Doamne profesoare!!!!!!!!!!
Raspunsuri - Pagina 9
madaluta spune:
quote:
Originally posted by dalina2x2
madaluta, trimite-ne si noua linkuri la anexele alea, ca nu dau de ele deloc; si vreau si eu sa le anexez cererii, e mai corect asa, macar sa aiba sub nas scris negru pe alb si sa nu mai incerce cu alte minciunele, ca sa se spele pe maini!
te rugam! si-ti multumim anticipat!
_
Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006)
http://s292.photobucket.com/albums/mm33/dalinaGMN/
"Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!"
ANEXA 1
HOTARAREA COMISIEI PARITARE CONSTITUITE LA NIVELUL ISMB DIN DATA DE 25 FEBRUARIE 2008
In conformitate cu prevederile art.13 si Anexei nr.4 din contractul Colectiv de Munca Unic la Nivelul ISMB, Comisia Paritara, intrunita in data de 25 februarie 2008,
HOTARASTE:
Art.1. Beneficiaza de tichete cadou toti salariatii din unitatile si institutiile de invatamant preuniversitar, conform legii nr. 193/2006, cu exceptia:
a) salariatilor care se afla sub incidenta art.101 alin (1) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, mai putin cei care sunt incadrati in sistemul de invatamant, inclusiv in cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului;
b)salariatilor care se afla sub incidenta art.101 alin (4) si (5) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic;
c) salariatilor care se afla sub incidenta art.102 alin (1) si (2) din legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic.
Art.2. Salariatii beneficiaza de tichete cadou de la un singur angajator din sistemul de invatamant (inclusiv MECT), pe baza unei declaratii scrise pe propria raspundere, pentru fiecare din evenimentele stabilite prin Hotararea Comisiei Paritare la nivelul ISMB din data de 28 noiembrie 2007.
Art.3. Prezenta hotarare se comunica si se aplica in toate unitatile si institutiile de invatamant preuniversitar din Municipiul Bucuresti si din tara.
ANEXA 2
Art. 101. - (1) Cadrele didactice titulare, alese în Parlament, numite în Guvern sau îndeplinind func#355;ii de specialitate specifice în aparatul Parlamentului, al Pre#351;edin#355;iei, al Guvernului #351;i în Ministerul Înv#259;#355;#259;mântului, precum #351;i cele alese de Parlament în organismele centrale ale statului au drept de rezervare a postului didactic sau a catedrei pe perioada în care îndeplinesc aceste func#355;ii.
(4) De prevederile alin. (1) beneficiaz#259; #351;i personalul didactic trimis în str#259;in#259;tate cu misiuni de stat, cel care lucreaz#259; în organisme interna#355;ionale, precum #351;i înso#355;itorii acestora, dac#259; sunt cadre didactice titulare.
(5) Personalului didactic titular, solicitat în str#259;in#259;tate pentru predare, cercetare, activitate artistic#259; sau sportiv#259;, pe baz#259; de contract, ca urmare a unor acorduri, conven#355;ii guvernamentale, interuniversitare sau între institu#355;ii, ori trimis pentru specializare, i se rezerv#259; postul didactic sau catedra, pentru perioada respectiv#259;.
(6) Perioada de rezervare a postului didactic sau a catedrei, în condi#355;iile prezentului articol, se consider#259; vechime la catedr#259;.
Art. 102. - (1) Personalul didactic titular, care din proprie ini#355;iativ#259; solicit#259; s#259; se specializeze sau s#259; participe la cercetare #351;tiin#355;ific#259; în #355;ar#259; sau în str#259;in#259;tate, are dreptul la concedii f#259;r#259; plat#259;. Durata total#259; a acestora nu poate dep#259;#351;i 3 ani într-un interval de 7 ani. Aprob#259;rile în aceste situa#355;ii sunt de competen#355;a conducerii institu#355;iei de înv#259;#355;#259;mânt superior sau, dup#259; caz, a inspectoratului #351;colar, dac#259; se face dovada activit#259;#355;ii respective.
(2) Personalul didactic titular poate beneficia de concediu f#259;r#259; plat#259; pe timp de un an #351;colar sau universitar, o dat#259; la 10 ani, cu aprobarea institu#355;iei de înv#259;#355;#259;mânt superior sau, dup#259; caz, a inspectoratului #351;colar, cu rezervarea catedrei pe perioada respectiv#259;.
ANEXA 3
Contractul individual de munc#259;
CAPITOLUL 4 – Suspendarea contractului individual de munc#259;
Art. 50. [suspendarea de drept]
Contractul individual de munc#259; se suspend#259; de drept în urm#259;toarele situa#355;ii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporar#259; de munc#259;;
c) carantin#259;;
d) efectuarea serviciului reventi obligatoriu;
e) exercitarea unei func#355;ii în cadrul unei autorit#259;#355;i executive, legislative ori judec#259;tore#351;ti, pe toat#259; durata mandatului, dac#259; legea nu prevede altfel;
f) îndeplinirea unei func#355;ii de conducere salarizate în sindicat;
g) for#355;#259; major#259;;
h) în cazul în care salariatul este arestat reventive, în condi#355;iile Codului de procedur#259; penal#259;;
i) în alte cazuri expres prev#259;zute de lege.
ANEXA 4
Contractul individual de munc#259;
CAPITOLUL 4 - Suspendarea contractului individual de munc#259;
Art. 49. [felurile #351;i efectele suspend#259;rii]
(1) Suspendarea contractului individual de munc#259; poate interveni de drept, prin acordul p#259;r#355;ilor sau prin actul unilateral al uneia dintre p#259;r#355;i.
(2) Suspendarea contractului individual de munc#259; are ca efect suspendarea prest#259;rii muncii de c#259;tre salariat #351;i a pl#259;#355;ii drepturilor de natur#259; salarial#259; de c#259;tre angajator.
(3) Pe durata suspend#259;rii pot continua s#259; existe alte drepturi #351;i obliga#355;ii ale p#259;r#355;ilor decât cele prev#259;zute la alin. (2), dac#259; acestea sunt prev#259;zute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munc#259; aplicabil, prin contracte individuale de munc#259; sau prin regulamente interne,etc.
(4) În cazul suspend#259;rii contractului individual de munc#259; din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspend#259;rii acesta nu va beneficia de nici un drept care rezult#259; din calitatea sa de salariat.
Madalina37
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
madaluta spune:
Nu stiu de ce mi-a aparut scris in halul asta si nu stiu ce sa fac pt a modifica...
linkurile nu le mai am, dar dc dati cautare pe google, sigur le gasiti...
Madalina37
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
cecilia L spune:
Am fost la scoala si am facut cerere pt bonuri,i-am explicat directoarei situatia, cum si ce m-a invatat de la oficiul Juridic de la ISMB, dar ca nu vreau sa fac mare valva si ca sepr sa se rezolve, ea a zis ca o sa analizeze cerea si o sa vb cu secretara si se rezolva, singura problema nu stie daca se mai pot da bonurile acum, la care i-am spus ca se pot da, sau cel putin asea mi=-a spus de la ISMB. Cand a auzit de facut cerere la ISMB a cedat. Acum astept sa vad.....
Aaaaaa era foarte surprinsa ca nu am fost trecuta pe lista pt bonuri....hihi, ce hoata este....deci stie ca aveam dreptul.....
Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)
poze
msfhbo spune:
Buna seara,
si eu sunt cadru didactic titular in CIC, la o scoala din Ilfov.Sa sper ca as putea primi aceste bonuri sau m-as lupta cu morile de vant?
ANDREEA11 spune:
MSFHBO nu te lupti cu morile de vant. Tb sa le primesti depune cerere si fi f hotarata!!! Tichetele alea dc nu le iei tu le ia altcineva
andreea
http://community.webshots.com/user/andreeagogo
msfhbo spune:
Multumesc Andreea, asa voi face!O nelamurire mai am....solicit aceste tichete de cand au inceput sa se dea sau de acum incolo?Cererea as vrea s-o trimit prin posta, cu confirmare de primire.Mi-e imposibil sa ajung la scoala, cu bebe de gat.Tb sa primesc un raspuns in 30 de zile, nu?
Of, nu vreau sa par pisaloaga, dar la scoala aia totul e varza, asa ca nu stiu cum sa fac sa fie cat mai oficial si sa ma ia in seama.
Nici salariul bonus nu l-am primit, desi am facut cererea de acum 7 luni.Sunt dusa cu vorba.Asadar niste sfaturi competente despre cum sa "oficializez" lucrurile mi-ar prinde tare bine.Acolo totul e la mica intelegere si la dispozitia si cheful conducerii+ secretariat-contabilitate.
Simona
ANDREEA11 spune:
Sunt in CIC din septembrie 2007 si am primit toate bonurile cadou!!!!S-au dat pt 4 evenimente in sectorul 3, in altele s-au dat pt 5 ( si 1 mai ). Eu am primit bonurile din urma. Incepand cu decembrie, martie si Paste!!!!!
andreea
http://community.webshots.com/user/andreeagogo
cecilia L spune:
msfhbo, insista, sau cel mai bine dute cu legea in mana, nu accepta un refuz, e dreptul tau si e normal sa beneficiezi de el. Si eu am intampinat probleme, dar s-au rezolvat cand am mers si le-am demonstrat ca am dreptul(am scos legile di articolele de pe net si le-am atasat cererii), eventual cere ajurtoarul sindicatului sau Inspectoratului.....E greu sa mergi cu bebe, dar sunt niste bani frumusei si sigur ai nevoie de ei, cine nu are?????
Acum astept sa vad ce rezolv cu bonurile pt 1 martie si paste, pe care nu le-am primit.
Andreea de unde sti ca daca nu le luam noi, le i-a altcineva???????
Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)
poze noi
dianad spune:
In afara de Andreea a mai primit vreo mamica aflata in CIC tichetele-cadou?Cecilia, sa inteleg ca ai primit pentru 1 decembrie si Craciun?Sindicatele incep sa stranga semnaturi pentru tichetele de masa. Vor sa dea in judecata guvernul pentru ca potrivit legii 142/1998 am fi avut si noi dreptul la ele. Le cer pe 3 ani din urma . Aveti grija sa semnati si voi, altfel va fi ca acum cativa ani cand doar cei care au avut o semnatura pentru un proces si-au primit drepturile.DianaD & Alexandru