Va rog,vorbiti cu mine!
Raspunsuri - Pagina 2
CristinaT spune:
incognito, nu am avut putere sa citesc tot, m-am pierdut pe undeva pe la mijloc.
Daca soacra-ta iti crestea copii, intelegeam sa o bai atata in seama, daca cumnata te ajuta cu ceva comisioane (dus-adus copii) intelegeam sa asculti ce zice. Asa... ce treaba ai tu cu ele?
Eu zic asa, nu trebuie sa tai de tot relatia ca nu este normal e mama sotului. Dar tu nu mai ai treaba cu ele, nu le mai cauti, nu raspunzi la provocari, nu stai cu ele de "vorba". Nu insista sa pastrezi tu relatia cu elel decat daca sotul tau doreste. Daca el spune ca vrea sa mergeti cu el sau vrea sa vina, asta este, dar nu initia tu intalniri si discutii.
Am vazut pe undeva si cuvantul facultate, daca tu o faci atunci este mult mai greu... eu abia am terminat-o anul trecut si inca nu mi-am revenit. Plus ca relatia cu sotul era cat pe ce sa o pun in cui. Mare atentie!
bafta si sa-ti traisca gemenii!
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
bobocel_07 spune:
Are dreptate CristinaT atat timp cat soacra nu iti creste copii si cumnata nu iti face anumite favoruri nu inteleg de ce te ataci asa si mai ales ca nu stai cu ea sub acelasi acoperis ca mine cred ca asta ar fi un dezastru sa o vezi zilnic si sa-ti faca zilele amare asa cum mi le face soacra mie.Dar eu aplic regula, 'vorba multa saracia omului' si sa stii ca imi este mai bine decat atunci cand stateam la taclale cu ea.Asa ca mai bine ca o vezi din an in Paste iar atunci cand vine cu intrigi incearca sa nu mai pui atat la suflet si nu incerca mereu cand este un conflict sa iti ceri scuze si sa incerci sa repari totul, oricat de mult ai incerca sa te porti frumos sau oricat de buna ai vrea a fii tot scorpie ramai pentru ele.Trerbuie sa fii puternica pentru ca ele asta asteapta sa te vada cu nervii intinsi la maxim si reusesc dupa cate vad eu.Nu le mai da satisfactia asta.
alexia_07
daniela_b spune:
quote:
Initial creeata de incognito
Nu mai pot,m-am saturat.Lucrurile acestea nu se vor termina niciodata.Toata viata va fi necesar sa ma lupt cu ele.Si nu mai vreau.Am pierdut deja prea multe.Imi doresc sa traiesc frumos,sa ma bucur,sa-mi cresc copiii,sa fiu o mama buna,o femeie sanatoasa...
Va rog mult,vorbiti cu mine.Am atita nevoie!
Incognito
mami de Ioan si Ioana-06.01.2003
Mami de Ioan si Ioana, lucrurile acestea se vor termina in exact momentul cind vei hotari sa se termine!
Nu, nu toata viata va fi necesar sa te lupti cu ele. Absolut deloc, te rog sa ma crezi, iti dau cuvintul de onoare!
De fapt, daca alegi sa se termine, ele se pot termina chiar azi, chiar in clipa asta, in timp ce citesti asta!
Nu exista lucru mai bun pentru tine si pentru familia ta decit aceea de a indeparta tot stresul exterior.
Adevarat, e frumos sa ai o familie extinsa ( cu tot cu rude) DAR nu si cind familia extinsa creaza presiuni asupra familiei din care tu, sotul si copii vostri faceti parte.
Am auzit o replica simpatica intr-un film comic ( Meet the Fockers) ...cea a lui Byrnes ( R. de Niro)
: "If your family's circle joins in my family's circle, they'll form a chain. I can't have a chink in my chain."
Dincolo de situatia amuzanta de acolo, vorbele astea mi se par foarte bune pentru a fi servite unei soacre ( cumnate) lipsite de elementarul bun simt de a va lasa si pe voi sa sa va formati "cercul".
Pe sistemul: "tu, mama soacra esti veriga slaba si tocmai ai fost eliminata...la revedere, drum bun!"
(dar ca sa se intimple asta, trebuie sa-i slabesti strinsoarea, tu o poti face veriga slaba)
Vorbind despre cercuri, gindeste-te la voi ( tu, sotul si copiii) ca la un cerc.
In cercul asta nimeni nu trebuie sa intre ( in mod abuziv), toti cei care vor sa se lege de cercul vostru vor trebui sa adopte pozitiile unei verigi de legatura, ca intr-un lant.
Daca vor, daca nu...sa se ataseze altui cerc, sa formeze alt lant, in jurul altui git!
Ok?
www.helpsonia.com
MissParker spune:
incognito,
Te inteleg atat de bine!! Si mie mi-a luat niste ani buni, in care am fost jignita, lovita, barfita, invidiata, ranita de cumnata mea, pana cand am deschis ochii definitiv si am putut sa spun: STOP !!
Stiu ce inseamna sa vrei sa te faci placuta de toata lumea, sa-ti doresti armonie cu orice pret, sa cauti bunavointa celor care in realitate te dispretuiesc sau te antipatizeaza, stiu ce inseamna sa lupti ca sa fie bine pentru toti, stiu ce inseamna si sa fii la mijloc intre sot si propriii parinti, stiu ce inseamna sa traiesti cu un sot care sa fie el la mijloc intre tine si rudele lui "binevoitoare", cunosc constelatia asta din toate partile.
Vezi, la mine a fost asa: cu fostul sot relatia nu era atat de puternica si solida incat sa-mi fi putut permite s-o delimitez mai bine de relatia mea cu parintii, ii permiteam tatalui meu sa stea cate 3 luni pe an la noi, in fiecare an ieseau scandaluri si probleme, eu imi juram ca anul urmator il voi invita doar 1 luna sau deloc, pentru a ceda din nou cand se apropia "scadenta". Tatal meu se credea inca pe primul loc in viata mea, iar eu nu aveam pe atunci puterea sa rup lantul acestei dependente.
Ei, la al doilea sot s-au schimbat radical lucrurile. Dintr-o data primeam IUBIRE adevarata, cineva imi arata ca eu contez, ca nevoile mele sunt importante, ca merit iubire, respect, atentie, acceptare, ca merit sa fiu luata in serios asa cum sunt eu, iar eu brusc am realizat ca ... de la ai mei parinti de fapt nu primeam asa ceva. In clipa cand tata a inceput iar jocul cel vechi, incercand sa se bage intre mine si Bogdan, nu am mai stat la negociat, nu m-am mai dovedit "copilul perfect si obsedat de armonie", ci i-am aratat direct si fara menajamente ca a facut-o lata si ca va trebui sa-si asume raspunderea pentru modul lipsit de iubire cu care s-a purtat cu mine. Si asa s-a ajuns la ruptura, fiindca lui i-a fost mai usor sa-si ia catrafusele si sa plece acasa, in loc sa-si ceara iertare si sa incerce sa repare ce facuse. Acum, dupa 4 ani, si-a cerut iertare de ziua mea, dar ce folos? De cuvinte goale sunt satula, iar faptele lui raman la fel de egoiste si lipsite de iubire...
Dar in fine, asta e alta poveste.
Ce voiam sa subliniez este ca eu la ai mei am reactionat instinctiv, radical, fara compromisuri, imediat ce am constientizat cum stateau lucrurile in realitate. Am vazut, m-am trezit la realitate, am rupt legaturile. Pa.
Sentimentele de vinovatie aferente le-am prelucrat la terapie. Si stii ce bine e cand intelegi ca e mai usor sa suporti cateva luni de remuscari decat sa-ti distrugi viata pe altarul pretentiilor parintilor care se folosesc de tine?
Mi-au trebuit insa ani de zile pana sa am puterea sa fac acelasi lucru cu cumnata mea, ani de zile in care i-am facut nenumarate cadouri, am fost buna si atenta cu ea, i-am facut terapie la telefon si pe mail pentru toate "dezamagirile" ei, am invitat-o la noi si am incercat sa-i asigur un sejur de neuitat iar ea ma jignea si ar fi vrut sa ma elimine din viata "fratiorului" ei... Sunt si aici foarte multe de spus, dar cel mai important este ca am realizat datorita ei ca eu aveam o problema imensa: voiam sa ma fac placuta pana si de acei oameni pe care eu de fapt nu-i placeam.
Ea initial imi facuse o impresie jalnica (e o femeie falsa, ipocrita, superficiala, egoista, profitoare, manipulativa), dar cu toate astea eu m-am mintit (de, era sora lui Bogdan) si am refuzat sa cred ceea ce vedeam, desi Bogdan insusi o vedea in toata splendoarea defectelor ei. Ei, eu am incercat sa scot aur din rahat si am fost foarte dezamagita cand am realizat in sfarsit ca nu se putea!
La noi tot raul a fost spre bine: si eu si Bogdan am intrerupt orice legatura cu parazitii din viata noastra si acum ne este mult mai bine.
Cred ca si tu trebuie sa identifici mai intai la tine acest gen de problema si apoi vei putea sa treci la actiune. Cand vei intelege si vei accepta ca nu trebuie sa te placa toata lumea, ca nici nu poti sa faci pe plac la toata lumea decat daca iti negi propria persoana si iti arunci la gunoi propria ta viata, atunci se va produce si schimbarea!
Ti-o doresc din suflet!
Felicia 25+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
incognito spune:
Pentru ca am avut telefonul inchis,am primit azi un supermesaj,trimis azi-noapte de cumnata mea-,,Mama nu ti-a facut nimic si o dusmanesti si o urasti.(Habar nu am ce inseamna sa urasti,desi viata mi-a oferit oportunitatea de a invata acest lucru,nu s-a prins de mine cu nici un chip.)
Cind nu vei mai avea nimic cu ea atunci vom fi cum trebuie,o familie.(ma gindesc si ma intreb daca ea stie ce inseamna sa fii o familie pentru ca in nenumarate rinduri nu prea mi-a dat de inteles ca ar sti)
Mi-ai demonstrat ca nu m-am inselat referitor la falsa prietenie.
Si draga,as vrea sa stiu ce ai tolerat atit?(spusesem pe zi ca am tolerat mai mult decit oricine altcineva in aceeasi situatie si nu mai am de gind sa o fac.)
Si nu te va mai deranja nimeni.(Doamne,ce bine!)
Nu pot spune ca am primit mesajul cu zimbetul pe buze.Initial am vrut sa-l ignor complet dar brusc m-am razgindit.Va citisem pe voi deja si m-am simtit mai sigura de mine.
Imi rasunau in urechi pe rind cuvintele voastre-trebuie sa fii puternica...,se va termina atunci cind tu iti vei dori sa se termine...,ce treaba ai tu cu ele?...,ar fi trebuit sa iti fie clar din start cu cine ai de-a face si sa tai din start orice tentativa de a se apropia...,concentreaza-te pe planurile de viitor si pe relatia cu sotul...,iubeste-ti familia ta din toata inima,restul lumii chiar nu conteaza...,limiteaza contactul cu ele...,nu poti sa faci pe plac la toata lumea decit daca iti negi propria persoana si iti arunci la gunoi propria ta viata...,nu stiu de ce dar eu cred ca-ti iubesti sotul....
Si pentru prima data in viata mea,din tot sufletul va spun,am simtit cu adevarat ca ma iubesc si ma respect pe mine si ca le pot arata si lor acest lucru punind punct raspicat.
Ca sa nu risc sa-mi inchida telefonul in nas,i-am trimis mesaj.Am siguranta ca l-a citit mai ales ca venea de la mine si era in asteptarea unui raspus.A primit altceva decit se astepta.Nu au mai fost scuze,justificari ori tentative de a aplana lucrurile.Nu m-am putut abtine sa nu-i spun in primul rind ca remarc cit este de rautacioasa.Apoi,
-Nu ai inteles nimic din ceea ce ti-am spus si nu ma astept sa intelegi mare lucru nici acum dar...Ce am tolerat?Din punctul TAU de vedere,NIMIC.Tu ai fost minunata tot timpul in relatia cu mine,mama ta de asemenea minunata.Nu a fost nimic niciodata.Decit eu o nenorocita care i-a furat baiatul mamei tale si tie fratele(m-au invinuit in fata de multe ori de aceasta).Te rog frumos,lasati-ma in pace o data pentru totdeauna.Nu ma mai deranjati nici pe mine,cu atit mai mult copii pe care ii am.Nu va datorez nimic.Nu mai raspund nici unui mesaj,telefon ori vizita.Nu mai avem ce discuta.Toate cele bune,-
Uf!
Am gasit de cuviinta sa nu-l cuprind si pe sotul meu in mesajul pe care l-am trimis considerind ca este mai corect sa-si rezolve personal problemele cu mama si sora.In ceea ce ma priveste,ma simt bine.Fara vinovatie.E bine.Ma simt usurata.Si asta e si mai bine.Parca s-au luminat toate.
I-am spus sotului meu.I-am aratat mesajele,nu am ascuns nimic.Nu mi-a reprosat nimic,mai mult a fost mirat de insistenta surorii.
Toata ziua s-a purtat absolut firesc,afectuos cu copiii,cu mine.
Acum el este la serviciu,eu acasa cu cei mici.Tocmai ce am vorbit la telefon.
Pare ca s-a sfirsit,in sfirsit,o etapa.
Va multumesc mult,mult! ca ati stat de vorba cu mine.M-ati ajutat enorm.
Ce-i drept sint sigura ca nu se vor opri aici,vor urma alte mizerii si scene dar nu vor mai avea pe cine sa supere.Chiar azi,am inlocuit fetita din mine cu o femeie.O femeie care stie ce vrea.Si va sti si mai bine pentru ca se va apleca asupra ei cu iubire.Asa cum nu a facut-o niciodata pentru ca nu a invatat-o nimeni.Mi-a fost frica tot timpul sa deschid usa femeii din mine,mai mult!o sufocam tot timpul,ingrozita, dar uite!,ajutata fiind si de voi,am reusit sa o deschid.
Va pup pe toate,cu mult drag,
Incognito
ralualexandrei spune:
Cat de cunoscuta imi este povestea ta,ma bucur ca fetele ti-au aratat drumul,si ca tu ai inceput sa-l strabatzi.Bine ai venit in Clubul Scorpiilor!
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
incognito spune:
Multumesc de urari!Chiar ma simt bine!
si multi
!
Incognito
amelie-chan spune:
Bravo, bravo, bravo, draga mea!!!
Se pare ca inceputul a fost greu dar a meritat efortul.
Sotul, categoric il iubesti cum si el te iubeste pe tine
pentru ca daca el nu te iubea sigur iti sarea in cap ca
sa-i tina partea sorei si mamei lui.Dupa cum comunicati ca soti,
dupa cum va impartiti responsabilitatile, dupa cum va ajutati, dupa cum va respectati reciproc...e clar ca va iubiti, si atunci cele
doua fenomene(cumnata si soacra) nu au ce cauta in peisajul asta.
Din prea multa buna crestere ajungem cateodata sa fim calcati
in picioare DAR e de ajuns doar sa preferi ca lucrurile
sa stea altfel, ca sa te poti bucura de viata ta.
Asa ca ,tocmai ai inceput un nou capitol al vietii tale, bucura-te
de el, daca in toti acesti ani nu ai reusit sa le schimbi pe ele,
schimba-te Tu ,draga mea.(ai si facut primii pasi)
Bafta si sa fi fericita!!!Succes!!!
Carolyne spune:
Draga Incognito,
Nu ma deranjeaza cand socrii nu se implica in cresterea nepotilor, nu iti dau si nu iti dreg, nu este o obligatie din partea lor, insa chiar nu vad rostul reprosurilor visavis de persoana ta!
Nu vreau decat sa subliniez ce au scris si celelalte fete: INDIFERENTA, INDIFERENTA SI IAR INDIFERENTA !!!
Acum ca ti-ai spus oful probabil ca se vor aprinde si mai tare si vor urma alte telefoane/mesaje pline de venin.
In locul tau daca m-ar suna nu as raspunde, iar daca mi-ar trimite mesaje le-as sterge inainte sa le citesc.
Da, le-as sterge pentru ca ce sens are sa iti amarasti sufletul cu cine stie ce cuvinte pline de otrava??? Asa, daca nu stii, esti mult mai linistita. In fond tu nu ai ce discuta cu ele, iar daca au vreo problema vor vorbi cu sotul tau direct, ca doar el este ruda cu ele.
Fii tare si nu mai deschide "mesajele Pandorei".
Elise spune:
quote:
Chiar azi,am inlocuit fetita din mine cu o femeie.O femeie care stie ce vrea.Si va sti si mai bine pentru ca se va apleca asupra ei cu iubire.Asa cum nu a facut-o niciodata pentru ca nu a invatat-o nimeni.Mi-a fost frica tot timpul sa deschid usa femeii din mine,mai mult!o sufocam tot timpul,ingrozita, dar uite!,ajutata fiind si de voi,am reusit sa o deschid.
tu insati esti cel mai bun prieten al tau... daca iti dai sansa asta.
Elise & BBLisa