."ce grozave sunt placintele mama, aici" sau ..."ce frumos este parcul IOR, mama", si multe si multe altele...Pe urma a venit acasa vorbind mult mai bine romaneste-vorbea orcum, dar de cate ori se intoarce are expresii noi, si un vocabular mult mai variat, iar realizarea aceste veri, de care sunt foarte mandra, este ca a inceput si sa citeasca in romaneste!
Deci eu cred ca lasandu-ne copii vara la bunici, fie ca stam in sau in afara granitelor Romaniei, le oferim un cadou pentru o viata, sansa de a isi cunoaste si iubi bunicii, de a isi construi amintiri, de a trai vise si aventuri care sa ii faca mai bogati sufleteste...

Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi65 spune:

quote:
Originally posted by ungureaa

Dar ceea ce cred este ca e bine pentru toata lumea ca puii sa-si faca vacantele in Romania, caci Romania este o tara pentru copii, spre deosebire de Canada unde copiii nu au la fel de multe bucurii as spune.
Adina si Gabriel

Te rog explica-ne mai detaliat de ce Canada nu-i o tara pentru copii, si daca-i asa ce cautati pe acolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Buna !
Am spus ca nu e o tara pentru copii Canada, din cauza ca :

1- Copiii nu se joaca deloc afara, nu exista acest obicei. Doar in cartierele unde sint multi imigranti mai ies copiii afara
2- Daca un copil face "urit" in autobuz, toata lumea se uita urit la parinti
3- Distantele sint foarte mari si pentru fiecare activitate cu copiii trebuie luata masina
4- Locuri in gradinite nu sint si se tot "screm" guvernele sa deschida noi locuri pentru putinii copii care sint aici
5- Copiii nu sint bineveniti la restaurante, doar la Mc Donald sau la restaurante "etnice"
6- Copiii stau numai in casa si se uita la TV, nu au o viata sociala, cel putin in primii ani de viata. Stau pe capul parintilor 24 din 24, deoarece amicul care sta cel mai aproape sta la 3 km de el...
7- Aici bunicii stau departe si nu exista obiceiul de a tine copiii o luna-doua la ei. Aici fiecare om este individualist si uraste a fi deranjat
Cam astea sint motivele pentru ceea ce am afirmat.

Adina si Gabriel

Mergi la inceput