Legal, cererile se depun dupa 1 iunie. Este noul ordin al ministerului invatamantului si este afisat si pe usa gradinitei (a aparut in jur de 10 martie si il modifica pe cel cu perioada 18-22 aprilie - numai ca eu am aflat abia ieri de el desi eram convinsa ca termenul e aprilie).
Ieri, dupa al doilea refuz din partea directoarei, m-am gandit ca femeia e chiar corecta (oare????). Insa ceva imi spune ca de fapt lista "subterana" e deja prea lunga si nu mai vrea sa se mai incurce si cu mine.
Atata timp cat locurile din gradinitele de stat sunt limitate...e normal sa fie aceasta mafie. Insa mi se pare inuman sa fortezi parintii sa depuna personal cererea de inscriere in termenul de 3 zile pe care il acorda ministerul prin lege. Si daca nu sunt in Bucuresti in perioada aia? Normal ar fi fost sa primeasca cererile incepand cu ianaurie sau septembrie sau cand vor ei si la termenul limita se vor tria, valida...etc In 3 zile va fi buluceala la usa gradinitei ca doar avem experienta anilor anteriori.
Daca ma intrebati de ce prefer gradinita de stat in detrimentul celei particulare va raspund ca am mai multa incredere in pregatirea personalului de la stat. Prefer o educatoare care a ales sa ramana din pasiune la o gradinita de stat decat o educatoare blonda si rapitor de frumoasa care castiga bani mai multi la particular.
Eu imi fac datoria sa caut intai la gradinitele de stat un loc si apoi sa merg la particulara - nu elimin definitiv particulara din ecuatie.