viroza intestinala

viroza intestinala | Autor: IuliaAG

Link direct la acest mesaj

Fetita mea 4 ani, acuza dureri de burtica, a facut febra 38, a varsat, am fost la doctor si mi-a spus ca are abdomen dureros si ca tratament debridat, dar din nou a facut febra si nu stiu ce sa mai fac. Dr mi-a zis ca este viroza intestinala si sa merg undeva la urgenta sa-i faca o perfuzie.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Daca varsa f. mult exista pericolul de deshidratare de aceea ti-a recomandat o perfuzie (evtl. cu metoclopramid in ea). Incearca sa o hidratezi acasa cu apa si ceai. In nici un caz LAPTE! Fara alimente grase (regim cu orez si morcov, mucilagiu de orez, mar copt, paine coapta, banana. abia peste cateva zile o supita fff slaba cu un pic de carne de pui, branza de vaci dietetica etc.) Pt. febra ...daca varsa pune-i supozitor cu paracetamol alternat cu nurofen (daca face diaree da-i sirop pt febra. asteapta-te sa faca diaree la modul nasol.) FARA LAPTE! in schimb da-i cu lingurita apa si ceai si pune-i in ele saruri de hidratare de la Humana (si cine mai are din astea). Peste vreo saptamana ii poti da lapte fara lactoza de la Humana (desi nu stiu daca il va bea. ale mele l-au refuzat.) Si da-i debridat in continuare.

multa sanatate!

papadie, zen-sei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

fii atenta la hidratare!

noi am trecut prin multe astefel de viroze intestinale. daca are diaree, scaune dese, febra si varsaturi, pericolul cel mare este deshidratarea!
ca sa eviti acest pericol, ii dai copilului lichide: apa plata, ceai neindulcit (din plante: menta, sunatoare, musetel, tei). daca copilul are varsaturi, nu ii da sa bea cantitati mari, ci trebuie sa ii dai cateva lingurite din 5 in 5 minute - daca bea mult odata, vomita si degeaba!

solutia este ragim alimentar strict.
noua ne-a recomandat dr asa:
1-a zi: doar lichide, date cu lingurita; daca nu vomita, poate sa rontaie sticksuri, biscuiti sarati, paine prajita
a 2-a zi: la meniul de ieri adaugi paine parajita, branza dulce de vaci, orez, supa de morcov (atentie: toate fara grasimi, de nici un fel!)
a 3-a zi (daca deja scaunele s-au redus ca numar, nu mai vomita; daca simptomele astea persista, continui cu regimul din ziua anterioara): adaugi supa de pui, putina carnita fiarta de pui, in supa de morcov poti pune 2-3 felii de cartof
din ziua a 4-a incepi sa-i dai, incet-incet, mere coapte, banana,
pentru a ajunge, treaptat, la alimentatia obisnuita a copilului.
Atentie! laptele, smantana, untul, iaurt, fructe 'purgative'/ acide (pere, portocale, prune, etc) sunt ultimele pe care i le dai!

sigur, in aceasta saptamana copilul slabeste vizibil, dar nu trebuie sa te ingrijorezi, va recupera rapid astfel ca peste inca 1-2 saptamani va ajunge la aceeasi greutate ca inainte!

PS. eu nu i-am dus niciodata la spital pt asta, deoarece in mizeria de la spital e greu de crezut ca se poate vindeca la fel de eficient ca acasa! dar regimul trebuie tinut cu strictete! chiar daca ti se pare ca e perfect sanatos copilul dupa 3-4 zile, nu ceda tentatiei de a-i da lapte sau alte alimente 'interzise', chiar daca ti le cere! eu am facut greseala asta, si imediat ce a baut 1/2 cana lapte diareea a revenit si a trebuit s-o iau de la inceput!

Edit_ uitasem: pt febra ii dai antitermice - nurofen, panadol, etc.

Blog: Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

am trecut si eu de curind prin asa ceva!
din pacate am stat cu baiatul apropae o sapt in spital ceea ce nu sfatuiesc pe nimeni..poate la voi or fi alte conditii, dar la noi...e vai si amar!

ca tratament medicamentos poti sa ii iei prolyte(o lingurita la 250 ml apa nu 200 cum scrie) sau electrolyte(un plic la 250 ml apa) si ecoflorine sau biotics sau enterol pt refacerea florei intestinale.
metroclopramidul desi e bun pt voma da somnolenta..deci atentie la el!

ceai de menta si mare atentie la alimentatie .... asa cum au spus fetele..fara grasimi!
lapte poti sa iei fara lactoza (humana HN, novalac AD sau milupa HN)

sanatate!

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

Mergi la inceput