DEZLIPIRE DE PLACENTA

DEZLIPIRE DE PLACENTA | Autor: ella_72

Link direct la acest mesaj

Fetelor.....stie cineva ce inseamna acest diagnostic ? Cat de grav este si cum se trateaza ?

Ella

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

Ella,

dezlipirea de placenta inseamna exact ce spune denumirea. Si la mine la ecografia de 8 saptamani s-e observa o decolare (dezlipire) a placentei de 19/3mm. Doctorita mi-a spus sa stau linistita, s-ar putea sa am si sangerari de la asta, dar totul se rezolva. Nu am facut nimic special, si la eco de 12 saptamani, placenta se lipise singura la loc. Daca sarcina este mai mare se poate sa fie mai problematic, stiu ca se recomanda repaos total la pat si ceva medicamente de sustinere (gen utrogestan) Sigur mai sunt multe gavide in acesta situatie si mai multe raspunsuri te vor lamuri mai mult. Multa bafta si nu te ingrijora. In primul rand stai linistita si nu face miscari bruste, nu ridica greutati...

13+ Nocom (asa spunea baietelul meu Noroc, cand era mai micutz)

poze eco

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev269pr_.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CD27 spune:

La eco de 7s, am avut dezlipire de sac embrionar, la vrasta asta a sarcinii nu se poate vorbi de placenta, dr mi-a recomandat utrogestan, 2 pe zi, acum in saptamana 13, iau unul pe zi pentru inca o saptamana. D-acum placenta ar trebui sa se poata sustine singura.
Daca varsta sarcinii este mai inaintata, cred ca devine periculos, consulta medicul, eventual poti apela chiar si la un alt medic pentru o a 2 opinie.

Multa sanatate
13s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeapui spune:

Si eu am avut o dezlipire de 17-20 mm la 8 saptamani, si dupa 2 saptamani de stat la pat si tratament cu utrogestan totul s-a rezolvat. Deci nu e ceva groaznic, te sperii, dar se rezolva.La mine semnele au fost niste pete maronii, care m-au indemnat sa merg la doctor.

Deea32+ , www.totsites.com/tot/alexandru_tita" target="_blank">Alex si Bianca Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Ella, ai foarte mare grija sa nu faci deloc efort si totul va fi ok. Daca ai posibilitatea, stai la pat cat mai mult. Si eu am avut la a doua sarcina dezlipire de placenta in 2 locuri si pana la urma s-a rezolvat. Bafta !

Sibylle saptamana 28

Nasterea ariciului junior Poze cu noi si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaMar spune:

Draga ella, eu am avut dezlipire de placenta din sapt 10 si am razolvat stand lipita de pat..doar la toaleta ma ducea, luam 10 utrogestane/zi si faceam injectii cu gravibinon care din pacate se gaseste numai in chisinau.
Oricum dr a spus ca 80% din tratament este statul in pat.
Multa multa sanatate si inceaqrca sa nu te stresezi prea mult, ai incredere ca se va rezolva.
Pup

Mergi la inceput