cresa BB1=suspendarea indemnizatiei BB2?
Salut!
Am un baitel de 1, 3 ani , iar in mai urmeaza sa nasc din nou. Am vrut sa-l inscriu pentru toamna la cresa, dar mi s-a spus k imi voi pierde indemnizatia de crestere a copilului, pentru k el atunci va avea doar 1,9 luni si nu 2 ani. Dar indemnizatia pe care eu o iau dupa ce il nasc pe BB2( din mai incolo) este pentru BB1, sau pt BB2? Stiu k este o singura indemnizatie, dar nu stiu daca e corect sa mi-o suspende din moment ce eu stau acasa sa-l cresc pe BB2...Daca ma intorceam la serviciu, sau stateam degeaba acasa, intelegeam..dar asa?????
Nu stiu daca am fost explicta si dc ati inteles ce am vrut sa spun, dar sper din tot sufletul k da, caci trebuie sa stiu cat mai repede care este baza legala si daca il mai inscriu sau nu la cresa.
multumesc anticipat pentru raspuns
Madalina31
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
Raspunsuri
ligia13 spune:
Indemnizatia este pt BB2 ... deci o vei lua.
Incrie-l pe BB1 linistita la cresha!
Da cine ti-a spus ca vei pierde indemnizatia?
E o informatie asha aflata in parc langa groapa de nisip sau e de la un oficial?
Eu si Raducu (22.04.2005)
madaluta spune:
quote:
Da cine ti-a spus ca vei pierde indemnizatia?
E o informatie asha aflata in parc langa groapa de nisip sau e de la un oficial?
Directoarea cresei la care am vrut sa-l inscriu...
Madalina31
marius spune:
Deci pana sa intri in CIC2 pt bb2 daca iti inscrii primul copil la cresa pierzi indemnizatia pentru primul copil. Dupa ce vei naste si dupa 42 de zile de postnatal poti sa iti inscrii primul copil la cresa si sa beneficiezi de CIC 2 pt al doilea copil.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Liliann spune:
dar daca duc copilul la cresa pana implineste 2 ani si eu nu ma intorc la serviciu, pierd indemnizatiA?
ideea e ca vreau sa-l duc la 1 an si 5 luni sa se obisnuiasca 1-2-3 luni, cat i-o lua, si ulterior sa ma intorc la serv.
ce anume se intampla? sunt eu obkligata sa anunt ca am dus copilul la cresa, transmite cresa situatia undeva si mi se suspenda indemnizatia?
madaluta spune:
quote:
Deci pana sa intri in CIC2 pt bb2 daca iti inscrii primul copil la cresa pierzi indemnizatia pentru primul copil. Dupa ce vei naste si dupa 42 de zile de postnatal poti sa iti inscrii primul copil la cresa si sa beneficiezi de CIC 2 pt al doilea copil.
Marius: scuza-ma, dar tot nu inteleg...
Daca eu il inscriu acum pe darius la cresa, dar va merge din toamna, mie imi opreste de-acum indemnizatia, de cand il inscriu????Sau e vorba de cand va merge efectiv la cresa?
Daca e cea de-a doua varinata inseamna k directoarea caminului nu a avut dreptate, pentru k eu nascand in mai,voi intra in CIC 2 cam prin iulie...deci, in septembrie cand va merge darius la cresa n-ar trebui sa mi se suspende indemnizatia nu???
Te rog sa-mi spui daca am inteles bine sau nu....eventual sa-mi spui si in baza carei legi vorbesti k sa pot sa imi sustin cauza...
Multumesc mult oricum...
Madalina31
madaluta spune:
quote:
dar daca duc copilul la cresa pana implineste 2 ani si eu nu ma intorc la serviciu, pierd indemnizatiA?
da...din pacate...
Madalina31
bonsai spune:
scuze ca intru si eu asa,dar nu inteleg!
daca dai copilul la cresa cateva ore pe zi sa vezi daca se adapteaza,iar TU NU TE INTORCI LA SERVICI ti se va suspenda indemnizatia de mamica?
care este baza legala,va rog,ca sa citim si noi,sa fim la zi cu legislatia?
marius spune:
OG 148 art. 7 pct.c
O gasesti pe pagina legislativa
Nu este indemnizatie de mamica. De unde ai luat ideea asta? Este o despagubire pe care o acorda statul persoanei care are in ingrijire un copil minor aceasta insemnand ca acel copil nu este institutionalizat iar persoana nu are timp sa lucreze. Acea persoana poate sa fie mama, tata sau tutorele legal al copilului minor.
Se numeste Indemnizatie pentru ingrijirea copilului.
Marius Pernes
Pagina legislativa
madaluta spune:
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------marius
--------------------------------------------------------------------------------
Marius: scuza-ma, dar tot nu inteleg...
Daca eu il inscriu acum pe darius la cresa, dar va merge din toamna, mie imi opreste de-acum indemnizatia, de cand il inscriu????Sau e vorba de cand va merge efectiv la cresa?
Daca e cea de-a doua varinata inseamna k directoarea caminului nu a avut dreptate, pentru k eu nascand in mai,voi intra in CIC 2 cam prin iulie...deci, in septembrie cand va merge darius la cresa n-ar trebui sa mi se suspende indemnizatia nu???
Te rog sa-mi spui daca am inteles bine sau nu....eventual sa-mi spui si in baza carei legi vorbesti k sa pot sa imi sustin cauza...
Multumesc mult oricum...
marius....plizzz..imi mai raspunzi si mie te rog nedumeririi mele????( cred k nu ai abservat postarea asta a mea de mai sus...)
Madalina31
marius spune:
De cand este inscris. Atunci cand este inscris se numeste ca este institutionalizat, adica apare in evidenta unei institutii.
Marius Pernes
Pagina legislativa