Condica Salajencelor (41)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

a, si nu stiu daca v-am povestit ce pofte aveam in ultima luna de sarcina.Ma trezeam si noaptea sa manac faina de graucu lingura, si stateam cunasu in punga de faina, dupa care bagam 2-3 linguri, si asta cel putin de 2-3 ori pe zi
asa caotilia, ai grija cu poftele
gata fug la culcare ca mor de som, va pup si va doresc o zi faina maine

mami si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

quote:
Originally posted by olim

miha daca vrei trimite-o ca nu se stie

mami si Alex

Hai ca o scriu, poate te pui pe framantat :

Cozonac

Ingrediente:
8 oua
2 kg de faina
1/2L de ulei
1L de lapte
1/2kg de zahar
75gr drojdie
1/2kg de nuca
1plic cacao
esentza de rom,vanilie
coaja de lamaie si portocala
putina miere
Faina o rastorn intr-un lighean mare,intr-o olicica pun tot laptele cu zaharul si le incalzesc un pic,intr-un castron pun drojdia si o faram cu furculitza,adaug putin lapte incalzit si dizolv drojdia,iau din faina si amestec cu drojdia si laptele,las maiaua la crescut.Separat intr-un castron pun 4 oua cu tot cu albus si 4 numai galbenus,albusul de la ele il pun intr-un castron mic si -l bag la frigider.Ouale le amestec cu toate mirodeniile.
Cand maiaua a crescut amestec tot ouale, maiaua ,faina,laptele il pun treptat pt ca daca faina e umeda pun mai putin,daca e bine uscata il pun pe tot,pui atata cat sa nu se incleieze aluatul,daca e prea moale nu mai pui lapte.
Amestec totul si incep sa pun ulei cate putin,pun putin framant,iar pun iar framant,pana aluatul se omogenizeaza si se desprinde de lighean.Atunci incep sa-l bat pe masa,il bat apoi iar il pun in lighean adaug ulei,framant iar il bat,pana incorporez tot uleiul.Totul dureaza cam juma' de ora.Apoi il pun la loc in lighean si il las acoperit ,la crescut intr-un loc cald,fara curentzi reci de aer,cam o ora.
Incing cuptorul si las focul mic,tavile de cozonac le imbrac cu folie de aluminiu,ung masa cu ulei si iau cate o mana de coca pe care o intind cat de cat pe masa cu mainile,in interior pun albusul de la frigider batut cu putin zahar,rom si nuca pisata si cacao,rulez,mai iau o bucata de coca si procedez la fel,le impletesc si le pun in tava,le ung cu ou batut si ii dau la cuptor o ora.Cand s-au facut ii ung pe deasupra cu miere.Ies cam 4 cozonaci mari.
Pasca tot din aluat de cozonac intind o foaie intr-o tava de friptura,o las juma de ora in tava sa creasca si pun apoi amestecul de branza grasa cu ou, deasupra.Fac cateva snuruletze din coca si le pun
Amestecul de branza la o tava il fac asa:
1kg de branza grasa
500gr de stafide pe care le pun de cu seara in apa calda cu rom
zahar cam 1/2 kg
esentza de vanilie
6 oua
bat ouale le amestec cu branza,zaharul ,stafidele si esentza de vanilie.

Bia sa nu salivezi!

vorbe de copil...

Hobby
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

mihaela,
mai la noi nu este branza de vaci, si a pus si lapte la prins si tot degeaba ca nu se prinde,a sa ca branza acasa in Romania, oricum am salvat-o ca nu se stie cand prinde bine.
Stiti care e prajitura mea preferata, un cremes rapid , o reteta de la otilia, e asa bun si in 10 minute e gata prajitura facuta
gata acum hiar plec la culcare, somn usor sa aveti

mami si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

olim, nici aici nu este branza de vaci. Dar este un amestec de branza de vaci-perlutze-cu smantana, pe care eu o folosesc la macaroane si la mamaliga. Tipa care mi-a dat reteta mi-a spus ca merge si asta ca umplutura de pasca.
Io sufar ca nu pot face papanasi...era cina in multe seri in Ro...

Ca desert aici preferate sunt clatitele. Copiii primesc la scoala si camin o data pe saptamana, sotul si el la serviciu, dar tot mai cer si acasa...noroc ca se fac repede si usor.

Bia te-ai dus la somn?

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

bia a plecat, am ramas numai noi doua aici
si mie imi e dor de papanasi, ma infund cand mergem acasa.Mie imi place la nebunie brana de vaca, cu ea am crescut labunici.Imi aduc aminte cand facea bunica placinta cu branza, cum mancam branza cu ou, zahar, coaja de lameie si vanilie, .Eu mai cumpar o branza burgos, care seamana cu branza de vaca, dar ca aia de la buni, sa macar de napolact nu e niciuna.Acuma aduce la un magazin romanesc destul de eproape de noi branza de burduf de napolact, a zis doamana ca incearca sa aduca si branza dulce.Sa vedem , poate de pastele noastre

mami si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Buna fetelor! Cred ca la ora asta dormiti dupa ce v-ati destrabalat azi noapte. Asa ca probabil e inutil sa va chem la cafea. Oricum e facuta, poate vine Adriana. De nu, Elvira fii pe faza!!! Da chiar ca v-ati facut aseara de cap! Am crezut ca nu vad bine dimineata! Oau, 6 pagini! Dar eu scrisesem ultima data pe pag 3!!!Va si va astept cu povesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bimilit spune:

Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...

www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi

Mergi la inceput

fetelor da ,nu puteti sa faceti voi branzica? ori din lapte ,ori din iaurtul de pe piata?
o viata mea ca iar am salivat , si am vazut doar reteta.mihaela fa portie dubla ca viu si eu .
olim ce cremes rapid faci? e ceva fara coacere si fara foc? iexplica ici sa reteta.
oti cum esti? un ceai, o lamaie , o maslina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

Postez si eu pe la miezul noptii o intebare telegrafica, si ma asteptam sa continui tot eu
si ce vad???
3 pagini de citit

Moamaaaa, ce tastarnita ati avut

AJUTA 2 surori in lupta cu timpul

Mergi la inceput

ioana,si cand te gandesti ca totul a inceput cu o simpla intrebare.bine ca nu ai pus mai multe ca faceam capitol nou.
hei , tastacioaselor de aznoapte unde sunteti? dormiti, ai?

Mergi la inceput