Scandinavii ... se intoarce (editie princeps)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Moama nene ce apetit pentru scris aveti !!! Va fu cam dor, ha ?!
Felicitari sarbatoritilor, mutatilor in case noi precum si prospatilor soferi !!!

Noi tocmai primiram la cutie scrisoare oficiala cum ca printu' mostenitor fu admis la scoala. Nu, nu e vorba despre Harvard ci despre scoala 17 din Bucuresti ... deh, vazura oamenii multe filme americane la tembelizor ...

Acu' ca o rezolvaram (cu greu) si p-asta tre' sa ne apucam sa-i facem omului camera de scolar, nu-i asa. Si daca tot ne apucam o s-o facem lata si o sa renovam toata casa.
Uishmilac ca o sa avem muuulta nevoie; mesterii adevarati sunt plecati in tarile cu apa calda iar noi tre' sa ne descurcam cu restu' ...

Lila, la Austria fuse bestial. Ceva poze (mai mult de la Viena si Salzburg decat de ;a ski) gasesti acilica :
http://www.treklens.com/members/pozaru/photos/Europe/Austria/

promit ca mai vin ca si mie mi-era dor
v

_
Take me home, country roads

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

salutare!
bag si eu un ochi la editia princeps. e frumos aici mai ales ca s-a strins toata lumea buna din poiana.
io in continuare nu-s in apele mele, plus si niste proleme de sanatate d'alealalte, nu doar cu capu'.
aici in silicon calley e soare si cald, am vazut pe geam o cucoana chiar cu rochie cu bretele azi, n-as putea spune cite grade (nu m-am invatat si nici nu vreau cu unitatilelor de masura), oricum n-am iesit deloc afara. in afara de timpul (dupa standarde) frumos, california sucks big time ptr un emigrant. parerea mea. de altfel, wow, nu credeam sa ajung vreodata ... imi lipseste europa cu toate bunele si relele (nu le-am uitat) ei.
a... va urez, belated, la multi ani, la toti pestii si pestoiacele! si nu mai lasati poiana pustie! io o sa continui sa ma delectez citindu-va si dc-mi dati si mie chei/parole sarut-mina frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

nsearaaaa
olelei maica se umplu poiana !

aaa, valentina, tu erai deci cititorul blogului?

Rayu, detesi bre de conu NN? intreaba-l ce cere ca sa vie incoa si om pune mana de la mana sa-i facem pe plac.

iete-l si pe tata lu scolarul toma, acu chiar ca trebe sa desfacem sampania!! superbe poze bre!

pegasis, m-a consternat individul mai ceva decat cracii lu aia pe ecrane la 10 dimineata! din ce ospiciu il culeasera bre? e clar ca omu nu e lasat sa-si ia medicamentele si e expus ca la circ, ar trebui sa anunte careva politia sau asistenta sociala. Acilea e o lege care pedepseste "neasistenta unei persoane in pericol" si in cazul asta ar fi aplicabila, omul are clar nevoie de ajutor specializat. Sunati bre la salvare cand mai apare asta pe ecran, zau asa, sa-l ajute careva ca e om tanar, pacat de el.

lilutza, intradevar articolul ala e ceva mai echilibrat desi pe mine una au inceput sa ma plictiseasca teribil scandalurile astea tipic romanesti "presa contra presedinte" si invers, academicieni vs agramati si invers etc. In afara de faptul ca scandalurile astea fabricate apar (suspect de) periodic mi se pare ca nivelul discutiilor si al criticilor e atat de departe de ceea ce inseamna adevarata politica, adevaratele dezbateri cu argumente si contra-argumente incat nici nu mai deschid articolele sau subiectele astea.
Uite, aci tocmai se terminara alegerile locale si, fortata de imprejurari (), am urmarit si io mai atent dezbaterile, analizele, articolele de presa, comentarii de cititori . Pai fratilor, cu tot patriotismul de care sunt io capabila, nivelul discutiilor pe teme politice de pe aci fata de nivelul de la noi e ca o conversatie de salon aristocartic pe langa chiraielile chivutelor la usa cortului. Cam asta e diferenta, din pacate. Si sa nu credeti ca n-ar avea subiecte, ohoooo, gramezi.

ce oracol vreti bre, io n-am decat albumul! Papadie zise de cheie si de oracol, bateti-o la cap sa va faca ea unu!

inca astept ce promisera unii adica:
- impresiile argentiniene cu tango sau fara
- povestile cu bubu in actiune
plus relatarile unui proaspat emigrant in california?!hai liris spune-ne mai multe ca ne roade curiozitatea (si invidia pentru soarele ala)

restu

gata ca mai am de scris si prin alte parti

mai viu

Mergi la inceput

Dorule, hai noroc si la mai mare ca macar cu o beuta sa m-aleg si io daca musiu Toma oricum n-are niciun chef de scoala ...
Cat despre politica si politicienii romani, indiferent de coloarea lor , pe mine sa nu contati ca mi-e demult asa de scarbaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !

Lirisa, poate daca plecai direct de la Ro silicoanele n-ar mai fi fost chiar asa de nashpa. Zic si io desi, in principiu, tot cu Ioropa tin ca si matale.

Miha, vaz ca suiedeza nu-ti mai lasa pic de timp ! O poza, ceva ?!

Lilule, atentie la apa si da-i bataie cu condusu' ca nu-i dreacu' chiar atat de negru. Nu-i baga in seama pe aia care-ti fac galerie si vezi-ti d-ale matale. Mi-adusei aminte de prima mea zi de sofer. Cred ca am slabit doua kile intre Piata Rosetti si Piata Unirii. Eram convins ca n-o sa pot in veci sa fac sensu' giratoriu de la Universitate desi circulatia din primavara lu'89 nu era nici pe departe ca a' de azi.

bub boboru' scandinav,
v
ps.Nenea si Xeno mai traiesc ?
pps.Cu cine ?

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

quote:
Originally posted by lilanda
Bombi, pai sa stii ca meriti mielul ala... Si negresit oi ajunge si pin' la tine (cu miel cu tot), numa' sa-mi fac curaj sa circul si pe la nemti...ca mie mi-e frica de ei...fara gluma...vazui cum conduc !!
Sa stii ca n-am uitat promisiunea de anul trecut (cred ca era tot prin zona din care am dat linkul de anul trecut). Iar cu mielul, incep sa se adune datoriile (cred ca mi-ai mai zis o( )data buli, dar n-am dovezi)
Si de ce ti-e frica de nemti? Daca ai apucat sa intri pe autostrada (pt mine asta e partea cea mai grea), atunci stai cuminte pe banda 2 (daca vrei sa mergi mai repede decit camioanele) si care vor sa mearga mai repede decit tine au loc pe banda 3. Eu la 2 luni si ceva dupa ce am luat carnetul, am mers in Ro (ma rog, eu am condus cam vreo 200 km in 2 reprize; intr-adevar in AT si HU e mai lejer, in HU fiind chiar pustiu)

mihaela, tu ai zis cumparat sau doar mutat in casuta? Ikea ar putea fi o solutie pt short term ca e ieftina si nu te doare inima (buzunarul) daca o schimbi peste citiva ani. Dar nu ai sa gasesti mare design sau calitate.
Noua ne-a explicat un vinzator pe ce se pune accentul in cumpararea mobilei:
- in primul rind saltelele, ca acolo iti petreci o treime din viata
- sofele, ca acolo vii sa te relaxezi dupa servici si se aduna 2-3 ore in medie pe zi
- mobila de sufragerie care cica este "marca" casei, tb sa impresioneze musafirii
- bucataria, ca daca femeia nu e multumita, nu e liniste in casa . Probabil ca bucataria tb pusa pe acelasi nivel cu sofa; una e "relaxare" pt femeie, cealalta pt barbat

O problema la celelalte magazine de mobila (in afara de Ikea) e ca fac mobila la comanda si dureaza intre 2 si 3 luni pina e gata. Tinind cont ca tu te muti in mai putin de o luna, e cam problematic. La Ikea poti iei pe loc cutia cu scindurele si rezolvi acasa "lego-ul" ca sa rezulte dulapul . Totusi la mobila mai mare cred ca ofera transporul si posibilitate de montaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Noa parca azi mi-au revenit si mie pasarelele la mansarda ...

tatic, felicitatziuni pentru musiu scolar de scolar! Si spor la renovari(chiar ca ccc curaj pe capu' vostru!).
Nu mai am nici o poza noua...din pacate! Daca-i stii ce dor imi e sa iau aparatul si sa ma plimb cu el la ochi...dar dupa 15 mai cand termin testele suiedeze! Pan'atunci vezi ca mai dau de-un virus, mai ma mut on casa noua si cred ca timp IOC!

dorulets cata dreptate ai in ceea ce priveste diferenta dezbaterilor politice in Ro si restul lumii ...de-a rasu' plansu'...

bombi, multam de ponturi! Insa eu cel mai bine m-am simtit intr-o sofa de la IKEA pana acum, paturi cu saltele bune am gasit si in zona, dar mobila aceea simpla de la IKEA de sufragerie ma da pe spate! Cel putin in cataloage si ce am vazut in Budapesta si Bucuresti ca aici la mama ei n-am ajuns inca, dar urmeaza.
Ideea e ca intr-o luna sa incepem sa ne mutam, avem timp pana la 1 iunie teoretic, dar practic am vrea pana la 1 mai, ca sa nu mai platim si chirie(aici) si rata(la casa).
Bucataria e mobilata cu tot, in afara de masa cu scaune, acolo nu voi umbla deocamdata.
Si da, e cumparata casutza. Asta din motive obiective, aici la chirie se asteapta nu mai putin de 6-8 ani la coada!!! In rest, preturi turistice .

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Miha, sa o stapaniti sanatosi si sa o mobilati fain (inclusiv camera de oaspeti, lol) !
Noi am dat o tura, saptamana trecuta, la Ikea si am fost un pic dezamagiti desi suntem in continuare fani declarati. Poate la Suedia oferta sa fie mai mare si mai variata decat aici unde grosu' e format din chestii ieftioare si cam usurele/subtirele/de unica folosinta, ca sa zic asa, care nu prea inspira incredere. Noi cautam ceva pentru camera lu' Toma si am reusit pana la urma sa sa gasim si lemne ca lumea dar nu erau prea multe alternative.
Sa o platiti repede si sa va simtiti bine in ea !!!

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

ooooaaa, tatuc, bestialele pozelele alea (gata, te pusei la favorite; da'-acu' stau cu ochii pe tine). Si-ti mai sugerez ca daca tot te apuci de renovat (vezi ca nu te-ai antrenat de pomana anu' trecut cu terasa coloniala?? ) sa-ti faci neaparat loc de-un perete pe care sa pui poze de-ale tale...io as face daca as avea macar un sfert din iscutinta tatuceasca

liris, am asa un feeling ca si tu meriti niste felicitari, nu??? Multa sanatate si treci mai des pe-aci cu niscai soare si vreme buna. Ca sa vedeti si voi ce-am avut si ce-o sa mai www.dr.dk/Nyheder/Indland/2008/03/19/105219.htm" target="_blank">avem weekendu' asta cind ne gindeam sa pirpolim un miel pe gratarel...uuuofff

bombi, a propos de miei, ai dreptate! Am recidivat...asa e :-) Da' sa stii ca mie imi place designul de la Ikea si-mi mai place ca au produse pentru toate buzunarele. E drept ca bucatariile si baile le-as prefera pe stil www.svane.com/Default.aspx?ID=1448" target="_blank">danez (uitati-va la "Se kataloget her"), in rest n-as avea nicio indoiala sa cumpar de la Ikea

Va multumesc de urarile roz si de incurajari (astea sint ne-pre-tu-i-te) si precizez ca io, in 1989, nu stiam nici pe bicicleta sa merg bine...si eram mare

haha...voi vedeti reclama aia de la ING cu fondu' pentru copiii?? Nu seamana mama si tata cu Mirela si Florin ???

PS..a propos de NeNe-a; vazui un nick "sovietica", aci pe forum..si-am zis, taci c-a revenit Ivanul...da' "sovietica" scrie numai pe la mamici!!Despre xeno, doru stie de un' sa-l ia!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Liris - LA MULTI ANI da' stiu ca are balta scandinava peste:-)) Voi ati plecat cu totu' si de totu' la americi? (cheia am dat-o la subiectul cel vechi si anume linkul catre princeps. vaz ca tu ai luat-o pe scurtatura si ai ajuns direct in mijlocul petrecerii, vb. reclamei)
Tata lu' Toma....moam parca ieri intrebai de gradinite si io-ti dadeam cu rigla peste degete:))))))))))))))))))
Mihaela- MULTAM!! DADA! Si meri crismaaaaaaas si tie :))) nu-sh ce va veni sa trimiteti iarna peste tot:)
Bombi idem Meri crismas:) desi presupun ca acu aveti si voi un petec de soare nu-ti fa griji trece repede:)
Doruletz mei cheia e publica :))) trebe doar sa aplicam uimitoare tehnica de care zicea andrada. ORACOLU , in skimb, va sa vie ca momentan sunt cu toti copiii pe langa casa omului din motive de muci, vome, otite...
Aaaaaaaaaaa tre sa fug ca m-a anuntat Catrina ca "delfinu miloase baznic a pipi" de unde deduc ca delfinul care miroase obraznic se scalda in wc...si evident Mielu nu are nici o contributie la asta

papadie, zen-sei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

lilanda, ce anume defineste stilul danez? bucataria deschisa, cu insula / bar ?

noi avem rezervat un spatiu relativ mic (8x4) in care sa incapa livingul, masa si bucataria. si pt ca n-am vrut sa se uite toti musafirii in oalele si cratitele mele, am facut zid.
am construit bucataria in U pe baza programului www.wellmann.de/wellmann/kuechenwelten/lifestyle/?sid=344#9001 =en&btm=kuechenwelten&bts=lifestyle&btss=lifestyle1" target="_blank">asta

papa', merry xmas e bine, ca dimineata fulguia. desi politically corect ar fi Froehe Ostern

Mergi la inceput