Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (47)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Turturica aici le zice muslin squares la carpele alea. Uite aici cum arata.
Si uite si explicatia, adik definitia lor:
"Muslin Squares
These are soft squares of muslin fabric that were originally designed as nappy liners, but are now used to catch and mop milk possets and dribbles. Some babies become so attached to their muslin squares that they become comfort blankets into toddlerhood."
Deci body-uri ii dai lu bebe cu orice altceva ar fi imbracat. E f bun ca se prind intre picioare si ii tine lui bebe la spatitz si tine si pampersul intre picioare nu ii atarna f tare daca e plin sau ceva. Deci fata mea si acuma la un an si poarta din ala pe dedesuptul hainelor. Si vara ii dadeam din ala maieuas si apoi tricou sau maieuas ma refer hainutze. Chiar daca e vara si sa zic e f cald ii pui un body cu maneca scurta si un pantalonas scurt sau ceva. Oricum eu is multumita de ele ca tin bine la spatitz. daca de ex e f cald in casa ii poti da numai sleepsuit sa doarma si o paturica sa zic da parca mi se pare mai bine un body cu maneca lunga si un saculetz din ala de dormit mai subtirel pt perioada de vara.

----------------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Buna ziua, mamici cu (si de)pepenasi,

Am intrat doar sa va salut un pic, sintem in pregatiri de Paris-Disneyland si turbez cind vad ce vreme se anunta, frig, 5 grade si chiar ninsoare

turturica, bine te-ai intors, ce frumos trebuie sa fi fost la Barcelona....vrem pozeeeee

tiberica, parca tu esti cea care postase reteta de papricas de pui, dar galustele de papricas cum se fac? Ai reteta? Ca numai miros de papricas am in nari....

mada, esti asa de harnicuta ca o albinuta !! mi-ai facut pofta de chifelute ...dar cum n-aveam chef de carne am facut din cartofi cu morcov, bune si alea.

Sun, multam mult de reteta, am disperat ca nu am gasit foi la magazin in ziua aia, pina la urma am dat de ele dar ieri numai, asa ca am facut placinta cu brinza, iaurt si marar, yummy !. Azi ma pregatesc de placinta cu mere !

Dana, e cumplit cind nu poti sa dormi, si eu mai am insomnii, incerc sa maninc o banana seara, lapte cald, miere, carne de curcan , astea se pare ca aduc somnul pe la gene...

fericita, 22 sapt

-------
vine bebe 3, surpriza
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice987 spune:

Sunt si eu noua pe aici,dar am nevoie de parerea voastra tinand cont ca sunt cam ingrijorata!De aproximativ o saptamana am inceput sa am niste usturimi exact in dreptul osului pubian,unde e vezica si m-am gandit ca e o infectie urinara.Problema e ca abia ieri am aflat si eu cat e de periculoasa o infectie urinara in sarcina deoarece poate duce chiar la moartea fatului in uter daca e netratata si m-am documentat cam ce se ia tratament in caz de sarcina si am aflat ca amoxicilina nu afecteaza cu nimic,mai ales ca am 17 saptamani si 5 zile.Nu am facut vreo urocultura ca sa vad daca e infectie urinara,dar dupa simptome,altceva nu ar avea ce sa fie,mai ales ca am si indurat un pic de frig intr-o zi mai mohorata.Azi am inceput sa iau antibioticul si iau o pastila de amoxicilina de 500 la 12 ore.E bine oare?Nu e niciun risc pentru sarcina?Am tratament pentru 5 zile,sa continuu asa?Sunt programata la eco abia peste 2 saptamani si pana atunci voi sta cam cu frica sa nu pateasca bebe nimic,mai ales ca nu sunt sigura ca a miscat vreodata pana acum pentru ca din cauza infectiei am avut niste spasme foarte jos,la vezica care eu banuiam ca sunt niste inceputuri de miscari,dar nu cred
Apropo,cam ar fi timpul sa-l simt miscand,nu?cum as putea sa-mi dau seama ca nu sunt miscari ale intestinelor sau altceva?cu ce sunt diferite miscarile de bebe?
Sper ca nu v-am plictisit,dar sunt cam stresata mai ales ca e prima sarcina si nu stiu ce si cum ar trebui sa fie.mi se pare ca orice as face il afecteaza pe bebe

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Mona, ai grija de tine. Deci doctora ta nu ti-as zis nimic de placenta...Hmmmm...ciudat!!!
Turturel, da cine e slabanoaga??? Eu ma simt ca un " mic elefantel"
Dana, se pare ca e ceva in atmosfera cu dulciurile astea.
Mada si tu??? Bai, ce mame denaturate suntem. In loc sa mancam sanatos ne apucam de rontait chestii nesanatoase!!!!
Marimar,drum bun !!!! Sa va distrati in ciuda vremiii si sa faceti multe, multe poze.

Cristina 18+ ,cu Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella81it spune:

Buna ziua burtici !
Am intrat si eu sa va salut!
Eu am racit, zilele astea frumoase sunt de vina.Am plecat la plimbare subtire imbracata si gata raceala!
MARIMAR..distractie frumoasa la Paris!
MADA am vazut pozele cu Ari.Frumos mod de a dormiiSunt trazniti rau copii astia,in sensul bun,abia astept sa ma amuz si eu pe seama la al meu.
BUJO..bafta luni la ClujAi incredere ca o sa fie totul bine!
DANA imi pare rau ca nu ai putut dormiiSi bb meu se agita seara pe la 23 si dim la 6.I am invatat programu
Aseara eram putin inrijorata ca nu il simteamCe am facut..am pus castile pe burta cu muzica la maxim sa vedem daca reactioneaza in vreu fel.Si a inceput fimiu sa ma ia la suturi sa ma invat minte sa l mai deranjez.
Daca as gasii in magazine mi as lua un ecograf sa vad non stop ce face asa nubuna sunt!
CAMY..ma bucur ca va mutati la voi acasica.E cel mai bine sa stati doar voi singurei
In seara asta trebuie sa cumpar var si chestii de lipit pe pereti la camera bb,nu imi vine in minte cum se numesc.Sper sa gasesc!Am cautat la mag .din jur dar nimic,acum ma dul la unu la 50km unde am vazut mai demult,sper sa gasesc ce caut.
Si maine ne apucam de treaba!Cu pastele catolic e si sotul meu acasa pina marti.
Am de gand sa l exploatez la maxim
Pupici ptr toate fara numar,fara numar!

www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Gata fetelor am venit de la fizioterapeut , era o doamna si m-a invatat anumite chestii minore dar bune cred eu . De 3 ori pe zii trebuie sa fac un exercitiu pe care mi l-a dat ea , intinsa pe spate , genunchi stransi si lasati cateva secunde pe standa , apoi pe dreapta si tot asa . Ampoi mi-a spus atunci cand merg sa evit sa las burta prea mult in fata ci sa o trag spre mine .
Cand stau undeva sa astept sa astept cu grutatea pe amandoua picioarele si putin spre calcai .
Si nu am voie sa o ridic pe Mandy sau kg. mai multicele .
Perna sa o tin la spate unde stau jos , adica pe banca sau fotoliu .
Mi-a facut si un masaj bun , mi-a aratat cum sa ma invart de pe o parte pe alta in timpul noptii .
Saptamana viitoare am o noua programare la ea si imi arata mai multe exercitii .
Fug la sot ca aici la noi e vinerea mare , in weekend e pastele .
Pe mai tarziu .

Alina 26 si Mandy Stephanie 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

M-am intors
N-am apucat inca sa citesc ce ati mai scris azi, dar va zic repede cum a fost, ca nu mai am rabdare . Iosup a zis ca e totul bine, placenta s-a ridica, si ca probabil am avut niste vase de sange mai dilatate + contractii si de acolo secretia roz.
Fetita a ramas in continuare tot fetita - mi-a facut si o poza pe care a scris LABII si se vedea clar ca asta sunt . Intr-adevar, cam mutulica Iosup, dar simpatic si glumet .
A trecut cam toate organle in revista, sunt normale; masuratorile indica per total o varsta de 22 sapt si 6 zile (fata de 23s si 3z cat ar fi conform UM), deci probabil ca e micuta si delicataa fetita mea, dar Iosup parea incantat, nu a zis ca ar fi prea mica vre-o masuratoare .
Spre surprinderea mea, sta cu capul in jos, eu credeam ca acolo are picioarele dupa cum loveste
Placenta e poster-laterala-dreapta, grad 2 (din ce am mai citit de la voi am tras concluzia ca grad 2 spune Iosup in general), si cum spuneam s-a ridicat si e ok.
Colul are 4cm si e inchis, deci toate bune si aici . Si in fine, multe masuratori care inca nu stiu ce inseamna toate.
Mi-a zis ca IR-urile sunt cam mari, dar iarasi, am inteles de la voi ca asa spune in general. Mi-a zis ca sunt obosita si sa ma odihnesc mai mult si sa beau mai multe lichide (eu oricum beau cred ca 2.5 litrii pe zi, ce sa fac mai mult de atat?!?) si sa iau mai putine kg - deci nu i s-a parut bine 6 kg la 23 sapt .
Eh, in afara de treaba cu oboseala, cu lichidele si kg, ne-a felicitat pentru fetita noastra sanatoasa si ne-a intrebat daca ne vedem peste vre-o 2 ani si cu un baietel .

A, a fost aglomerat rau, am inteles ca au avut probleme cu imprimanta de dimineata si s-au decalat cam cu 2 ore programarile. Eu eram programata la 12 si am intrat pe la 2 fara un sfert cred.

PS: chiar daca la masuratori are 22s+6z, eu tot 23+ scriu la semnatura

Didi 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Tocmai am discutat cu sefa mea despre scurtarea programului de lucru si, surprinzator, nu am auzit nici un protest din partea ei! Bine, nu ca ar fi avut cum sa zica ceva, dar oricum ma asteptam... Asa ca ramas ca luni se intereseaza ea la RU ce anume trebuie sa fac si apoi de la 1 aprilie o sa pot pleca mai repede acasa, adica pe la 3 jumate - 4. Yeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!

Anna 23+ cu Maria
AMR 17
vinebarza
bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiberica spune:

Marimar imi pare rau ca ti-am facut pofta de paricas. Uite cum se fac galustile: 3 oua batute bine pui un pic de vegeta, delikat dupa ce le-ai batut bine adaugi faina pana se ingroasa bine, dupa ce s-au ingrosat ca sa iasa mai pufoase pune o lingurita de ulei de masline si amesteca. Din compozitia asta cand mancarica e aproape gata iei cu lingurita ( dupa ce o treci prin apa ca altfel se prinde compozitia de lingurita)si pui in sos si tot asa pana termini compozitia, cred ca-ti ies cam 10- 15 galuste depinde cat de mari le faci.Se fac la fel ca galustele cu gris pentru supa . Pofta buna!Daca vrei vino si iti fac...pupic

Didi ma bucur ca e bb bine. Pupam

Luni merg si eu la dr Iosup , Multumesc Bobita Mica mi-a cedat programarea!

Va pup pe toate fetele!

tiberica mami de Alina 13.07.95 si mami de bebina 21+
Dai Vointa , Iei Putere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Didi, felicitari pentru bebelina dragalasa. La, nu iti bate tu acum capu ca e mai mica, fiecare bebe creste in ritmu lui.

Anna ma bucur pentru programul cel scurt de lucru. La noi nu e o astfel de lege .

Bujo, bafta multa luni la Cluj. Sunt sigura ca o sa fie bine.

In juma de ora plec si eu la dentist.

VA pup si va urez un wk placut.

Vicky 26+ si Maya

Bebele casei

Mergi la inceput