Bunatati(7)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Tortul meu pentru azi, diplomat cu capsuni si ananas.
http://good-times.webshots.com/photo/2380465620102224540bMZjCn

sectiune
http://good-times.webshots.com/photo/2545931200102224540pjqJgp


Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Criss, am sa pun reteta in curand!
Si al tau e frumos!

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by Hildegard

Criss, am sa pun reteta in curand!
Si al tau e frumos!

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)




Merci, departe de perfectiunea torturilor tale, insa macar asa nu mi le fura nimeni.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Am pus acum linkul pe ele si nu le mai poate fura nimeni!

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Am facut si eu fursecurile cu cocos. O minunatie!!!! Tot blocul s-a lins pe degete dupa ce le-a gustat! (i-am dus la o vecina care invitase aproape toti vecinii de pe scara de Florii un platou).
Iar sotul meu isi tot facea drum pe la bucatarie si mai lua cate una-doua in mana cand trecaea pe langa platou si zice: "fursecurile astea sunt prea bune!!"
Mi-am permis insa (sper sa nu fie cu suparare!) sa infrumusetez un pic "decorul" si, inainte de-a le pune-n tava la cuptor, le-am trecut prin cocos colorat: unele rosii, altele galbene, verzi si albastre, iar ramasitele de cocos colorat ramas le-am amestecat intr-un castron si am mai facut unele si multicolore. Copiii au fost extaziati la vederea lor, cred ca le-au mancat mai mult pentru aspect.
Multumim, Natalia, pentru reteta!

Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006)

"Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Tort Amaretto

Blatul este unul simplu din 10 oua, 10 lg zahar, 10 lg faina, 2 lg ulei,1 praf de copt. Se coace la foc mediu 30 minute. Se raceste. Se taie pe 3 nivele.
Crema:
-5 cioco amarui(eu am folosit tablete Ana din comert)
-500 ml frisca lichida(am folosit Hulala)
-Acestea amandoua se pun pe foc. Se rup bacatele de ciocolata in frisca si se amesteca pe foc pana se topeste ciocolata. Se da la rece. La mine a stat 2 ore(depinde de frigider).Se bate normal ca o frisca cu mixerul. Se umplu blaturile insiropate pe rand.
Sirop:
-1 esenta rom
-200 g zahar
-400 ml apa
-se pun pe foc pana se topeste zaharul.Se insiropeaza blaturile.

Glazura:-3 tabelte de cioco Primola amarui
-frisca lichida(dupa ochi).Atata frisca lichia am pus peste ciocolata topita cat sa-mi convina consistenta.
Se topeste cioco la microunde apoi se amesteca sa se dizolve bine de tot,dupa care punem frisca lichida la cat de groasa vrem sa fie glazura.

Am decorat cu crema de cacao(unt+cacao+zahar) si trandafiri din pasta de lapte praf.

poze:http://www.veronicascakes.blogspot.com/



BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by Hildegard

Tort Amaretto

Blatul este unul simplu din 10 oua, 10 lg zahar, 10 lg faina, 2 lg ulei,1 praf de copt. Se coace la foc mediu 30 minute. Se raceste. Se taie pe 3 nivele.
Crema:
-5 cioco amarui(eu am folosit tablete Ana din comert)
-500 ml frisca lichida(am folosit Hulala)
-Acestea amandoua se pun pe foc. Se rup bacatele de ciocolata in frisca si se amesteca pe foc pana se topeste ciocolata. Se da la rece. La mine a stat 2 ore(depinde de frigider).Se bate normal ca o frisca cu mixerul. Se umplu blaturile insiropate pe rand.
Sirop:
-1 esenta rom
-200 g zahar
-400 ml apa
-se pun pe foc pana se topeste zaharul.Se insiropeaza blaturile.
Am decorat cu crema de cacao(unt+cacao+zahar) si trandafiri din pasta de lapte praf.

poze:http://www.veronicascakes.blogspot.com/



BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)




Foarte faina reteta, vreau doar sa te intreb daca nu ai pus gelatina in crema?
Si tableta "Ana", e de fapt ciocolata menaj ambalata in folie transparenta? Eu asa ceva cumpar pentru glazurat si parca "Ana" se numeste.
A, si inca ceva, ai pus in frisca toate cele 5 tablete sau ai pastrat si pentru glazura?

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Am uitat sa scriu de glazura
Am corectat!

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Prajitura cu visine

Ingrediente:

-12 linguri cu zahar
-2 pliculete zahar vanilat
-4 oua
-9 linguri ulei
- 10 linguri lapte (caldut)
-15 linguri cu varf de faina
-1 pliculet praf copt aprox 700-800 gr visine fara samburi
Cum procedam:
- se freaca ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul, apoi cate o lingura de lapte, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt
- se toarna compozitia in tava unsa cu margarina (sau ulei) si tapetata cu faina(eu am pus peste tot hartie de copt), apoi se aseaza visinele ( nu le-am scurs nici nu le-am dat prin faina), deci se aseaza visinele, o bagati la cuptor, la 175 de grade, sau daca nu e cuptor electric
- o bagati in cuptorul incins la focul cel mai mic cam 35-40 de min
-se scoate prajitura, se lasa sa se raceasca si se pudraza cu zahar macinat

poze:http://veronicascakes.blogspot.com/


BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Azi am facut la cererea lui Alex, kurtos (colac secuiesc).
asata asa:
http://good-times.webshots.com/photo/2506073670102224540BiPwJH
http://good-times.webshots.com/photo/2992641870102224540JTjvEC

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput