Nou stil de viatza (192)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Buna dimineatza, buna dimineatza, slabutelor, frumoaselor, cochetelor, ispititoarelor, elegantelor!
V-am facut ziua mai buna?

Io ma simt binisor, bag ceaiuri, lamaie, tantum verde si fervex. O sa mai simt super bine cand pufuletele cel mic va fi bine; caci pufarinul mare e activ, vioi, chiar daca ii curge nasul si tuseste.

Tlaura, neatza, ai reusit sa-ti vezi visul implinit, . Multumesc pentru urarile de sanatate.
Sa ne spui daca ai manacat gogosele azi (ma refer la alea date de pomana...)

Marilena, imi pare rau c-a dat raceala si peste tine. Spor la curatenie.

Anky, offf, si voi cu antibiotic, multa sanatate va doresc.

Vikinga, sanatate si puiutzei tale, sa vezi ce bine o sa te descurci singurica, .

L_carmen, bafta cu proiectul si aveti grija de voi. Ce ganduri negre te bantuie dis de dimineatza...o fi de la febra?

Ruxandra, cum te simti azi? Nu te bucuri de ninsoare?

Criscosty, tare harnicutza ai fost ieri, bravo! Te-ai tinut si de dieta, , tine-o tot asa!
Sa nu uiti de poza.

Zuzilici, multumim de urari. Pupici Isabellei, sa-i treaca durerile de dinti si voua bafta cu mutatul. Nu vreau sa ma gandesc cate sunt de strans...ei, dar si cand veti fi mutati, .

Eftimie, multumim de dedicatii, imi amintesc si eu de vremurile bune...Ai rezistat ieri doar cu seminte si bors?

Yubi, sanatate multa si tie!

Claudia, sa ne scrii leacurile despre raceli. Cum se simte Marc, e mai bine?

Delia, mama ta e mai bine acum?
Ai cursuri multe azi?

Va salut pe toate fetele: Tzuni, Louisea, Violeta, Dordia, Rolo, Mamicadulce, An-k, Ioana, Roxana, Liris (pe unde umbli?), Ruxij (te tii de dieta?), Doroty (ce mai faci???), Gety, Hopes.....

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Neatza dragelor, citit din urma, sunt up-to-date pana in dinti

M-am bagat in pat la 9 jumate aseara cu baietu'...ne-.am jucat pana aproape de 11 (il invat ceasul si-i place asa de mult de nu se mai opreste,deja dupa doua seri de exercitiu aproape ca nu le mai greseste).Apoi m-a apucat iar tusea aia seaca si gadilatoare in gat...am tusit pana mi s-a facut rau, non-stop pana pe la 2 noaptea(atunci m-am uitat la ceas ultima data).Acum am febra musculara la stomac de innebunesc de durere cand tusesc,si tot asa uscat si sec
Am zis ca ma culc dupa ce trimit pe Marc la gradi,macar 2 ore, dar am vorbit cu mama o juma' de ora si mi-a sarit somnul...azi am doua cucoane la engleza una dupa alta,trebuie sa fac curat in sufragerie si sa mai spal rufe,sa calc si sa impachetez cateva cutii, macar cu ce nu foloesesc urgent-prosoape, lenjerii,haine de vara,biblioteca...vai de viata mea.
Maine as fi avut timp sa fac de toate dar e inchisa gradinita ca e Pastele si vine sotzul din Ucraina.ieri m-a informat ca marti pleaca in Rusia toata saptamana viitoare si am crezut ca fac criza. Weekendul asta trebuie sa tapetam tot jos(si sa ne hotaram ce tapet sa luam, pana acum avem doar pentru hol)apoi pleaca fara sa mutam un raft jos macar...si pana la urma ne rupem spinarea weekendul celalalt cu toate,desi am avut o luna la dispozitie, adica exact ce voiam sa evit.

Ruxandra, si la noi e friiiiiiiig, mai rau ca iarna,a nins ieri si lapovita si 0 grade...mi-e mila rau de florile din gradina si de toti copaceii infloriti.

L_carmen-haios tare studiul de piata!

Sanatate multa la copilasii bolnaviori si la fetele racite!
Eu am uitat azi dimineata sa-i dau antibioticul lui MArc Ia de vineri, de 3 ori/ zi suntem la a doua sticla, mai are jumate si e sanatos tun.
Ce sa fac??? Sa-i mai dau cand vine de la gradi sau nu?
Deci i-am dat 6 zile corect, e sanatos acum...mai avem o jumatate de sticla de sirop. eu as zice sa nu-i mai dau,daca am intrerupt..

Va pup pe doate dulce si apasat, revin!
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

Mami dulce, eu nu i-as mai da daca e sanatos tun, 5 zile neaparat, la tine sunt deja 6, asa ca...eu zic sa nu-i mai dai ca e destul!

acuma scriu leacurile babesti si apoi plec la trebi!

Mergi la inceput

Nalba e regina vracilor

Cunoscuta buruiana tamaduitoare, nalba nu doar alina suferintele respiratorii, ci ajuta chiar si in cancerul laringian. De la nalba rosie nu vei folosi decat florile,in timp ce de la cea alba poti utiliza atat florile, frunzele, cat si radacinile. Are proprietati emoliente si, de aceea, ceaiul de nalba face minuni in tratarea inflamatiilor cailor respiratorii, precum tusea, bronsita sau laringita. Frunzele de nalba mare, oparite, folosite sub forma de cataplasme, calmeaza durerile si ajuta la decongestionarea traheelor.Fierbe 20 gr radacina in 100 ml de apa, 5 minute , lasa sa se raceasca putin si fa gargara cu lichidul obtinut.Maceratul la rece este cel mai eficent, cu efecte vizibile in cancerul laringian. Ia doua lingurite cu varf de planta si pune-le seara, in 2 l apa. Dimineata, incalzeste usor preparatul si pune-l intr-un termos. Bea 4 cesti pe parcursul zilei. Acest macerat ajuta si in caz de secretie pulmonara abundenta, bronsita,tuse si raguseala puternica, amigdalita si senzatie de gura uscata.

Sa-i venim gripei de hac
Remedii pe baza de coacaze negre - in tratarea gripei si a racelilor

Infuzie- 4 cani pe zi te scapa de chin
Iar decoctul de ramuri de coacaz, preparat dintr-un pumn de planta la 1 l apa, fiert vreme de 5 minute si lasat la infuzat 5 ore dupa aceea, da rezultate de exceptie.Se beau 2 cani de decoct caldut, seara. Nici levantica nu se lasa mai prejos.Varfurile plantei si florile placut mirositoare, folosite sub forma de cataplasme, vindeca afectiuni rebele, precum stari febrile, astm,laringita. Scade febra, calmeaza si ajuta la eliminarea toxinelor prin transpiratie.

Siropuri miraculoase
Sirop de ceapa- Pune la fiert 6 cepe taiate felii, intr-un litru de apa. Lasa la foc mic 15 minute,apoi strecoara, adauga 200 gr miere si pastreaza amestecul la rece.Ia 6 linguri pe zi timp de o saptamana.
Sirop de mere Amesteca sucul de la 6 mere cu o cantitate egala de zahar. Pune la fiert, la foc mic, pana capata consistenta. Se iau cate 2 linguri, de 3 ori pe zi, inainate de masa.
Sirop de smochine- Inmoaie 500 gr smochine in 1 l apa si aduga 250 gr miere.Lasa amestecul la macerat 2 zile, apoi ia cate o linguritza de 3 ori pe zi.

Mergi la inceput

De la lume adunate- reteta impotriva afectiunilor de iarna

Iei cateva bucati de hrean, le dai pe razatoarea mica, pana ai cam o cana, si amesteci cu tot atata miere. Iei din amestecul asta cam cate 2-3 lingurite, dupa masa, de 3 ori pe zi.
Ridichea neagra- cat mai iute, curatata de coaja, si data pe razatoarea mica. Se prepara la fel ca hreanul, dar se lasa la macerat 2 saptamani si se iau 3 linguri pe zi, in caz de raguseala, dureri in piept si tuse seaca.
Cimbru-Pune o lingurita de planta la o cana cu apa fierbinte, lasa ssa se infuzeze 5 minute si apoi bea, de doua ori pe zi cate o cana. La fel poti sa procedezi si cu frunzele de patlagina.Cu infuzia obtinuta din ele poti face si gargara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

intrai sa va salut.. si sa va citesc din urma!

Revin si

Alina

a fi om e lucru mare ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Nu ma dati disparuta

Ieri am avut de lucru ca la balamuc. Ma intrebati de ce vreau sa plec. Una ca ma plictisesc uneori deva de groaza, doi ca n-am cu cine sa schimb o vorba (am niste colegi tare plicticosi), trei ca treaba pe care o fac nu mi se pare exterm de interesanta. E adevarat ca pot sa nimeresc din lac in putz. dar macar incerc.

Mamicadulce: eu am pus singura tapetul, ca sotzul ma ajuta doar cu parerea.

Carmen: in viatza mea n-am avut 87 kg cum ai scris la echipa. Doamne fereste! Stiu ca Rolo se bucura pe ascuns

Pe noi ne Paste un WE lung (ca e Pastele catolic). Nu ca am serba in vreun fel, dar asa, mergem sa hoinarim pe ici pe colo. Pacat ca se anuntza o vreme tare nasoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Salutare si de la mine.
Vreme nasoala si la noi, mai ninge, se mai opreste temperaturi de 0 gr si asa se anunta si saptamana viitoare.
Eu sunt franta,am mult de munca, azi tb sa ma intorc la 5 iara la munca, asa ca ma voi baga vreo ora in pat.
Sanatate multa tuturor bolnavilor, nu-i mai numesc, ca sunt asa multi ca ma voi incurca.
Meniul de azi nu-l scriu inca ca tb sa ma mai gandesc putin la el.
Azi am facut 9666 de pasi, adica 326 de kalorii piedute.Dar asta nu va fi tot,sper sa mai fac ceva miscare azi, nu stiu cat,dar cevea, ceva cat sa scot prajitura de ieri.
Revin....

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Olo, am modificat. Sper sa nu mai incurc borcanele...olo-rolo-olo-rolo,

Tumpi, felicitari pentru miscare, odihna placuta.

Claudia, multumim pentru leacurile postate. Cred c-o sa le fac un ceai de ceapa, tusesc ingrozitor.

Am vazut c-a inceput votarea (ma refer la concursul "Clipe de viatza, 2007").
Pozele noastre le-am pus la semnatura. Daca va plac, votati-le!
A, si cine mai participa la concurs? De Cornelia stiu, altcineva?

Participam la concurs:
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=10" target="_blank">Cercul vietii
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=21" target="_blank">Hug me

Mergi la inceput