cu bona sau la gradinita?
baietelul meu are 2 si 2 luni. momentan sta cu o bona. ce ma sfatuiti - sa-l dau la gradinita sau sa mai aman momentul pana la 3 ani?
Raspunsuri
pitzinuca spune:
o intrebare fara cap si coada... ca atare nu ti-a raspuns nimeni...
nu expui niciun motiv pt care sa nu mai stea cu bona, evident nu primesti nici un raspuns.
detaliaza intai.
b
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
filofteia spune:
Daca esti multumita de bona, amana pana la trei ani. De asemenea trebuie sa tii cont ca se va imbolnavi mai ales in primul an de colectivitate. Eu am pastrat si bona si l-am dus la progam scurt. In primul an a stat jumatate din timp acasa. Asa a fost la mine.
ingridnen spune:
Noi am mers la gradi la 3,5 ani. Am pastrat bona, o mai avem si acum (santem la grupa mijlocie) si ramane la program scurt, pana la ora 13.
A fost atat de des bolnav, plus toate vacantele... fara bona nu m-as fi descurcat.
Ingrid si Cristi 5 ani
eri_ka spune:
Eu am bona ptr fetita de la 5 luni, acum are 1,3 ani. Ptr ca nu sunt multumita de bona ( fetita a crescut si are alte nevoi iar ea nu poate sa le satisfaca ) ma gandesc serios sa o dau la gradinita. Nu cred ca as mai avea timp, incredere si rabdare sa angajez alta bona.
Nu stiu motivele ptr care vrei sa renunti la bona. Poate ne dai si niste detalii ref la schibarea ce vrei s-o faci.
Roxana_G spune:
Eu zic ca gradinita este utila oricum. Poti sa optezi pentru programul scurt si sa pastrezi bona, cel putin o vreme. Mai ales ca trebuie sa te astepti la raceli dupa raceli si trebuie sa fii acoperita.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
diaconuelena spune:
salut! si eu am un baietel care va implini 2 ani luna asta! merge la gradinita de la 1 an si 7 luni si i-a prins foarte bine....cat despre racel este adevarat ca raceste dar asta se poate intampla la orice varsta....in plus si copii care stau acasa racesc(avem prieteni de aceiasi varsta care stau acasa si au racit foarte rau unul dintre ei fiind chiar internat si acum are otita la nici o luna de cand a iesit din spital.....)asa ca trage o concluzie.... medici spun ca acum li se intareste sistemul imunitar.....fiul meu face forme usoare de raceala pe care le tratam cu siropuri. sunt rare bonele care se dedica si iubesc copilul de care au grija. eu stau aproape de parcul tineretului si am avut ocazia sa cunosc bone si nu pot sa spun ca am pastrat o imagine frumoasa despre ele....unele ii sperie pe copii cu tot felul de personaj doar doar or sta cuminti, altele ca sa poata sa vorbeasca tin copii in carucior, le adreseaza tot felul de <epitete> iar unele nici macar nu stiu sa vorbeasca corect gramatical (majoritatea). cea mai recenta intamplare este a unei prietene care a pus camere de supraveghere si a avut ocazia sa vada cum se comporta bona cu fetita ei.....o lasa sa faca ce vroia, nu respecta sub nici o forma programul impus de mama cu referire la orele de somn si masa-total dezinteresata. nu generalizez.....din 100 de bone 5 poate sunt asa cum trebuie. oricum eu am optat pt. varianta gradinita(si se vad schimbarile si progresele)dar iti mai trebuie pe cineva in cazul in care nu poate merge la gradi (dar cu timp limitat pt. ca e la varsta la care invata si asimileaza foarte multe si daca nu e cineva sa o corecteze acum mai tarziu e mai greu sa o/il dezveti de obiceiuri). asta e parerea mea.....oz zi buna