Fulguleti de nov-dec 2006 (163)
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
acs spune:
Dianarus, si noi tot cu laringita ne confruntam. Doctorita le-a dat: aerosoli cu fluimucil si dexometazona (1ml + 1ml + 1ml ser), Eurespal si, pentru 3 zile (lui Victor si Mariei) aerosoli cu adrenalina (1ml + 1ml ser). Nasul curatat cat mai bine si pus, eventual, colargol sau ophtamezone-N.
Din pacate la Maria si se pare ca si la Ioana, s-a suprainfectat, asa incat trebuie antibiotic.
Edit ca uitasem: Nurofen daca-l doare gatul si Tantum verde (spray) 3-4 pufuri pe zi.
Multa sanatate,
Manuela, Stefan si cele 3 minuni
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
madaluta spune:
..multumim mult pentru complimente..
Enterocolita asta virala poate avea k manifestare doar diareia?De o sapatamana aproape ne confruntam cu asa ceva.Nu a facut febra, nu a vomat, nu este molesit..doar k are 3-4 scaune pe zi foarte moi. I-am tot dat ceai de menta si banana..in rest refuza alte soiuri de mancaruri indicate in diareie..ba pe deasupra ar bea numai lapte..
De aseara nu i-am mai dat niciun strop de lapte si i-am dat smecta...sa vedem cum se comporta...
la medic nu am ajuns, dar dc nu se rezolva, cred k va trebui sa-i facem o vizita..
Voi ce metode/ meniuri mai aplicati in cazuri de diareie prelungita?
Madalina32
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
dianocica spune:
vizitat homeopat. stiati ca in timpul trat cu homeopate (si chamomila si oscilo, adica) nu se da menta, ciocolata..si mai era ceva..tre sa caut. era simpatica dr, a zis ca, cu copiii din ziua de azi, homeopatia o sa moara pt ca se bazeaza pe studiul copilului, pe ce cere corpul lui. baga mana in borcanul cu sare si mananca, sau vrea numai grasimea de pe carne. astea sunt semne ca ii trebuie 'ceva', corpul lui ii spune ca are o lipsa de 'ceva' si el o cauta si o gaseste in..ciocolata, sa zicem. ori un copil care nu are acces la nimic...se exprima mult mai greu atunci cand are nevoie de ceva, neavand unde sa-l gaseasca. ceea ce ma duce cu gandul la ce tocmai zicea madaluta. pai daca el vrea lapte, lasa-l sa bea lapte. inseamna ca asta ii cere corpul lui, are nevoie de ceva din acel lapte sau nu are nevoie de nimic altceva decat laptele. daca tu i-l iei, nu faci decat sa distrugi prima linie de aparare a corpului. la fel ca si cu antitermicele la 38. plus ca mai e ceva: nu vreau sa-ti infig cuie in inima aiurea, dar o diaree poate fi si de la paraziti intestinali (ca tot sunt documentata..
). poti sa ii dai regim cat vrei tu, nu faci decat sa il chinui pe el si atat.de rezolvat nu rezolvi nimic. si mai pot fi sute de alte afectiuni manifestate prin asta. pana nu il vede un medic, eu nu l-as trata cu nimic 'dupa ureche'.
Daca aceasta vangheliada va rezulta, si va asigur ca va rezulta, v-am spus si de craciun, cand ne-am intalnit, va rezulta clar din aceasta vangheliada si din aceste intalniri.
doradora spune:
intrebare intrebatoare: exista vreo solutie sa o conving sa bea ceaiul de menta? in general vorbind. pe bune e fi-sa lu` taica-su, nici el nu pune gura pe ceaiul de menta vand e cazul.
ps: de fapt, e cam retorica intrebarea mea..dar poate imi spune cineva despre alte cazuri, care s-au indragostit subit de ceaiul asta de menta, sa stiu ca am la ce sa sper
chris + alexandra
bebeii nostri
dianocica spune:
a..am uitat una tare. ne-a incuract la plata cu un alt D.M. al lui ralumat ce mica e lumea..
Daca aceasta vangheliada va rezulta, si va asigur ca va rezulta, v-am spus si de craciun, cand ne-am intalnit, va rezulta clar din aceasta vangheliada si din aceste intalniri.
dianocica spune:
quote:in spiritul a ceea ce ziceam mai sus .. eu zic sa-l arunci. daca nu il vrea, inseamna ca nu are nevoie de el acum. punct. i-l lasi la indemana in caz ca...dar atat. ma rog, asta as face eu :)
Originally posted by chris80
intrebare intrebatoare: exista vreo solutie sa o conving sa bea ceaiul de menta?
ruxandra_sb spune:
Ajuns si la Kidex, in sfarsit tinde spre bine... acu e in pavilionul central si organizat mai bine si mai cu cap. Plus ca mult mai aerisit fata de aglomeratia de la Baby-expo. E drept ca-s mai putin expozanti.. dar a venit si Mustela! Am mai gasit sandalute din plastic/panza folosibile si la piscina.
Laura, acu am citit de accident, off. Si esti o curajoasa!
Eri_ka multa sanatate lui Ingrid.
Donia, exact.
Dianarus.. off. Si eu am avut cateva zile o durere crunta in gat, seara in special.. asta dupa ce zisesem ca gata, am scapat. Dar fiind tot asa "suparata" n-am luat nimic si azi vaz ca parc-a disparut. Multa sanatate.
Daphna, cu placere. Ma bucur ca s-a brodit.
Acs si voua sanatate.
Madaluta, in caz de diaree prelungita si fara alte simptome noi facem asa: scoatem laptele si bagam lapte HN. Apoi carnita fripta/fiarta, orez, morcovi, banana, mere coapte, branza, paste, paine prajita, blabla. In general evitand oul, grasimile, cartoful, fructele.. alimentele care irita. Si daca, dupa cateva zile.. o saptamana, tot nu si nu => bagam si niste pliculete de Enterol.
Chris, incerca eventual mai diluat. Sau poate rece, sa fie aroma mai placuta.
Are mama doi flacai.. Matei (6) si
Grigore (1)
desiree spune:
dianarus, nu am prea mult timp, dar pentru tine oricand
deci la laringita usoara, asa cum o descrii tu, am luat ketof 2.5 ml seara si eurespal de 2 ori pe zi 5 ml
atat
si antitermice
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
doradora spune:
am incercat de-a lungul timpului, in cele 3-4-5 (6?) situatii cand a avut stomacelul deranjat si cand era la regim-branza, banana, etc. e drept ca mai diluat nu m-a dus capul, am incercat doar variatii termice, ca oricum ma gandeam eu ca un pliculet la multa apa nu e f tare. dar probabil ca aveti dreptate, si cand o mai fi, nu foarte curand sper, incercam si asa, pt ca prefer menta decat smecta, de exemplu, care mie personal nu imi place nici de frica, imi ramane intre dinti, ca nisipul. pisi nu e amatoare de ceaiuri, mi-e clar ca baby drink-ul l-a baut doar pt ca era f mica si nu se desteptase inca, intre timp s-a hotarat ca nu-i trebuie de nici un fel, cu nici o aroma, asa ca am dat mai departe diversele variante pe care le cumparasem. cu ceaiul de menta e insa alta treaba, isi face treaba cand e stomacelul deranjat, si de aia m-as fi bucurat daca l-ar fi acceptat. de retinut treaba cu diluarea, merci mult de sfat.
chris + alexandra
bebeii nostri
daphna spune:
MADALUTA,eu zic k e posibil sa fie de la dinti scaunul moale.lasa-l in pace.eu patesc asa cu Elisa si nu tin nici un regim .bine ...de obicei nu o tine mai multe zile la rand.intr-o zi e moale,a doua zi normal.