Post-acomodare la gradinita – voi ce spuneti ?

Post-acomodare la gradinita – voi ce spuneti ? | Autor: Mmmaria

Link direct la acest mesaj

Am urmarit cu interes postarea lui Andutzy fiindca eram si noi in curs de acomodare la gradinita. Deschid insa acum subiect separat ca sa nu intru peste al ei.
Am inceput gradinita de doua saptamani. Primele zile am lasat-o doar cate doua ore. In prima zi nu a plans deloc, in a doua zi un pic (“l-am pierdut pe tati”) in a doua zi un pic (“am pierdut-o pe mami”).
A patra zi am lasat-o sa ia si pranzul acolo si a fost super bine.
Dupa week-end, luni, toate bune si frumoase. Ieri insa ceva nu a mai fost in regula, a plans mai mult, nu a vrut sa manance la pranz iar azi dimineata: “NU vreau sa merg la copii”. Nu am putut sa o conving in nici un fel, la intrebarile mele: “vreau sa-mi explici de ce nu vrei sa mergem la copii” nu a raspuns.
Vreau sa specific ca din punctul meu de vedere nu am nimic sa reprosez gradinitei si personalului, cred ca problema este undeva la noi. Este o gradi particulara si cred ca nu sunt mai mult de zece copii in grupa, neglijata acolo nu este cu siguranta. Insa probabil [si normal] nu primeste atentia si rasfatul de acasa.
Este un copil sociabil, obisnuit insa sa stea in preajma oamenilor mari si a copiilor mai mari si sa acapareze atentia tuturor. Probabil faptul ca la gradi atentia educatoarelor se imparte la zece nu este pe placul ei. Si presupun ca si-a dezvoltat deja antipatii pentru unii dintre copii chiar fara motiv evident (este foarte selectiva atunci cand e vorba de interactionat cu copiii).
Imi cam dau seama deci unde ar fi problema, dar nu ma duce capul cum sa o rezolv.
Pe de alta parte, sunt constienta nu e bine sa cedez in fiecare dimineata la “nu vreau sa merg la copii”. Asa ca, daca aveti vreo experienta similara, vreo idee geniala sau mai putin geniala, dar care sa mearga, va astept.
Si multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Si noi am mers la gradi cu drag si spor vreo doua saptamani, dupa care au inceput plansetele cu "nu vreau la gradi".
La noi cred ca s-au datorat pe de o parte faptului ca nu era in centrul atentiei ca acasa dar mai mult faptului ca a realizat ca TREBUIE sa mearga la gradi in fiecare zi si ca nu e ceva optional. De asemenea am observat ca in perioada de acomodare faza cu "nu vreau la gradi" se petrecea joi si vineri cand era deja obosit. Astfel ca am incercat sa il culc mai repede, sa sacrific alte activitati seara in favoarea unor seri linistite acasa ca el sa fie cat mai odihnit dimineata. Am fost ferma cu el in zilele cu plansete, i-am explicat ca mama si tata merg la serviciu, ca sa castige bani pentru ceea ce doreste el si a tinut. Am stat cu el la gradi cateva minute pana s-a integrat intre ceilalti copii si a inceput sa rada si sa uite de mine. De asemenea si educatoarele mi-au fost de mare ajutor pentru ca au incercat sa ii distraga atentia de la mine si sa il integreze. I-am mai lasat cu el jucaria favorita cu care doarme ca sa aiba un prieten de acasa cu el. Cam asta imi amintesc acum. Succes !

Mergi la inceput