la ce temperatura se pastreaza ouale?

la ce temperatura se pastreaza ouale? | Autor: adita

Link direct la acest mesaj

tocmai ce m-am intors de la cumparaturi din hipermarketul real din bucuresti unde am fost surprinsa sa vad ca ouale nu mai sunt tinute in vitrinele frigorifice ci pe rafturi obisnuite in mijlocul magazinului. eu stiam ca trebuiesc tinute la rece asa ca am intrebat-o pe sefa de departament de la produse alimentare, care mi-a spus ca pe ele nu scrie la ce temperatura sa fie pastrate ci doar sa fie tinute la umbra. voi cum stiti ca ar trebui?

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

www.dropshots.com/adita#date/2008-02-05/12:57:05" target="_blank">filmulet utilizare wrap

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

http://www.sfaturimedicale.ro/aditivi-alimentari/secretul-aditivilor/oul.html
"Calitatea oualor se altereaza foarte usor daca nu sunt pastrate în conditii adecvate. Ouale ar trebui pastrate la temperaturi de 4 grade C, cu o umiditate relativa de 70-80%. Ele se vor altera mai repede daca sunt tinute o zi la temperatura camerei decât daca ar fi tinute o saptamana în frigider. Pastrate în conditii adecvate, ouale vor putea fi folosite timp de cel putin 4-5 saptamâni."
Mai sunt articole in acest sens, am copiat primul text gasit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Noi le pastram la 3 grade celsius in frigider desigur.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

deci am dreptate? e anormal sa tii ouale la temperatura camerei? daca nu e bine ce fac astia de la real, unde ar trebui sa ma adresez, daca sefa de departament m-a trimis la plimbare?le-am scris pe mail, dar imi inchipui ca asa n-o sa ia nimeni nicio masura. la protectia consumatorului, sau unde?

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

www.dropshots.com/adita#date/2008-02-05/12:57:05" target="_blank">filmulet utilizare wrap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

La protectia consumatorului e OK.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

hai ca citeam pe site la protectia consumatorului si inteleg ca au voie sa nu le refrigereze daca au lasat afara doar cate sa vanda in maxim 3 zile. deci m-am agitat degeaba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

quote:
Initial creeata de adita

tocmai ce m-am intors de la cumparaturi din hipermarketul real din bucuresti unde am fost surprinsa sa vad ca ouale nu mai sunt tinute in vitrinele frigorifice ci pe rafturi obisnuite in mijlocul magazinului. eu stiam ca trebuiesc tinute la rece asa ca am intrebat-o pe sefa de departament de la produse alimentare, care mi-a spus ca pe ele nu scrie la ce temperatura sa fie pastrate ci doar sa fie tinute la umbra. voi cum stiti ca ar trebui?

Sigur s-au luat dupa mexicani, ca eu numai in Mexic am mai vazut asa ceva in supermarketuri. Desigur ca si eu mi-am pus aceeasi intrebare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Noi le tinem in frigider, prin urmare logic ar fi sa fie tinute si acolo in frigidere.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Nici aici in supermarket-uri nu sunt tinute la frigider, tot asa le gasesti in raft.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Din cìte stiu ,ouale nu trebuiesc tinut ìn frigider ci la loc racoros si consumate ìnainte de a scadea termenul expus.Pielita care exista ìntre coaje si ou este o protectie astfel ìncìt nu-i nevoie sa stea la frigider.

http://community.webshots.com/user/mihaela2703

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

teoretic la 37 de grade
Aici nu se tin la frigider in nici un magazin. Acasa eu le pun la frigider ca ma enerveaza sa tin spatiul ala de oua gol si nici nu pot scoate cofrajele alea de plastic. Aaa inclusiv ouale bio stau in rafturi obisnuite.

papadie, zen-sei

Mergi la inceput