jocuri de noroc la gradinita
Raspunsuri - Pagina 2
amoga spune:
quote:
Originally posted by simali
Stiti ce a facut educatoarea? Le-a interzis sa mai vina cu cartile la scoala. In loc sa pledeze pentru un joc curat, ca intre prieteni a preferat sa interzica. Complet aiurea!!
De fapt trebuia sa ma astept la asta.
Yep! Trebuia sa te astepti la asta, pentru ca asta (reguli) e singurul lucru pe care educatorii/profesorii stiu sa-l faca bine.
Scopul lor (a educatorilor) nu e sa inteleaga copiii si motivatiile din spatele actiunilor lor, si --eventual-- sa empatizeze cu ei (cu copiii) si sa caute sa-i dirijeze discret inspre un anumit comportament. Nope! Scopul lor e sa controleze pur si simplu ceea ce fac, ceea ce spun, ceea ce gindesc copiii. Si fac asta prin forta bruta --reguli (adesea), strigate, bataie (rar)--, fara menajamente, fara mustrari de constiinta. Doar sunt mandatati (de Guvern, de parinti) sa-i "dreseze" pe micuti, sa-i transforme in niste fiinte "ascultatoare", fara personalitate si fara pasiuni.
Partea trista e ca de cele mai multe ori reusesc.
A.M.
simali spune:
quote:
Mie mi se pare corect sa nu mearga cu carti si jucarii la gradinita. Daca e ceva instructiv, se cumpara din fondul clasei si se joaca toti, daca nu - sa o faca in timpul liber, sub supravegerea (sau nu ) parintilor.
Chiar daca jocul e "curat" educatoarea nu poate transforma un spatiu de invatamant in cazinou.
quote:
Eu nu vad nimic rau in a lega prietenii cu colegii bazate pe domeniile de interes ale fiecaruia (colectii de timbre, carti Duel Master, jocuri gen Game Boy, etc.).
De exemplu la Microsoft angajatii au voie sa vina la serviciu cu iguana, cainele, pestele, mingea de baschet si orice altceva ii poate ajuta sa se destreseze; crearea unui mediu semi-liber la scoala sau la locul de munca nu produce anarhie asa cum s-ar astepta unii.
Dimpotriva, se lucreaza cu mai multa placere si implicit cu mai mult spor.
alice
anya spune:
Teoretic suna frumos, dar practic cum ar fi ca intr-o clasa amarata de 20 m2 (nitel mai mare ca o sufragerie de bloc) unde sunt 15-20 copii sa vina macar 5 cu pestele/iguana/cainele
. De mentionat ca in sala asta fac activitati si dorm la pranz (masa o iau pe culoar).
Cand sunt toti 23 la gradinita nici nu pot desena pe foi A4, ca nu incap la mese, asa ca le rupe foile in jumatate
.
Am adus noi la servici, odata de un Craciun, un caine si i-am pus covrigi in coada si l-am plimbat prin sediu, sa vada lumea ce bine e la noi
si a iesit o brambureala...asa ca daca le duci intr-o gradi de stat un caine...(desi cred ca sanepidul nu da voie).