Mamici de mai-iunie 2008 (45)
Raspunsuri - Pagina 11
cenia spune:
Of, mereu vor fi controverse pe forum, oricare ar fi el: gravide, nasteri, pescuit sau arta fotografica!
fiecare are dreptate in felul lui si nu poti sa iti faci dreptate intr-un dialog internetic, eu cred ca e nu e posibil absolut niciodata.
cea mai buna solutie pt forumul nostru ar fi sa nu criticam. sa ne abtinem de la lucrul asta. chiar daca sinceritatea ne caracterizeaza, hai sa nu criticam o mamica cu "pitici" pe creier care nu mai inceteaza cu intrebarile ei despre ..... sa zicem cezariana!
eu recunosc ca sunt dependenta de forumul asta fiindca m-am mutat il alta tara de aproape un an, nu am prietene sa ne vizitam, pot sa scriu si sa innebunesc lumea cu intrebarile despre sarcina ca sunteti in aceeasi situatie ca mine si asta ar fi subiectul preferat. citesc despre nasteri in diperare pe multe forumuri.
am incercat si pe cele americane, au alte probleme fetele alea, nu ma caracterizeaza.
asadar hai sa fim mai bune, mai intelegatoare, sa nu criticam tovarasele noastre de odisee.
alta solutie nu am!
nici macar aceea cu intinde mina, spune sorry si da-i o imbratisare cum se face pe aici la copii certareti!
vorbesc din experienta, am mai incercat sa aplanez un conflict la prima odisee (adica primul copil) si am iesit tot eu rau, ca o fac pe sfinta filofteia samd. m-am suparat rau atunci, intentia mea era buna, vroiam doar pace. prima intentie a fost sa ma retrag, dar apoi mi-am zis e spre beneficiul meu sa fiu informata, sa informez pe altcineva, sa am contact cu alte mamici care se confrunta cu aceleasi probleme ca si mine. si bine am facut ca am ramas.
urez sanatate, voiosie tuturor
fecian spune:
Am citit si am rascitit...
Si eu sincer ma cam asteptam sa se ajunga la un conflict de acest gen. A mai fost unul care s-a aplanat cat de cat, insa esenta ramane: prea de multe ori ai impresia ca vorbesti singur cu peretii. Si sunt sigura ca sunt multe fete care simt acelasi lucru, unele nu mai intra, altele isi cauta raspunsurile la intrebarile lor in alta parte.
Nu de putine ori ai impresia ca esti ignorata complet,chiar daca ai intrebari chiar foarte pertinente. Si eu am decis sa ma retrag incet incet din aceleasi motive: nu mai gaseam aici ceea ce cautam si m-am simtit ignorata, si nu doar o data.
Dar ce ma frapeaza pe mine cel mai mult este faptul ca se alege a se ignora mesajele mai putin placute.Asta nu arata prudentza ci doar ca se alege ignorarea adevarului si atunci nu e altceva decat sa se intareasca ceea ce s-a reprosat.
Vreau doar sa atentionez ca uneori e mai bine sa ai o parere decat nici una. Atunci cel putin arati ca iti pasa.
Stiu ca imi voi alege suturile de rigoare, asta e...o fac pe riscul meu. Insa prefer sa imi fac auzita opinia.
Sunteti libere sa reactionati cum doriti la aceasta postare.
Uneori ignorantza doare mai tare decat un raspuns beligerant.
Sa aveti grija de voi
Felicia 31+ mamica de puiucGabriel
pozici cu burtic
A inceput numaratoarea inversa: AMR 9 saptamani!!! Te asteptam ursuletz(... nu mai devreme de 9 mai)
Simplicity is the key to excellency
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by fecian
Am citit si am rascitit...
Si eu sincer ma cam asteptam sa se ajunga la un conflict de acest gen. A mai fost unul care s-a aplanat cat de cat, insa esenta ramane: prea de multe ori ai impresia ca vorbesti singur cu peretii. Si sunt sigura ca sunt multe fete care simt acelasi lucru, unele nu mai intra, altele isi cauta raspunsurile la intrebarile lor in alta parte.
Nu de putine ori ai impresia ca esti ignorata complet,chiar daca ai intrebari chiar foarte pertinente. Si eu am decis sa ma retrag incet incet din aceleasi motive: nu mai gaseam aici ceea ce cautam si m-am simtit ignorata, si nu doar o data.
Dar ce ma frapeaza pe mine cel mai mult este faptul ca se alege a se ignora mesajele mai putin placute.Asta nu arata prudentza ci doar ca se alege ignorarea adevarului si atunci nu e altceva decat sa se intareasca ceea ce s-a reprosat.
Vreau doar sa atentionez ca uneori e mai bine sa ai o parere decat nici una. Atunci cel putin arati ca iti pasa.
Stiu ca imi voi alege suturile de rigoare, asta e...o fac pe riscul meu. Insa prefer sa imi fac auzita opinia.
Sunteti libere sa reactionati cum doriti la aceasta postare.
Uneori ignorantza doare mai tare decat un raspuns beligerant.
Sa aveti grija de voi
Felicia 31+ mamica de puiucGabriel
pozici cu burtic
A inceput numaratoarea inversa: AMR 9 saptamani!!! Te asteptam ursuletz(... nu mai devreme de 9 mai)
Simplicity is the key to excellency
fecian, nu stiu daca e neaparat ignorantsa. Dar uneori...citesc, ma gandesc, si nu stiu ce sa spun! De cat sa fiu pe langa, sau sa dau un sfat/raspuns prost, mai bine tac. (O,da!!! mai shi tac uneori!!!)
Stii ce e grav? ca deseori noi, ca oameni, citim/auzim numai ce vrem noi. Instinctual. Nu intentionat. Iar daca ti se pune pata (si printre hormonii de sarcina &lehuza nu e prea greu!!!), ai impresia ca TOTI au ceva, toti au chef de cearta, sau toti is aerieni sau toti o duc bine, numai noi nu etc.
Cred ca ignoranta asta e apare in 2 cazuri:
- instinctuala (pt ei s-a scris fraza "fericiti cei saraci cu duhul"), aici e veshnica... de ex. pe maica mea NU ash putea sa o aduc cu picioarele pe pamant...nici cu ajutorul tuturor psihologilor din lume
- si ca o reactie de aparare in fatsa unor probleme mari (ex: bunica mea, care dupa luni internata la oncologie, si operatie, si chimioterapie, si radioterapie, si vizite periodice...nu stie cauza care a pierdut un san- pt ca refuza sa creada ce boala e)
Un alt caz, care l-am remarcat si in viatsa mea reala (asta e viatsa mea virtuala ) Ca sunt oameni care doar se plang, care au unele probleme (minore sau majore...nu pot sa le judec eu), dar care nu fac nimic sa si le rezolve, si doar se plang, asteptand compasiune si atat! Multumesc, dar shervetsel de lacrimi nu imi MAI place sa fiu. Si in plus...viata curge, ne schimba, deseori nu ne dam seama de aceste schimbari din prima, fiecare din noi, prieteni sau nu avand cursul vietii lui.
Asha cum am mai scris acum vreo 2 luni, solutia la problemele noastre se afla in noi; si in primul rand tre sa ni le recunoashtem singuri, sa ne identificam problemele, si sa incercam orice solutie ne trece prin cap. (MissParker parca incuraja ideea asta; maaare dreptate avea!!! ). Dar caracteristica poporului roman.. bine, balcanismul romanului este sa se planga, si sa nu faca nimik. Ash putea extrapola, si sa acuz si perioada comunista, de cand ne-am invatsat "ca sa ne dea cineva ceva moka".
Ei, in toata nebunia asta de idei care am scris-o, incerc sa explic lipsa de comunicare dintre oameni, si ne-sincronizarea dintre noi. Intr-o comunitate (CARE ESTE AICI !!!)de aproape 100 de femei, din toate colturile lumii, din toate paturile sociale si culturale, de varste diferite - e f. posibil sa se rupa comunicarea si intelegerea undeva. Asta ar explica jignirile - nu le si scuza. Depinde de noi ce ashteptari avem de la ceilalti. Si repet o fraza...care mie in viatsa reala am trebuit sa o fol. pt nishte prietene vechi... dar prietenii apuse : nu pot cere de la ceilalti ce nu pot eu oferi .
Care sunt asteptarile mele de la acest forum:
-o parere realista despre ce e sarcina & viitoare mamica (e prima sarcina, la 30 de ani am MUUULTE pasarele...multsumita voua imi dau seama ca sunt normala si ca eu nu am probleme)
-un sfat
-consiliere shopping
-o consiliere in acceptarea mai usoara a schimbarilor din viata meaa
Voi judecati daca am oferit ceva din ceea ce va cer.
34+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa AMR 5 sapt
cleo78 spune:
iar nu am somn la bucata asta de noapte.
Deci pot sa ma plang si io?
-maica mea nu accepta ca am 12 ani de cand am plecat de acasa si ca am viatsa mea.
-am facut astm. Mai am cazuri in familie..bunicul meu si-a pietrecut ultimii 20 de ani intre sanatorii si spitale. Nu doresc la nimeni viatsa care a dus-o
-prieteniile in care am crezut..s-au dus. Fie le-am lasat in urma, cand am venit in Bucureshti, fie au inceput replici de genul "tie ce iti pasa, Cleo, ai casa, ai salariu bun, ai prieten etc etc". Ca parca le-ash fi cules de pe undeva. E dureros, dar e vina mea ca am mentinut prietenii fara niciun viitor
-sa adaug o biopsie la 2 degete distantsa de san acu 2 ani? (dupa ce acu 7 ani am stat cu bunica in spital pt o operatie in care shi-a pierdut sanul drept..)
Ash mai scrie cateva lacrimi aici, dar dupa toate astea derulate, vreau sa va zic ca cel mai important lucru in viatsa mea este sanatatea. Nu iti dai seama pana nu o pierzi, pana nu ajungi in spitale si te rogi de medici si la Dumnezeu sa afli un raspuns& solutie. Si cand am realizat ca 99% din probleme (medicale sau nu) tsi le faci singur (fie din ignorantsa, fie din neglijentsa intentionata, fie din lene). Si daca nu mi s-ar fi zis.... dar nu am avut urechi sa aud cand a trebuit. Iar aici depinde doar de mine...
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by gabitzam
Cleo, ai ochiul vanat?
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerillawww.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)
am adormit in minutul 47 . Parca prin vis mi-a zis tati ca s-a oprit meciul.
A, acum am visat ca eram in spital, aveam cerclaj si a inceput travaliul in luna a8a si incercam sa caut injectii cu cortizon pt maturarea plamanilor lui bb....si au furat bancomatul din fatsa spitalului si nu aveam de unde scoate bani sa le platesc!!
Macar in vis sunt bogata!!!!
M-am trezit cu o crampa la picior...de niciunul din exercitiile clasice nu m-a facut sa imi treaca, pana nu m-am masat siplimbat un pic (pana la calculator)
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by alina_anto
Buna fetelor!!
Dar mult ati mai scris!!!!
Am fost azi la cumparaturi pt bebelusa!!! Nu am ajuns la ikea pt ca sunt cam deranjata la stomac....si am preferat sa mergem undeva mai aproape d casa.... Deci mobila o luam sapt viitoare...
Dar i-am luat carut+cos auto de culoare rosie(o sa pun poze), cadita +masa de infasat cu suport(culoare galben), hainute, paturici termoreglabile (bebe nu transpira si isi pastreaza constant temperatura corpului), scutece, si multe alte produse. Mi-am gasit si chiloti pt mine.
Fetele, intrati pe amazon. com-Sunt fff multe produse pt bebei, la preturi super. preturile sunt in dolaro. de ex sterilizatorul avent electric, care la noi costa 300-330 lei, la ei este in jur de 60 $. U deja mi-am facut comanda si vor veni produsele in 2 sapt. Si avem incredere pt ca am mai facut o comanda de cd-uri si dvd-uri de la ei si nu au fost probleme. A venit pachetul la data stabilita, printr-un curier.
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza
Alina 31+ SARA-MARIA
Si ai putut comanda pt Bucureshti??? Eu am incercat de sarbatori...si mi-a zis ca numai carti si dvd-uri trimet in tsara asta a noastra.
Ca nu au incredere in noi-suntem tara cu risc.
Maine mai incerc 1 data!!
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by alexuta75
Alina, imi pare tare rau ca ai infectie, dar nu e grav, iti trece dupa cura de antibiotic. Eu ma lupt cu o secretie care nu prea mi-a iesit bine, si trebuie sa iau Polygynax ovule, insa aman momentul spre sfarsitul sarcinii, ca cine stie ce-mi mai apare pana atunci.....
Asta fiindca tot sper sa nasc natural, ca altfel nici nu stiu daca e musai sa ma tratez, cum copilul nu intra in contact direct cu locul acela.
Uff, fetele care tusesc, cum va simtiti? Ce siropuri luati? Parca Stodal-ul asta e apa de ploaie...
Azi am fost la serv dupa 3 zile de pauza si m-am cam neglijat, nu am mancat sanatos si nici nu am baut lichide ca de obicei. Mai am 3 sapt si apoi intentionez sa intru in concediu o luna si apoi in prenatal. Asta daca o sa fie colul ok, ca nu ma laud cu un col prea lung, ultima data avea 3 cm.
Va urez "noapte buna!"
Pupici !
Alexandra 32 sapt
mami lui Alexia
iti recomand sa insisti cu Sodal-ul. Efect isi face in cateva zile. Din primele faze ale tusei, minuni facea (la mine) ceai de ceapa, cu multa multa miere si lamaie. Dai cu frectie, dai cu ceaiuri calde, dai cu lapte si miere, baga orice, tre sa te faci bine!!!!
Cat despre mersul la munca...eu sunt in sapt 34( calendaristic, ca ecografic is in 36), si deja imi e f. greu. Sapt viitoare e ultima. Ii dau dreptate dr-lui, mi-a zis ca el nu recomanda gravidelor dupa sapt 32 sa mearga la munca.
gabitzam spune:
Cleo dragutza, tu mai dormi noaptea? Sau faci antrenament pentru bebe?
'neatza buna. Acum m-am trezit si sunt cu cafeaua cu lapte la nas, incerc sa ma trezesc! Nu vreau sa ma duc la servici acum :( Uff! Si copilul asta n-are somn, eu as dudui patul in locul lui. Ma consolez ca nu o sa fie probleme cu sculatul de dimineata cand incepem gradinita. Asta o sa fie in mai. Deja am emotii.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by gabitzam
Cleo dragutza, tu mai dormi noaptea? Sau faci antrenament pentru bebe?
'neatza buna. Acum m-am trezit si sunt cu cafeaua cu lapte la nas, incerc sa ma trezesc! Nu vreau sa ma duc la servici acum :( Uff! Si copilul asta n-are somn, eu as dudui patul in locul lui. Ma consolez ca nu o sa fie probleme cu sculatul de dimineata cand incepem gradinita. Asta o sa fie in mai. Deja am emotii.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerillawww.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)
aaaa, cand o sa mearga la gradi VA GASI SCUZE!! toti copiii fac nazuri cand sunt treziti, la comanda. E doar un mod de a incerca a te pacali.
Eu fa noaptea drumuri la baie, inca nu am iontrat pe pilot automat: trezit>pishat>adormit in continuu. Probabil o sa intru la alaptat.
alina_anto spune:
Buna dimineata!
cleo, eu nu am avut probleme, am putut sa comand...mai incearca. Am vazut un carucior asa frumos, era set cu gentuta -o culoare bej deschis cu roz.super! Si costau impreuna 119$. Eu am dat ieri 5 mil. pe carut+scaun auto. Era oferta..
Va doresc o zi buna tuturor si multa sanatate celor care au nevoie!
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza
Alina 31+ SARA-MARIA