Cum pregatesc copilul pt a pleca la tatal biologic
Raspunsuri - Pagina 3
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by lorellay
Oricum nu-i lipseste nimic...asa ca eu ii tot spun ca plecarea cu el..e asa ca o excursie..si daca vrea ceva sa vina acasa si sa ne spuna noua...si avem noi grija.
Acum urmeaza week-end sa-l ia..da inca nu a sunat daca vine, cand vine..cat il ia, de vineri sau doar o zi la plimbare.Habar nu am..incep sa ma obijnuiesc....
Aseara imi spunea Codrin..."Cand plec cu X...mie mi-e dor de voi (adica mami si tati)..si o sa-i spun sa vb cu voi la telefon"...
Aaa..si a fost plecat cu familia lui la Moeciu de Paste de sambata pana luni....Mie tare nu mi-a placut cum a venit...adica cu sosetutele neschimbate, cu chiloteii neschimbati..si suparat ca nu l-a spalat nimeni pe dinti...
Lorellay 14+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15
Si despre sotia tatalui ce spune? O place? Ea il place?
Ce sa spun, ma intreb daca nici fetitei nu i-a schimbat mama ei sosetele si chilotei si n-a spalat-o pe dinti in weekendul acela. Normal ar fi fost ca ea sa se ocupe de cei doi copii in egala masura - macar in aceste aspecte. Ar fi putut-o face si tatal dar parca e mai bine cand o face o femeie. Acum, sincer, daca ai fi in locul ei n-ai fi avut grija de amandoi copiii? Voi va intelegeti, ai putea vorbi cu ea despre asta ca de la mama la mama? Si cu fostul sot sa vorbesti sa-i cumpere si lui Codrin ceva cand ii ia si fetitei, doar sunt frate si sora si trebuie sa-i trateze la fel. In curand vei avea si tu cu sotul tau inca un copilas si presupun ca nici el nu va face diferente intre copiii vostri. Asa e notrmal intr-o familie.
lui Codrin!
Tethys spune:
Da Lorellay, are dreptate Cristina_C , ar trebui sa fie tratati la fel! Mai ales ca, Codrin, fiind la varsta la care intelege totusi ceva, isi da seama ca el este nedreptatit! Si normal ca vine trist, necajit! Ar trebui sa ai o discutie cu ei in privinta asta! Nu conteaza ca tu ii oferi de toate... copilasul vede, simte ca se face diferenta intre el si surioara lui! Asta-l doare pe el! Explica-i si tatalui chestia asta. Sa nu-l mai faca sa se simta "din afara". Sper ca intelegi ce vreau sa zic .
"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze .
anyella spune:
Un copil chinuit,sa te ajute Dumnezeu sa poti face fata.Pe tine si sotul tau.,sa incercati pe cit posibil sa nu ramina cu traume,copilul nu are nicio vina pt.faptul ca e nascut primul,al doilea,dintr-o casatorie sau alta.Lucrurile acestea se vad cel mai tare la virsta adolescentei,acum e prea devreme,dar copiii memoreaza tot,in modul lor de gindire,orice amanununt nesmnificativ pt.adulti,le ramine imprimat((:
Aniela
lorellay spune:
Am vorbit cu ei amandoi de la inceput ...le-am spus despre copil, cum este, ce tabieturi are, educatia..tot (oi fi scapat cate ceva).Mi-a parut ca inteleg...dar nu a fost asa din start, adica de la prima vizita:cu tot ce le-am spus eu tot la ce ora au vrut ei l-au culcat si seara si la pranz, tot i-au dat sa manance (noi il invatatm sa manance singur, si se descurca bine), in fine aveti copii si stiti ce inseamna sa ii educi,ca trebuie sa te tii de ei, sa nu lasi dupa ei.
Oricum ma bucur ca nu e schimbat deloc copilul, are acelasi comportament, le spune pe nume amandurora, noi ii vorbim frumos de ei (niciodata nu a auzit ce ma deranjeaza pe mine), ia vizitele ca pe niste excursii...e ok deocamdata...
Dar uite...week-endul ce a trecut era de vizita...a sunat vineri ca trece sa-i aduca niste tricouri sambata,dar nu a intrebat de el, a zis ca 2 minute ca e in trecere si ca ar lua copilul cu el, mergea la Brasov, dar nu se mai incurca..bla..bla.., si sambata pe la 16 a sunat ca nu mai trece ca a plecat de acasa si a uitat tricourile...Voua cum va suna?
Si apropo..pensia alimentara inca nu am vazut-o, tranazactia intre noi a fost facuta in 21 martie..si de atunci a intrat in vigoare, de atunci ia copilul...da banii tot "data viitoare"...norocul lui ca ma gandesc la copil..si nu ne punem de-a curmezisul in relatia lor...
Anyella..Codrin nu este un copil chinuit...sub nici o forma, este un copil fericit, un comportament normal...stie cine il iubeste si raspunde la fel, si stie cine nu-l iubeste..si e doar politicos pentru ca asa a fost invatat...
Lorellay 14+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15