Problema cu masina de spalat vase

Problema cu masina de spalat vase | Autor: Lorenza

Link direct la acest mesaj

Am o masina de spalat vase din toamna.De curand,in decurs de vreo 2-3 saptamani,am consumat o cutie cu sare dedurizanta.Dupa ce pun sare,mai eferctuez 1 sau 2 max. cicluri de spalare si cere iarasi sare.
Ce poate sa fie,ca din toamna pana acum de cand aparut problema,am consumat doar o cutie de sare si acum vad ca nu se mai satura?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns susur spune:

Dupa cate stiu eu nu tine de masina ci de calitatea apei din zona.Poate apa e prea dura si necesita mereu sare.Ce inseamna " cere sare " ca sa fiu si eu cu ochii pe ea sa vad cum se comporta cand " cere sare" .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Se aprinde ledul ce anunta ca trebuie adaugata sare.Si apa intr-adevar e f. dura, dar pana acum 2-3 saptamani n-a fost la fel de dura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns susur spune:

Interesant , deci are ceva care masoara duritatea apei...eu nu am asa.Nu stiu ce sa zic, incearca un telefon la producator poate iti da vreo idee.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

salutare
nu cred ca e normal ce se intampla; la noi apa e FOARTE dura- adica raman pete de calcar pe lucrurile neuscate- si totusi sarea imi ajunge cam 2-3 luni...

Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi

The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Noe

salutare
nu cred ca e normal ce se intampla; la noi apa e FOARTE dura- adica raman pete de calcar pe lucrurile neuscate- si totusi sarea imi ajunge cam 2-3 luni...

Ce mai citim noi

The moment scatters.

Nici asa nu mi se pare normal,sa ramana pete de calcar pe vase.Nu se poate strica masina (nu stiu exact ce)de la depunerile de calcar?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Lorenza

quote:
Originally posted by Noe

salutare

Ce mai citim noi

The moment scatters.

Nici asa nu mi se pare normal,sa ramana pete de calcar pe vase.Nu se poate strica masina (nu stiu exact ce)de la depunerile de calcar?

Lorenza, dupa ce le spal la masina, NU mai raman pete; ziceam asa in general ca iti poti da seama ca e apa dura...(de ex, daca spal un tacam normal, "de mana")
masina nu se strica tocmai din cauza ca folosim sarea asta dedurizanta..

Ce mai citim noi

The moment scatters.

Mergi la inceput

Aha,am inteles!Credeam ca si dupa spalarea cu masina tot asa raman si astfel de fapt tu ai fi avut o problema cu masina mai degraba decat mine.
In fine,s-a mai uitat odata sotul la setarile masinii,si era setata pe maximum la duritatea apei.Pe o scara de la 1 la 10 era la 10,acum am dat-o la 5 sa vedem daca se schimba ceva.
Multumesc de raspunsuri!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Lorenza

Aha,am inteles!Credeam ca si dupa spalarea cu masina tot asa raman si astfel de fapt tu ai fi avut o problema cu masina mai degraba decat mine.
In fine,s-a mai uitat odata sotul la setarile masinii,si era setata pe maximum la duritatea apei.Pe o scara de la 1 la 10 era la 10,acum am dat-o la 5 sa vedem daca se schimba ceva.
Multumesc de raspunsuri!

cu placere
a noastra e setata la aproape maxim, insa nu are pana la 10 , ci pana la 6 parca:)
si e pusa la 5

Ce mai citim noi

The moment scatters.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Noi am mers si am facut niste analize apei si asa am aflat ca indicele de duritate al apei era de 7. Pe baza acestei analize am facut si setarile la masina de spalat vase . Am pus sare acum 3 saptamani si de atunci vad ca nu mai" zice " nimic...

Cristina 18+ ,cu Mihai Daniel

" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cristina_26

Noi am mers si am facut niste analize apei si asa am aflat ca indicele de duritate al apei era de 7. Pe baza acestei analize am facut si setarile la masina de spalat vase . Am pus sare acum 3 saptamani si de atunci vad ca nu mai" zice " nimic...

Cristina 18+ ,cu Mihai Daniel

" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"

Interesant!
Si unde se face analiza aceasta?

Mergi la inceput