contract pe mail
Poate fi considerat legal si si neatacabil un contract semnat pe mail?
Adica: mie imi trimite cineva un contract pe mail eu trebuie sa scriu acolo ca sunt de acord cu contractul ,imi scriu numele si il trimit inapoi.
E valabil?
Raspunsuri
marius spune:
Nu este valabil. Adica este atat de valabil cat partile se inteleg dar in instanta nu este valabil. Lipsesc semnaturile in original din start.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
tuta spune:
eu stiu ca este valabil daca contractul este semnat digital.
exista in Ro semnatura electronica.
daca accesezi ars.mcti.ro ai la sectiunea "legislatie", legea semnaturii electronice.
din cate imi amintesc, acum cativa ani, costa sa iti achizitionezi o astfel de semnatura, in jur de 180 de euro - cost initial si apoi in anul urmator mai plateai reinnoirea certificatul de semnatura electronica...parca 50 de euro (dar reinnoirea se face anual).
din cate stiu mai exista si azi firme care sunt autorizate sa furnizeze aceasta semnatura.
pe site-ul ministerului comunicatiilor si tehnologia informatiilor gasesti si furnizorii.
sper ca ti-am fost de ajutor.
alina bubulina
rares(3 ani si 10 luni) si maria(9 luni)
www.cumslabesc.eu (poate reusesc sa slabesc)
www.lataifas.eu (ma mai delectez cu o barfa)
crinuta spune:
E valabil doar daca il printezi, semnezi si stampilezi ( depinde de situatie) si il trimiti prin curier sau posta.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
marius spune:
quote:
Originally posted by tuta
eu stiu ca este valabil daca contractul este semnat digital.
exista in Ro semnatura electronica.
daca accesezi ars.mcti.ro ai la sectiunea "legislatie", legea semnaturii electronice.
din cate imi amintesc, acum cativa ani, costa sa iti achizitionezi o astfel de semnatura, in jur de 180 de euro - cost initial si apoi in anul urmator mai plateai reinnoirea certificatul de semnatura electronica...parca 50 de euro (dar reinnoirea se face anual).
din cate stiu mai exista si azi firme care sunt autorizate sa furnizeze aceasta semnatura.
pe site-ul ministerului comunicatiilor si tehnologia informatiilor gasesti si furnizorii.
sper ca ti-am fost de ajutor.
alina bubulina
rares(3 ani si 10 luni) si maria(9 luni)
www.cumslabesc.eu (poate reusesc sa slabesc)
www.lataifas.eu (ma mai delectez cu o barfa)
Da ai dreptate dar exista doua probleme majore:
1. Ambele parti trebuie sa dispuna de semnatura digitala ceea ce deocamdata este lipsit de practica - probabil e vorba de un contract comercial relativ simplu
2. Din nefericire in prezent (din proprie experienta) merge atat de greu partea de avizare si utilizare a semnaturii electronice incat ti se acreste. Adica vorba ceea' e sublim dar lipseste cu desavarsire.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa