Si eu sunt catolica si la noi se face pasca, musai. Va ziceam de acea reteta ce o folosesc eu pt pasca, am gasit reteta, deci:
Aluatul: 250 gr faina, 100 gr unt, 3 galbenusuri, 1 ou. sare, 1 ling. zahar, arome, 20 gr drojdie
Umplutura: branza de vaci, 3 albusuri, 100 gr. zahar, arome
Preparare: se bat galbenusurile cu zaharul, untul, drojdia, laptele bine-bine, dupa care se incorporeaza faina pana se obtine un aluat normal (cantitatea de faina de mai sus e orientativa). Se prepara umplutura de branza: se bat albusurile cu zaharul spuma si se incorporeaza in masa de branza. Se tapeteaza o tava cu faina si se asaza 2/3 di aluat pe fundul tavii, peste care se intinde branza iar deasupra se face un model din treimea de aluat ramasa, un fel de grilaj.
Tava astfel pregatita se lasa 1 ora intr-un loc cald sa creasca, dupa care se pune la cuptor 25-30 min. Se serveste taiata patrate si pudrata cu zahar.