NU Sunt.........bulimica dar am OSD :(
Raspunsuri - Pagina 3
dianocica spune:
kulta dar ajutorul l-ai cerut deja. ai facut primul si cel mai greu pas. cand mai ai 10 min cauta un dr. acum. azi. da, vei vb si cu sotul, dar nu mai amana. cu el vei vb cand vine, dr poti cauta de acum. gandeste-te ca e ceva ce faci pt tine. ca o tura prin magazine, o cafea pe o terasa..doar ca un pic mai important :)) si mai sanatos
Daca aceasta vangheliada va rezulta, si va asigur ca va rezulta, v-am spus si de craciun, cand ne-am intalnit, va rezulta clar din aceasta vangheliada si din aceste intalniri.
Sabina spune:
bai, n-am avut ce face si am citit chestia aia de a postat=o Ramonika, vreo 15 pagini dar mi-a ajuns.... mi-am lasat copilul in pat sa citesc, asa de tare m-a cutremurat, Doamne fereste!!!!
Si m-a intrebat cea mare ce fac si i-am citit mesajul tau nr 1 ( MULT cosmetizat, desigur) si stii ce mi-a zis? stii ce a impresionat-
o?? Ca nu te simti iubita! mi-a zis asa, mami , spune-i ca o iubesc eu daca ea crede ca nu o iubeste nimeni! si e un copil de 5 ani jumate! dar si-a dat seama unde e problema.
esti iubita si daca ai avea 80 de kg, copiii tai te iubesc enorm, sotul tau la fel, tu esti prea speriata ca pleaca sotul...nu poti pleca cu el? cat timp pleaca?
Kulta, tu esti o femeie intreaga , desteapta, esti matura, gandeste-te ca in locul fetei aleia de pe forumu eva ar fi fetita ra....numai pt ca te-a vazut pe tine speriata si obsedata de slabit si curatenie.
mi-e rau, sotul meu i-a zis Sofiei ca e cam grasuta (glumea cu ea! o alinta de fapt!)si ea a inceput sa planga si am incercat sa privesc in viitor....si m-am ingrozit!!!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">Povesti nemuritoare
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=12" target="_blank">Culeg fericire
Multumim!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
Ramonika spune:
fetelor, daca aveti rabdare, cititi tot subiectul, stiu ca e foarte lung si iti poate lua si o saptamana sa-l citesti, dar e foarte interesant, pe la paginile 50-100 vin si alte fete sa isi impartaseasca experientele.
am plans la anumite postari de-ale lor, e foarte impresionant. veti gasi de asemenea si sfaturi cum puteti evita asemenea probleme cu copiii vostri pe viitor (apropode ce ai scris tu, Sabina).
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
KULTA spune:
Sabina, tare scumpica fetita ta. Trebuie sa ma pun pe picioare. Cred ca totul tine de vointa mea. copiii....nevinovati si sotul la fel. Nu pot pleca , cu el, eu am serviciul meu bun si nu pot "rupe" copiii - inca mici si in perioada da acomodare - de casa. El va sta in strainatate cam 2 ani.
Sunt derutata si confuza.
Pupa-ti puiutii.
Ramonika spune:
Sfaturi pentru parinti (copiate din subiectul respectiv de pe eva, pagina 40):
- timp de foarte multa vreme s-a considerat ca bebelusul trebuie hranit la fiecare 3 ore, astfel mamicile isi trezeau nou nascutzii pt a-i hrani la acest interval. Este gresit. Copilul trebuie hranit atunci cand cere. stabilirea unui astfel de program pe langa stresul si tulburarea somnului poate duce pe viitor foame exagerata si necesitatea de a manca la intervale mici de timp
- nu trebuie conditzionate activitatzile copilului la mancare (spre exemplu daca nu mananci nu te las la joaca)
- nu trebuie obligat copilul sa manance tot din farfurie, asa cum des se intampla. Trebuie lasat sa manance pana cand se satura, atat cat ii cere lui organismul. Spre deosebire de un adult un copil se va opri din mancat atunci cand organismul ii spune ca e satul
- nu trebuie premiat copilul cu mancare sau dulciuri (pt ca a luat o nora buna, pt ca a fost cuminte etc). Dulciurile trebuie privite ca un cadou si nu ca un premiu pentru ceva ce a facut, astfel pe viitor va avea si el tendintza sa se "premieze" in acest fel
- sa nu va lovitzi copiii ! copilul nu trebuie sa asocieze durerea fizica (virgula) cu pedeapsa, pentru ca pe viitor va putea dezvolta tendintza sa se autopedepseasca prin suferintza fizica, aceasta insemnand uneori infometarea
- nu va privatzi fetitza de dragoste pe motiv ca va fi "prea alintata" Nu trebuie sa existe nici o zi fara sa fie sarutata si imbratzisata, fara sa i se arate ca e iubita si pretzuita in familie
- nu punetzi copiii in mijlocul certurilor cu sotzul. niciodata ! Copilul va putea crede ca el este motivul pentru care parinztii lui nu se intzeleg, asta poate cauza uneori depresii severe
- niciodata nu va jignitzi copii. daca ii vei spune fetei tale ca e "proasta" undeva in subconstientul ei va incoltzi aceasta idee, isi va pierde din respectul de sine si vor aparea complexe care uneori duc la tulburari alimentare sau alte forme de autoabuz
- fetele mici si adolescentele pana spre 17-18 ani nu trebuiesc incurajate sa tzina regim, mai ales unul drastic decat daca e absolut necesar. Multe fete au ajuns bulimice din cauza unor diete.
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Ramonika spune:
Sfaturi pentru bulimice sau in general pt femei cu probleme de alimentatie (pag 51):
- taie-tzi mancarea in bucatzele cat mai mici si mesteca cat mai mult inainte sa inghitzi, ca sa itzi pacalesti corpul ca de fapt ai mancat mai mult
- Foarte IMPORTANT : dupa fiecare dumicat de mancare bea o gura de apa (la temperatura camerei sau chiar caldutza) : o sa te "umpli" mai repede iar apa usor caldutza ajuta la digestie
- intre mese bea apa rece gheatza (sau chiar cu gheatza) - corpul tau va arde mai multe calorii ca sa se incalzeasca
- dimineatza pe stomacul gol bea o cescutza de cafea fara zahar si fara indulcitor ..adica neagra, tare. Itzi taie pofta de mancare pe parcursul zilei si itzi accelereaza metabolismul
- daca simtzi ca esti pe cale sa ai o repriza de "indopare" scrie pe o foaie tot ceea ce poftesti sa mananci si de ce n-ar trebui sa mananci chestiile respective. "Pofta" este foarte puternica in primele 15 minute, daca treci de ele vei putea sa te abtzii mult mai usor si itzi va lua cam 15 minute sa scrii toate astea + ajuta la motivare sa te abtzii
- du-te sa faci piatza imediat dupa ce mananci, daca esti satula vei fi mai putzin tentata sa-tzi iei diverse chestii si sa-tzi faci toate poftele
- daca tzi se face foarte foame sau foarte pofta de ceva seara, fa-tzi unghiile, preferabil intr-o nuantza de rosu. Nu mai stiu exact cum vine asta, dar se pare ca tunci cand itzi e pofta de ceva o anumita substantza (nu mai stiu cum se numeste ) itzi invadeaza creierul, substantza care dispare atunci cand simtzi miros de acetona. Plus ca nu o sa potzi sa-tzi folosesti mainile un timp
- la fiecare masa fa-tzi si o salata mare
- Dormi cat mai mult. De multe ori organismul confunda nevoia de somn cu nevoia de mancare, a fost demonstrat ca un somn de mai putzin de 6 ore pe noapte stimuleaza apetitul cu 15% 9e MULT!)
Ramonika spune:
Sa ai o relatie afectiva cu mancarea inseamna sa-ti iei mangaiere, intelegere, contzinere, satisfactie imediata, linistire si ma rog, cam tot ce mai inseamna afectiunea, de la mancare, nu de la alti oameni, hobbyuri, etc...
Eu am inteles, dar sunt multe teorii, ca anorexicele refuza afectiunea, sau o controleaza ca intrare prin refuzul mancarii iar bulimicele sau, ma rog, cele care mananca compulsiv, isi iau acea alinare imediata din food, isi naucesc emotiile cu carbohidrati.
Un inceput bun de constientizare are fi ca atunci "cand te apuca" sa tragi aer in piept si sa faci 2 lucruri:
1. Sa te intrebi ce anume "te mananca"? Ce anume urasti la tine cand vrei sa-ti ametesti emotiile?
O sa descoperi ca: te urasti pt. o decizie proasta pe care ai luat-o, pt ca nu poti sa spui in fatza cuiva ceea ce gandesti cu adevarat, ca ii menajezi pe altii in defavoarea ta, ca nu ai viata pe care ti-ai propus-o, ca ai driver de victima, ca tot felul de lucrushoare din astea.
2. Sa-ti identifici si sa notezi exact sentimentele pe care le ai in momentul acela. Lucru care nu e usor pentru ca in eating disorder te bati mai mult cu emotiile. Dupa o peoada de monitorizare vei sti exact care sunt sentimentele preponderente si vei putea barem sa-ti pui intrebarea "de ce?".
Totul e sa reusesti sa-ti pui intrebarea chit ca-ti raspunzi in timp ce mananci.
"Care e problema de fapt???"Chit ca e vorba de plictiseala. O gaura mare inauntru pe care te straduiesti sa o umpli cu mancare. Doar ca de fiecare data se umple altceva. Asta inseamna ca nu te simti bine in compania ta. Drept care va trebui sa faci niste exercitii de stat cu tine insati, constient, in activitati de (sau nu) rutina.
Danelutza spune:
Kulta pai eu am 1.62 inaltime si in aceste momente, pentru ca am luat cortizon care ingrasa, am 65 de kg. Deci, tu nu esti grasa, iar eu ma consider cam durdulie si incerc sa maninca mai putin.
Vorbeste cu sotul tau, e posibil la tine sa fie pe fond psihic, bulimia de care zici tu sa nu fie din cauza plecarii lui.
Bafta multa si ai grija de tine si de copilasi.
Avem poze in concurs www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=24" target="_blank">Isabella (puiutul in galben) si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=36" target="_blank">printesaIsabella
mihuta spune:
1. nu incerca sa lupti singuta, statisticile arata ca recaderea este aproape inevitabila in lipsa unui ajutor specializat
2. nu cauta un doctor ci un psihoterapeut
3. incearca in masura in care poti, sa nu te mai critici. Bulimia este o boala, nu o slabiciune. Daca ai pneumonie, tusea nu e o slabiciune, nu ?
4. cauta un terapeut care sa te ajute sa intelegi de unde vine aceasta problema, nu e suficient sa te ajute sa scapi de ea, undeva o parte din tine incearca sa-ti transmita un mesaj.
mami de Sophia