Sezatoare canadiana (87)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ange spune:

Paste fericit celor care sarbatoresc astazi!
sanatate bolnaviorilor

noi suntem suparati.Robert e bolnav si nu stiu ce are.A inceput de miercuri cu criza de astm,a continuat cu tuse la greu si de ieri imi face febra mare fara nimic altceva.astazi voi merge la urgente cu el.toata noaptea a fost agitat...Aveti idee daca clinicile sunt deschise astazi? banuiesc ca la urgente,la spital ma refer ,e crima
De o sapt. tot fac planuri cu Maia despre ce si cum ne vom petrece zilele libere de Pasti.uite ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ

sa aveti o duminica placuta

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Cami, sanatate multa lui Robert si aveti grija de voi.Si eu care voiam sa te sun sa iesim cu copii afara,imi pare rau.
Legat de clinici, cred ca sunt inchise.Eu am vrut sa-mi fac un rdv vineri si a fost inchis, deci mai bine incercati direct la spital.

Ana, ce sa mai zic, inca nu ne-am lovit asa de tare de situatii ca asta, insa te inteleg perfect.Sanatate multa lui Tudor.

Insanatosire rapida la copii bolnavi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ana, sanatate lui Tudor! Of, si ce bine te inteleg cu doctorii, de multe ori am crezut ca e pur si simplu rea-vointa! Desi mi se spunea ca nu sint doctori si de aceea nu inainteaza rindul, de cite ori intram ca sa intreb, erau cel putin 30 de persoane care invirteau niste foi in mina sau stateau de vorba sau stateau pur si simplu... asteptind sa se faca ora de plecat acasa. Este adevarata ca atunci cind urgenta e urgenta mare de tot (cum a fost cind Agata si-a retezat aproape virful degetului in poarta sau cind la 3 luni Tudora se sufoca din cauza unei laringite) se mica foarte bine si am fost multumita de felul in care am fost tratate, dar in rest, pentru urgente, dar nu chiar urgente... vai de curul lor! Si al nostru!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

quote:
Originally posted by lorelaim

Ana - imi pare tare rau ca Tudor e asa de bolnav si a trebuit sa mergetzi cu el la urgentza :-( - ii doresc multa-multa sanatate! Sunt convinsa ca nu "incalzeste" pe nimeni sa stie ca si in alte partzi e al naibii pana ajungi la medic dar nu trebuie sa ne facem iluzii ca in Europa e "mai bine". Eu am sunat lunea trecuta la clinica particulara unde am fost cu Gabisor in iarna (am platit 350kr/consultatzie la pediatru) si am lasat mesaj (ca nu am reusit nici cum sa vorbesc cu secretara). Bineintzeles ca nu m-a sunat nimeni... si nici nu-mi fac iluzii ca o sa ma sune sapt viitoare... Vreau sa merg cu Gabisor la un control si eventual sa vad daca ii poate face acolo vacc pt Hep A (va trebui comandat in prealabil de la un centru de vaccinari; la centrele de vaccinari din oras nu au pediatrii...). Iar pt a ajunge la un oftalmolog pt copii (am obs ca Gabisor mijeste ochii cand priveste la tembelizor) am asteptat 2 luni... Deci...
Cristina (cge) - multa sanatate Ancutzei si lui Victoras...
Diana - imi pare bine ca art gasite de mine folosesc. Dar de ce atzi mers cu Victor la neurolog? (poate ai scris mai de mult... dar scuze... mie mi-a scapat...) Apropo de gradi nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi... Stiu ca e usor de zis... si eu am fost si sunt inca in stare de "alerta"... pana la vacantza de vara (cand, deoarece eu nu o sa mai am ore de sue, o sa o tzin acasa - chiar daca o sa platim lunar gradi ca sa-i pastram locul pt la toamna) si ma pot astepta oricand ca vre-un virusache sa "atace".
Va urez "Christos a inviat!" pt cei care sarbatoresc Sfintele Pasti si duminica frumoasa in continuare tuturor!

Lorelai

http://home-and-garden.webshots.com/album/562645890MtEtoL

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Am scris doar in treacat despre vizita la neurolog pentru ca mi-era frica sa nu fie ceva nasol.. De vreo luna isi inclina capul asa intr-o parte, mereu in stanga, e o miscare repetitiva, eu l-am vazut ca pe un tic, dar se pare ca e prea devreme sa vorbim de ticuri la varsta asta dupa cum a spus neurologul. Are perioade in care face mai des (2-3 ori pe zi) si altele cand nu face mai deloc (sau poate nu-l vad eu pentru ca miscarea este foarte surta, dureaza cateva secunde).

Apropo de medici, noi am avut noroc de un medic pediatru foarte bun (cel putin pana acum) si nu numai el ci intreaga echipa de la clinica unde mergem (Sante Jeunesse pe Boul Pierrefonds), toti lucreaza la Children's si ceea ce imi place este ca daca ai o urgenta, au un medic de garda tot timpul la clinica, inclusiv sambata, duminica, asa ca de cate ori am avut nevoie pana acum am sunat si mi-au facut programare in aceeasi zi si l-au vazut. (Victor are deja la activ o viroza, o bronsiolita cu otita, apropo de ce scria Mikiion, nu am "scapat" sezonul de boli din toamna cu tot alaptatul). Recunosc ca am avut mare noroc ca am intrat la clinica asta, toti vecinii quebecosi imi tot arunca asta in fata de cand le-am spus ca acolo mergem cu Victor, de parca daca am venit aici de aproape doi ani nu am avea dreptul ... Asta-i viata, trebuie sa ai si un dram de noroc si multe, multe relatii ! (nu credeam sa spun asta cand am sosit in Canada, dar mi-am dat seama si acum incerc sa ma descurc asa)

Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007

Poze

Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

quote:
Originally posted by Denisam

Halloo,
In primul rand urez si eu "paste fericit" pentru cei ce sarbatoresc week-end-ul asta(lorelaim si cine mai este catolic).
Magda-sper sa ai dreptate cu racelile, cam asa a fost si la noi-in prima iarna de gradi mai rau ca acuma, desi de aseara Emma e pe antibiotic pe motiv defebra si tuse, medicul nu era 100% sigur ca treb,a zis mai bine sa tratam ce era acolo,ca ceva era de facea febra asta ciudata 37-38 si tusea cam urat.Deja se vede ca e mai binisor dupa 2 doze de antibiotic-Alex insa stagneaza, nu face febra, ii curge putin nasul, si e marait, ii ies 3dintzi deodata,cel putin asa vad eu-cine mi l-a deochiat ca e cuminte,nu-l vretzi acuma
Nelia-eu am inceput sa ii dau Emmei medicamente naturiste dupa schema Oanei si vreau sa ii dau si ulei de peste,si luiAlex dupa1 an mai ales ca la el e super ok sa incep din octombrie,fiind nascut in iulie,merge la fix schema.
Parpalak,Donia,Maru,Laura,Ina,Roxana,Ktrinelu-helauu,toate bune,datzi un semn!
Numai bine va dorim si avetzi grija cu long weekendul.

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Zambeste, si maine e o zi!

fetelor, da aveti mancarimi la degete
saptamana asta am lucrat luni marti si miercuri, si de joi sunt acasa, si n-am intrat deloc pe net, ca am dat in boala recitirii cartilor lui ROjoc Brasoveanu, le-am cules de pe net

iarna asta ma baga in mormant, vreau sa vina primavara!

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

mai fetelor, eu am tot respectul si increderea din lume pentru medicii de la St.Justine, si trei ore de asteptat sa ajungem la medic mi s-au parut decente; ce ma supara insa, intimplari de genul asta :uitat fisa/pierdut fisa mi se par impardonabile pentru un spital ce emite pretentii in America de nord; iar autosuficienta si aroganta pediatrului ala de clinica...nu am cuvinte!

maru,

spor la citeala ; eu nu am mai citit nimic in romaneste de cind sunt aici...o perioada, pina am luptat cu franceza am citit numai in franceza, acum am trecut la engleza; e drept ca mi s-a intimplat sa las cartea la jumatate (Versetele Satanice) pentru ca nivelul meu de engleza nu m-a ajutat cu o lectura grea, dar m-am invatat minte si aleg carti accesibile de pe Amazon (de ex: Vinatorul de zmeie- splendida carte, acum citesc Temple Grandin)

http://www.floriinro.ro/

credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Multa sanatate micilor bolnaviori! Cel mai mare cosmar aici in Canada este sa fii bolnav...

Parerea mea este ca doctorilor de aici cel mai mult le lipseste capacitatea de diagnosticare, fara suportul analizelor...Daca un diagnostic se bazeaza numai pe teste/analize, in general este OK, la tehnica sint destul de buni. Dar daca simptomele nu sint clare sau inca nu au rezulatele de la teste, atunci iti spun tot felul de prostii...Si una din concluziile personale: daca ai noroc de un pediatru la care te poti duce regulat si care ajunge sa cunoasca copilul, atunci ai mai multe sanse de un diagnostic corect. Cei de la clinicile fara rendez-vous nu isi dau prea tare silinta iar la urgente trebuie ca copilul sa aiba o boala grava ca sa fii luat cu adevarat in seama, altfel te duci de geaba.

Noi am avut mare noroc cu pediatrul lui Antonia (la care mergem de cind am adus-o de la maternitate), de fiecare data ne-a dat tratamentul corespunzator. Si pot lua rendez-vous de urgenta, in aceeasi zii, plus ca face parte dintr-un grup de pediatrii la care ne putem duce serile si in weekend.

Ana, sa inteleg ca eu am mai multa rabdare ca tine , fiidca am reusit sa termin Versetele satanice, tot in engleza...Dar este o carte grea...

Mergi la inceput

Ana, multa sanatate lui Tudor, ne pare tare rau sa auzim ca e bolnavior
ca de altfel de toti copiii bolnaviori de care citim aici.
Pe noi ne-a ferit Dzeu si Andrei a facut o singura bronsita in toamna, fata de 2 la 3 luni, cum facea cand eram in Ro.
Sincer, noi avem un medic bun de familie, si am cerut si un pediatru pentru andrei, obisnuiti din tara, si avem o dr pediatru, mi se pare competenta, dar: nu vrea sa faca nimic fara trimitere de la medicul de familie. Eram la consultatia regulata care i-o face lui Andrei odata la 3 luni, si i-am cerut sa ne ajute si cu constipatia asta care ne pune capat, si ne-a cerut scrisoare de la medicul de familie. Am ramas interzisa! suntem aici, la ce sa ma duc la medicul de familie, apoi sa mai astept 3 luni pana prind un opening la tine? Nu, ca asa trebuie!

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda Panda spune:

si aici e la pamint health care. am stat juma de an sa pt obstetrica, ii explic lu aia cind imi vine rindul ca am anexita, se uita la mine ciudat, ma cheama din nou in sapt urmatoare, imi spune ca nu a gasit nimic in cartile ei, i-am spus ca nici nu o sa gaseasca si am rugat-o sa ma progr la alt doctor. ma progr la alt doctor in cadrul ac cabinet, pt care astept alte 6 luni. cind mi-a venit rindul mi-a spus si asta ca nu stie ce am, ca nu a auzit, ca daca vreau poate sa imi faca laparoscopie si in cazul in care gasesc ceva o sa fixeze. mi-a spus sa nu stie ce e aia anexita, dar sa ma bucur ca nu e cancer (auzi ce idiot!) si daca vreau sa imi petrec timpul in mod placut sa citesc cartea care tocmai a scos-o colega lui despre vagin si ca o pot gasi la orice nu stiu ce librarie si costa 30 de dolari. idiot, idiot, idiot !!! cu diploma.
de fapt nu de asta am intrat, insa m-am enervat cind am citit niste postari mai sus, ref la minunatul sistem de sanatate din minunata tara.
batalia din seara asta - robert a scuipat si l-am pedepsit: NU mai dormi cu mine in seara asta, dormi in patul tau. a urlat, a plins, a spus ca nu mai face, insa nu m-am induplecat. l-am lasat sa plinga si m-am dus la baie. am facut baie pe cap, am facut dus apoi, timp in care a urlat incontinuu si a bodonganit pe limba lui. am spus ca tb sa ma detasez sa nu cad in plasa sa ii spun sa vina la mine in pat pt ca o sa creez precedent. ba eram atenta la ce bodonganea, ba ma autocontrolam sa nu ma implic emotional, ca pierd.
pina sa ies din baie s-a dus plingind si suspinind la el in pat. cind a auzit usa de la baie a sarit imediat la mine in camera plingind, sa il las sa vina la mine in pat. i-am spus doar "la tine in pat" si am coborit jos. iar incepuse sa plinga. ma duc la el sus si ii explic pe un ton calm ca nu doarme cu mine pt ca a scuipat si ca nu tolerez asta. printre suspine intelege si se urca la el in pat. ma roaga daca vreau sa stau cu el 2 min in pat.
sesisez pericolul, ii aduc teddy, ii pun muzica il acopar cu prosopul (aia e paturica lui) si ma pun linga el. EL, se ridica ma inveleste si el pe mine cu plapumioara si-mi zice printre suspine: mami, blankie for you, too. mi se RUPE inima, ma tin tare si il mingii. ma mingiie pe par si ma intreaba daca m-am spalat pe cap. ii zic ca da, si zimbeste: "good job, mami!". ma tine de mina si imi spune sa inchid ochii. inchid ochii si incepe sa ma mingiie par. in secunda 2 am clacat: i-am spus HAI la mine in pat. a sarit intr-o secunda, ii rideau ochii. sincer, imi rideau si mie. l-am luat in brate si in drum catre patul meu spunea incontinuu: I don't like spitting, I don't like spitting.....
VARZA m-a facut !!!

PASTE FERICIT ! celor ce sarbatoresc in weekendul asta.

Mergi la inceput

doamne Anda, ce dulce a fost momentul...acu daca mai citesti odata postarea ta ai sa vezi ca fiu-tu va face cariera in sales, in marketing, te-a cumparat si vandut cu expresii bine alese :))

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput