Fetele din America (102)
Raspunsuri - Pagina 5
Andrada spune:
Mie nu-mi place Whole Foods e ridiculously overpriced si plin de fitze (n-are nimic special), iar alea "varsate" sint vechi. E adevarat ca e amplasat numa in neighborhoods bune. Intre Shop Rite, Costco si rusoaica ma decurc fara Whole Foods. Atita doar ca mi-e greu sa gasesc lapte neomogenizat si ala organic e omogenizat... Aici am probleme peste tot.
Lia, ti-am trimis PM, yahoo-ul meu e sters in fiecare dimineata de securitatea serviciului (zici ca lucrez la NASA), dar mi-l re-instalez de obicei f rapid.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Ramona J spune:
Blackpanterro, cred ca ai dreptate cu poluarea din Houston.
Andrada, nici eu nu cumpar neaparat de la Whole Foods - doar din cind in cind. Sint overpriced la unele chestii, iar legume si fructe rareori iau de acolo.
Am folosit search-ui ca si criteriu de selectare al neighborhoods. Asa m-am gindit eu, ca mi s-ar potrivi sa locuiesc mai aproape de un Whole Foods.
Ca veni vorba de mincare, s-a dechis un magazin asiatic (au si la NY, desigur!) si am facut niste cumparaturi extraordinare. Ceapa cu 9 centi/lb.! Good-bye Whole Foods.
Plus ca magazinul e nou, curat, marfa proaspata (intotdeauna mi-a placut sa cumpar si carne de la ei, chit ca nu-i organica) si au si bakery in incinta magazinului. Am cumparat samples din citeva modele si toate au fost o nebunie! In plus torturile au si un aspect de nu se poate. Le-am gasit la timp, ca urmeaza birthdays in familie.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Andrada spune:
Da Ramona, si la chinezi ma duc, asa ,au "produce" f proaspete!! Ramona, la mine au si usturoi verde (se numeste chinese scallions) si un fel de loboda (ma rog f aproape de loboda), iarna cind nu am loboda in gradina merge si aia.. Eu ma duc la chinezi cind imi fac supa thailandeza Tom Kha Gai (numa acolo gasesc galangal). Mai au khim chee varza acra cu niste spice-uri minunata si mai au foite d-alea de dumplings (1$ 100 altfel iti o saptamina sa le faci). Cu alea poti face pot-stickers doar le pui umplutura de chiftele ies minunate (le mai fac un soy based sauce ca lui Marcu ii place sa dip in ceva). A si se pare ca au cel mai fresh si ieftin peste din stat (dupa ratingurile gurmanzilor de pe site).
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Andrada spune:
Am scris "cind nu am loboda in gradina" de parca as avea ditamai "sustainable garden" in backyard ,
A
Ramona J spune:
Care e loboda aia, cum ii zice? Faci ciorba? Da si tu niste retete, ca eu ma uit la unele din produsele lor si tare as vrea sa le folosesc, dar nu stiu cum. Si sosul pentru galuste?
Ca ziceati de chiftele, eu am inceput sa pun organic stuffing in ele. Chiar am facut saptamina trecuta pentru prima data si sotul a zis ca asa sa fac chiftelele (nu stie cum le-am facut). Ca-mi cumparase mama stuffing si nu stiam ce sa fac cu el.
Am cumparat si peste, ca pe aici nu gasesc proaspat decit rar si la niste preturi... Am fost la Central Market (varianta si mai scumpa a lui Whole Foods!) si Chilean Sea Bass era 24.99/lb.!
Am luat file de salau de la chinezi si a fost superb. Alexandru nu pune gura pe peste (cica), dar a mincat "chicken" din ala fara probleme. De fapt a fost foarte bun, l-am mincat rapid cu totii. Mergem in curind pentru tort si abia astept sa mai cumpar si peste.
Ne-am mai luat carne tocata de porc, ca la ei are mai multa grasime. Asa ca avem o tura noua de cirnati proaspat afumati.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
blackpanterro spune:
Fetele daca va intereseaza o reteta de salsa uitati aici(noi mancam des chipsuri whole grain cu salsa facuta in casa)
5-6 rosii mari, 2 cepe mari, un ardei iute(atat de mare cat va place),2-3 catei usturoi, o legatura mai maricica de coriandru.
Se pun legumele la fiert(inafara de coriandru) pana se innmoaie apoi se scot, se curata rosiile de piele si se pune totul in mixer(food processor) si se macina pana ajung sa fie o pasta moale.Apoi se stoarce zeama de la o lamaita verde(lime) si se adauga coriandrul si se mai macina o data pana ce e totul omogenizat.
E super salsa asta si se poate folosi si ca sos pt pui sau curcan.Toti care vin la noi apreciaza salsa noastra, pardon e reteta sotului :)
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
corinadana spune:
Noi: ceapa, mango, patrunjel (frunzele), rosie (lamaie, sare, zahar) - ptr dip.
Si fac si reteta ta Blackpanter dar nefiert.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
sinzi_ana spune:
La noi varianta de "alimentara" este Publix, care este la fel de scumpa ca Whole Foods...asa ca...
Eu de acolo cumpar paine proaspata, croissant-uri, lactate si oua, sucuri, fructe...in general ce consumam proaspat ca atare fara sa le gatim...
Mezeluri si noi tot de la rusi, au un salam unguresc ca sibiul nostru....ff bun!!!!
Carne in general e un "chicken market" unde nu sunt organice, dar sunt fara antibiotice si "free range"...deci tot pe acolo, si mereu proaspete, legume tot de pe acolo (au o piata langa)...
Azi mi-am luat si eu prescriptia de lentile de contact...mi-am luat zilnice, deocamdata sunt ok cu ele in ochii..a fost greu sa le pun si sa le scot...sper sa ma descurc diseara singura!!!!!!
Ma asteptam sa imi fi crescut dioptriile, dar tot asa ca acum 7 ani sunt -0.50 la ambii ochi...
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, Disneyland 2008
Repetitie pt concert la pian
Andrada spune:
De doua ori mi-am instalat yahoo-ul azi, ca mi-l tot scot boii astia.
Plina de nervi sint. Abia apuc doo vorbe cu papa.
Anywho, sint furioasa pe mine rau de tot. Am avut o prezentare azi, eram complet relaxata, am ris cu sefu inainte, ne-am luat peste picior, etc, cind am ajuns sa vorbesc in fata colegilor si VP-ului m-am pierdut ca proasta, mi-a tremurat vocea, a intervenit si sefu de citeva ori ca cica sint prea modesta dar ca proiectele mele sint asa si pe dincolo...ingrozitor. Era momentul in care chiar trebuia sa vorbesc, daca chiar vreau sa am ceva cu meseria asta. Si mi-am auto-build nesiguranta inainte, m-am tot gindit daca imi tremura vocea, daca ma pierd...etc. Parca ma self-mining aici. Daca aveti vreo metoda...
boala sint,
A
lai spune:
Noi avem acum pe o raza de cateva blocuri Jons (un lant de magazine al unor armeni, cred ca doar in sudul Californiei il au), Ralphs (e in 'tagma' cu Safeway & co.) si Trader Joe's. Cel mai mult mergem la Jons; pt. vin si inghetata la Ralphs ; si pentru mancare semi-preparata la Trader Joe's. Cateodata mai mergem si la Whole Foods, dar mai rar; si eventual mai dam o tura pe la rusi (dar Jons are destul de multe produse 'etnice' est-europene). Intr-o vreme cumparam diverse si de la Costco, dar luam mult de-odata si nu se consuma si pana la urma pentru noi doi nu prea merita.
Ofertele sunt ale consortului (io nu terminai inca) si sunt asemanatoare. Pt. o vreme Houston a fost singura 'pe masa' si am reusit sa ma auto-conving ca e cel mai bun loc de pe fata pamantului acu' de cand aparu si Oregon nu mai sunt atat de sigura - parca totusi Oregon e mai pe sufletul meu.. chestia care ma roade pe mine cel mai tare e unde or fi sanse mai mari sa-mi gasesc si eu ceva rezonabil dupa ce termin..
Lai