Sezatoare canadiana (87)
Raspunsuri - Pagina 4
try spune:
Mai si fi-miu a facut temperatura incepand cu vineri noaptea, dar n-a avut alte simptome gen durere de stomac, varsaturi, doar o tuse manifestata ca terminatie a unei raceli (sau ce-o fi fost). A doau zi am mers la dr. si ne-a zis ca aude un suierat usor la plamani, asa ca i-a dat antibiotic. De sambata e pe antibiotic si totusi a continuat sa faca febra (nu insa peste 39) in special noaptea, dar si ziua a avut episoade. Aseara a fost prima naopte cand pare ca febra sa fi cedat. Dar pana nu observ o ocntanta, nu ma pot pronunta. Ce ma irita e ca sapt. viitoare plecam in vacanta si nuam ide astefel de incertitudini nu aveam nevoie. Nu m-ar deranja sa-l iau cu mine sub tratament atat timp cat stiu ca e pe drumul spre insanatosire. Insa in momentul asta nu stiu clar ce si cum e la el. Antibioticul pare sa nu aiba legatura cu febra lui din moment ce febra n-a slabit nici dupa 4 zile pline de admistrare a antibioticului (cel putin asta-i logica mea acum). Sper insa sa ii dispara febra asta...
De ieri insa i s-a inrosit si umflat un pci un ochisor. Arata ca si cand ar avea conjunctivita virala (nu secretii, doar lacrimari si iritare a corneei, umflat un pic in jurul ochiului, ca si cand ar avea o punga de grasime mai mare, pleoapa nu e umflata in sine). Sper sa nu fie conjunctivita. I-am pus aseara antibiotic local, sa vedem daca e spre bine...
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III
nelia spune:
Lorelaim, multumesc! Cum eu nu mai am timp sa rascolesc forumul, nu stiam despre acest subiect. Stiu despre autoarea subiectului, am citit multe subiecte de-ale ei si o felicit pentru subiectul deschis. Este una din preocuparile si grijile mele in educatia copiilor mei, mai ales a Agatei, care creste si devine din ce in ce mai vulnerabila la abuzuri de tot genul. Sint foarte atenta cu ceea ce ii spun, inca nu stiu cum sa abordez subiecte, sint atit de preocupata de aceasta problema, incit am si schimbat la unul din cursuri tema din despre sinucidere in abuzurile (sexuale) asupra copiilor, inca nu am destul material si daca se da peste cap sesiunea poate ca nu o voi face, dar am citit mult in ultimul timp despre acest trist subiect. Faptul ca nu gasesti materiale despre asa ceva ca despre alte probleme sociale (individuale, familiale) demonstreaza inca o data in plu ca subiectul este unul inca tabu mai ales pentru victime, mai ales daca sint copii si pentru cele care ar trebui sa fie in prima linie de aparare: mamele! Si mai ales daca victima-copilul traieste intr-o familie recompusa, mama lui si partenerul actual al mamei, care nu este tatal natural al copilului. De aici, adica din familia in care se intimpla aceste lucruri si pina la una din marile probleme ale omenirii din zilele noastre care sta la baza dezvoltarii unei noi mafii, care isi completeaza intr-un mod spectaculos profiturile si care se extinde pina la cercurile fff inalte... traficul de copii si abuzurile asupra acestora, mai este doar un pas! Realitatea este crunta, dar macar sa reusim sa avem curajul sa o vedem si sa vorbim despre ea!!!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
mikiion spune:
Nelia ti-am scris ceva prin e-maail.
Eu nu prea am vazut ce ati scris capitolul trecut ca noi iar raportam un Marc bolnav. Vad ca nu e singurul pe aici, din pacate. Asa ca ma lamuriti si pe mine. L-a vazut deja un doct, ieri. Dar, normal, ca aveadoar 37 temperatura. Dar noaptea a urcat la 39 cu 4 , si nu prea a cazut sub 39 pana dimineata cu tot cu advil dat. Acum iar ,logic, e mai bine. Ca asa e ziua, seara si noaptea face urat.
Intrebarea mea e, la ce temperatura se uita astia la tine la spital la urgente. Ca nu am nici un chef sa stau cu orele pe acolo si sa ma trimita acasa cu acelesi sfaturi ca doctorul de la clinica. Adica are gripa, sa-l hidratam sa-i dau antitermice.
El a avut maximum 39 cu 4 dar luat in ureche, ceea ce nu e prea precis.
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
Donia spune:
mikiion, la spitalul de aici protocolul spune ca nu se da antitermic decat la febra peste 38,5. Deci asta ar fi temperatura care e luata in seama.
Si in general pana in 3 zile de febra nici nu primesti alt tratament in afara de ceea ce ti s-a recomandat deja. Daca febra mare persista peste 3 zile si daca apar si alte simptome atunci se gandesc la o suprainfectie bacteriana, dar altfel se presupune ca e vorba de o viroza, in cele mai multe cazuri.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
columbiana spune:
Mihaela,
noi aveam intotdeauna problema asta: febra noaptea, scadea ziua, fara alte simptome doar atunci cind Tudor facea otite si primea tratamente ce nu mergeau; eu deja stiam si a doua zi mergeam inapoi la clinica (eu merg cu el de obicei la o clinica de pediatrie copii cu rendez-vous, Bout de Chou cred ca se numeste in Ouest Island)
sanatate la toti puiutii bolnavi!!!
Simonna, am intrebat- mai bine nu intrebam pentru ca sefa mi-a raspuns ca aleiea ii e dor de firma asta (bleah!) si de cind am intrebat (luni) nu mai suna decit pe mobilul sefei; am observat ca unul din directori evita sa-i mai raspunda (din discutiile ce aud ca le poarta sefa cu aia la telefon); oricum vad ca situatia e inca in ceata, eu imi vad de treaba si...om vedea; si aici au sindicat, dar doar personalul e inclus, administratia nu- deci aia nu facea parte teoretic din sindicat.
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
Denisam spune:
Mikiion-asa ecum zice Donia, eu tocmai ce am mers cu Alex sa vad dc a luat de la emma si mi-a zis ca sa nu ii dau nimic, decat antitermice dc sare febra de 38,inca nu are si sa il mai aduc la verificare dc se inrautateste starea luiAsa ca..Sanatate multa,oricum antibioticul trateaza infectziile nu virusii sau gripele.
Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)
Catinca spune:
Buna tuturor mamicilor,
imi pare rau sa aud de copilasi bolnavi...baietelul meu are 3.5 ani si de cind e la daycare toata iarna e bolnav si asta nu e totul...imi da si mie toti virusii, bacterii. cred ca singura speranta a ramsa sosirea primaverii...cam atit mi-a ramas mie ca de medicamente ne-am supraincarcat toata iarna.
as vrea sa stiu da vreo mamica de pe acest forum este din oakville-ontario si daca are copil apropiat de virsta baietelului meu.
eu postez anunt ca la matrimoniale acum...sper sa nu va suparati...n-am cunoscut romance in oraselul/satul in care locuiesc si as vrea sa stiu daca exista
Va pup pe toate si va doresc cele bune sa se-adune!
Catinca
matgravidut spune:
Salutare canadience dragute.
Am lipsit o vreme. Ma lua depresia... si m-am tinut destul de mult. Acum glumesc, dar nu mi-a fost prea bine... si nici acum nu sunt chiar 100%.
Lorelai, felicitari pentru Bora-Bora virtuala. Mi se pare ca trebuie sa ma mut si eu in Bali (ca eu tot acolo visez), poate asa imi trece depresia. Am vazut topicul indicat de tine. Foarte interesant. Si cum am fetita... mi-e groaza de ce va sa vina.
Eu sunt foarte prinsa cu slabitul... nu mai incap in nici o haina, motiv pentru care sunt absolut necajita...
Monica-Matz mami de Matzu-Mic Andrea Bianca
(03.Feb.2008)
almo spune:
quote:
Originally posted by lorelaim
Ana & Try - si cine mai doreste - cine mai pofteste suntetzi bine venite in coliba mea din Bora-Bora. Cum am mai scris - usa (inexistenta a colibei) este larg deschisa tururor prietenilor :-)
Almo - locatzia mea REALA este Stockholm/Suedia... Suntem aici toata fam (Gabisor, tati si cu mine) datorita unui contract care a inceput in nov 2005... si s-a tot prelungit... Datorita faptului ca sotzului i s-a oferit in cadrul aceleiasi firme - o noua pozitzie care este "a step-up in his career" am hotarat sa mai ramanem inca un pic (1an, poate 2ani) si sa vedem daca dupa aceea ne putem intoarce in sfarsit acasa in Canada. Deoarece nou NU ne place Suedia (din f multe motive - atat de ordin material cat si sentimental) si nu vreau nici cum sa-mi mai pun "locatzia" reala... mi-am pus o locatzie la care visez (cu ochii deschisi) de f multzi ani :-) Sotzul meu mi-a spus: "Tu intotdeauna, daca te rogi tare-tare la Doamne-Doamne, obtzii ceea ce-tzi doresti - poate daca te rogi pt Bora-Bora vom si avea sanse sa ajungem acolo..." Deci de aceea sunt eu in... Polinezia Franceza :-)
Acum, daca tot ne pregatim de un Pasti alb - incep sa repet colinde:
"Mos Craciun cu plete dalbe a venit de prin nametzi... El ne-aduce daruri multe la fetitze si baietzi..."
O zbughi sa-mi hranesc "copiii" si sa imbaiez prunca :-)
Lorelai
http://home-and-garden.webshots.com/album/562645890MtEtoL
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
of si eu care credeam ca macar peste una dintre noi a dat norocul! imi pare rau, deci pontul ar fi in fiecare seara d-ne, d-ne si bora, bora. "got it"
Album
http://picasaweb.google.com/nicole.poze
Magdone spune:
Lorelaim, multumesc pentru link, foarte interesant subiectul, nici eu nu il vazusem.
Matgravidutz, ai grija cu depresia, nu trebuie sa o lasi sa se accentueze prea mult, daca a trecut mai mult de o luna eu zic sa vorbesti cu cineva, nu o lasa asa…daca ai asigurare de la servici, poate te trimit ei la un consilier ceva sau la spital sa vb, nu stiu exact cum se procedeaza...
Eu am avut depresie de asta la prima nastere care m-a tinut 4 luni !!!! nu e normal sa depaseasca 2 saptamani, eu asa am citit. Cauze sunt multe, dar prima e lipsa de somn si vitamine, asa ca dormi cat poti de mult si ia multivitamine.
Am scapat eu de ea dar sa stii ca sechele au ramas…
Ai grija de tine !
Eu tot superocupata sunt la servici, deja simt ca nu mai pot, nu stiu daca mai rezist si aprilie, sper.
Va pup
Magdone 29+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."