nevasta , amanta , prestatoare de servicii intime

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
se spune ca cea ma ingrata pozitie ar fi a sotiei, ca ea cam le ofera pe toate pe gratis, pe cind la celelalte doua se plateste...
in plus, soata are o gramada de alte responsabilitati, obligatii... poate ca exista si avantajul ca "tot la mine vine", ori ca exista partajul sau pensie alimentara (in unele tari) Ceva trebuia sa ofere si societatea sotiilor nu?

pai... daca vreo fatuca "inocenta" pune okii pe casa, mashina si averea vreunuia, ca crezi ca ar prefera sa-i devina, repede? Nevasta, amanta sau prostituata?

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

daca pe casa , masina , si alte "calitati" materiale a pus fata ochii , apai sigur o sa-i devina sex pereche cu intentii serioase !

ioana_io , multumesc pt compliment !(rog a nu se confunda cu realitatea ! )

asa teoretic , posibil ca multe cazuri de probleme de cuplu sunt determinate de mentalitatea de stapan a barbatilor si atitudinea de sluga a femeii .
si zicem ca noi nu suntem in situatie , pe fetele noastre nu le educam astfel , dar cu baietii cum procedam?
ii invatam ca femeile din familie si din clasa lor sociala sunt demne de respect , in schimb cu restul pot sterge pe jos?
sigur ca nu pare problema noastra, dar uitati-va cate femei in postura de victima isi plang drama , a carei cauza , printre altele e si educatia primita de barbatii , discriminatorie in privinta femeilor.

Mergi la inceput

monixy,

intrebare: pe "iubite" (ale unora casatoriti sau nu) unde le incadrezi? La neveste, la amante sau alta nu-s femei in targetul discutiei?

Pe fetite le poti invata si ajuta sa fie independente, pentru ca de aici pleaca tot. In momentul in care te poti dercurca binisor pe picioarele proprii si iti poti cladi o viata fericita, si stii ca poti, atunci nu exista moneda de schimb pentru dependentza, exploatare/sclavie etc. Este suficient sa stie ca, daca nu-i convine, intotdeauna exista o alternativa: sa plece. Sa plece dintr-o casnicie in care e tratata ca un obiect, dintr-o relatie in care e tratata ca un obiect, dintr-o situatie in care se simte umilita.

A fi mama de baiat mi se pare de 1000 de ori mai greu - un baiat, cred eu, are nevoie de un model masculin mai mult decit are o fata nevoie de model masculin.
Eu nu-l pot invata sa fie barbat. Tatal lui, sau un alt barbat trebuie sa il invete. Tot ce pot eu este sa ma comport conform tiparelor care mi-au fost si mie impuse de barbatii din viata mea: daca alea au fost gresite, si eu am cunoscut numai barbati defecti, ce sa ii transmit eu? Ca "barbaztii e neste alea care zbiara, dau cu pumnu'si nu ne trebe" ?

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oocristina spune:

Poate ca trebuie sa fim mai atente pe cine iubim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaanna spune:

quote:
Originally posted by Elise

quote:
se spune ca cea ma ingrata pozitie ar fi a sotiei, ca ea cam le ofera pe toate pe gratis, pe cind la celelalte doua se plateste...
in plus, soata are o gramada de alte responsabilitati, obligatii... poate ca exista si avantajul ca "tot la mine vine", ori ca exista partajul sau pensie alimentara (in unele tari) Ceva trebuia sa ofere si societatea sotiilor nu?

pai... daca vreo fatuca "inocenta" pune okii pe casa, mashina si averea vreunuia, ca crezi ca ar prefera sa-i devina, repede? Nevasta, amanta sau prostituata?

Elise & BBLisa

Eu cred ca fatuca....ar lua-o in sens invers:de la coada-cap.Adica:prestatoare...., amanta ...si daca-i iese treaba si nevasta!

Mariaanna
cand vine BB?

Mergi la inceput

Elise , ce sa zic , iubitele , daca intr-adevar sunt iubite , pot ramane asa , platonic , sau pot deveni amante (ca etimologic asta inseamna cuvantul).
acuma se pune intrebarea , poti iubi (nu doar dori fizic), ca barbat , mai multe femei? reciproca , e posibila?
eu cred ca da . poate au curaj barbatii de pe forum sa raspunda ...
chestiunea se pune la modul urmator : fiind monogamia norma noastra culturala, barbatii fericiti/multumiti de casnicie evita din start sa se apropie prea mult de alte femei interesante (si reciproca e valabila). dar , na, oamenii mai ignora semnalele de avertizare , si nefiind toti in culmea fericirii ,( chiar si temporar) , mai ajung si in situatii d'astea poligame .
si la fel de evident , responsabilitatea care e inerenta sexualitatii (desi multa lume o ignora), in cultura noastra va face necesara alegerea : ori nevasta , ori amanta .(la musulmani , isi asuma responsabilitatea pt amandoua , si ca bonus la placere, stresul cu amandoua in acelasi perimetru casnic).
si mai e si faptul ca in relatiile astea liber consimtite , schimbul relational e de aceeasi natura , nu ca in cazul prostitutiei , in care banii sunt exact plata obiectului.

eh , imi dau seama ca e utopic sa creada omul ca se poate desfiinta orice forma autodistructiva (gen prostitutie , droguri ,violenta) , dar e necesara o forma de reducere si control , nu stiu , doar legalizarea prostitutiei nu e buna .(la musulmani , un lucru bun , nu e admisa nicicum prostitutia ).

(ex musulmane din text au fost ce mi-a venit in minte pe moment , nu sunt adepta religiei lor , si nici nu fac propaganda)

Mergi la inceput

quote:
Elise , ce sa zic , iubitele , daca intr-adevar sunt iubite , pot ramane asa , platonic , sau pot deveni amante (ca etimologic asta inseamna cuvantul).

Pina aici m-am lamurit... "iubita" nu poate fi decit la modul platonic, daca trece de stadiu platonic "retrogradeaza" la abjectu' statut de amanta.
Iar de "amanta" inca n-am cazut la un conses daca o fi si aia pe bani sau nu, ca mai sus se spunea ca doar nevasta, saraca, nu beneficiaza de fondurile individului, in rest toata gama....

Precum vezi, ce e nevasta e clar, ce e prostituata iar e oarecum clar... in rest, multitudinea de relatii feminine care pot sa apara in viata unui barbat sint oarecum sub semnul intrebarii.. "nimeni nu stie ce o fi cu alea si ce rol au.

Altfel, nici eu nu as fi de acord cu legalizarea prostitutiei, daca as vedea alt mijloc de tinere sub control. In momentul in care scoti in afara legii o activitate care oricum nu o sa dispara, deoarece cit timp exista cerere, va exista si oferta, nu faci decit sa ii obligi pe cei implicati sa se ascunda. Ascunzindu-se, nu-i poti controla.
Nu vad alta solutie... rational vorbind.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

probabil m-am exprimat gresit , de ai inteles , Elise , ca dau cu pietre !
eu ziceam ca in mod obisnuit a fi amant/a se intelege ca avand relatii intime extraconjugale cu o persoana iubita ,sau neiubita dar dorita.
cuvantul asta -amanta- e sinonim cu altele , care suna mai vulgar , si din pacate si cuvantului astuia care vine din franceza (si latina) si inseamna exact , literal, iubita, i s-au acordat , in limbajul obisnuit ,si toate sensurile degradante.

ca o concluzie , relatiile in care o persoana e tratata ca obiect , indiferent ca apartin celor conjugale sau extraconjugale , din pdv-ul meu sunt nocive , nefericite.
iar tolerarea unor greseli , nu inseamna incurajarea lor , ci sansa de a invata ceva , experienta de viata .

numai bine , si sa fiti iubite !

Mergi la inceput

da'eu n-am inteles ca dai cu pietre :)
Ma gindeam doar la termenii propusi spre analiza... atit.

o zi buna si tie.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaanna spune:

Mariaanna
cand vine BB?

Mergi la inceput