Copilasi din 2002 (45)
Raspunsuri - Pagina 19
Alina spune:
quote:
Originally posted by cici
Desi scriu rar aici va mai citesc din cand in cand si mai vin cu cate o intrebare.
Acum ma preocupa cati dintre copilasii nascuti in 2002 merg la scoala in toamna?
Ce se mai aude cu legea invatamantului?
Eu am depus deja dosarul,Gianina mea ar inplini 6 ani si 4 luni in septembrie,vreau sa mearga la scoala pentru ca efectiv se cere in sensul ca are mintea brici,dar pe de alta parte e prea maruntica fata de ceilalti .
Voi cum faceti cu copilasii vostri?
casuta cu pitici
Buna ziua,dragi mamicute de 2002!
Nu stiu daca ma mai tineti minte,scriu rar din lipsa cronica de timp
Am profitat de mesajul lui Cici sa scriu si eu,vroiam mai demult,daca sunteti de-acord,sa facem un topic separat cu scolarii de 2008.Ce ziceti,incepem sa povestim una-alta despre viata de prescolar ?
Si fetita mea tocmai a implinit 6 ani si e f nerabdatoare sa mearga la scoala,a primit acordul de la comisia speciala pt evaluarea viitorilor scolari,pe 16 aprilie ne inscriem
.Atit de tare ne pregatim ca deja am cumparat si ghiozdanul
Cici,fetita ta nu e maruntica,stai linistita,asa sunt cam toti.Fiica-mea va avea in prima zi de scoala 6,5ani si este printre cei mai mari.La noi,s-au inscris copii care implinesc 6 ani pina in 31 dec 2008,fiica-mea are colegi care merg la scoala si-s nascuti in decembrie 2002 dar nu-s mai prejos ca cei nascuti in primavara,tocmai au fost evaluati si au trecut cu f bine
.Mie mi se pare buna posibilitatea asta,de ex,fiica-mea nu ar mai accepta al 4 an de gradi,s-ar plictisi,deja stie multe pt virsta ei,are vocabular f bogat in germana (vorbeste bine si romaneste dar aici ar mai incape Salutari tuturor,revin eu mai pe seara dupa ce vin de la treburi!
Alina
Cristina_C spune:
Alina, salut!! Ma bucur ca te gasesc aicv.
La multi ani cu intarziere de 2 zile pentru Marie, sa fie sanatoasa si fericita si sa aiba numai succese la scoala de la toamna

! Ce mai faceti voi?
Un subiect pentru scolarii de 2008 ar fi super, subscriu, l-as urmari cu mare interes. Robert e nascut chiar in decembrie 2002 si anul asta aveau obligatia sa mearga la scoala copiii nascuti pana pe 31 octombrie 2002, dar puteau merge si cei nascuti intre 31 octombrie si 31 decembrie la cererea parintilor si in urma evaluarii, desigur. Am primit chiar invitatie de la scoala. Dar asta e al doilea an "plin" de gradinita pentru Robert, a inceput de-abia in mai 2005 - sper ca nu gresesc anul, avea pe atunci aproape 3 ani si jumatate. Cu anul prescolar vor fi in total 3 ani plini si vreo doua luni din primul an carte oricum au fost de acomodare, de invatare a limbii, etc. Cand va incepe scoala va avea 6 ani si 9 luni dar am preferat asa decat 5 ani si 9 luni. Sper sa fi facut alegerea buna. Am mers pe ideea: nu inainte de 5, intre 6 si 7, dar nu dupa 7.
LUCIA, ce surpriza!!!
Concursul "Clipe de viata 2007"
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=15" target="_blank">desenand si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=12" target="_blank">crocodil ![]()
Alina spune:
Lucia ,chiar ca surpriza
.Acomodare placuta si usoara!
Cristina ,tot am vrut sa-ti scriu dar nu am mai apucat.Avem zile tare grele,trebuia sa ne mutam,am strins tot in casa de aproape 3 sapt,casa nu a fost gata,mutatul s-a aminat,stress cu tonele pt ca a trebuit sa ne rugam de toti sa ne amine anularea contractelor la tel,apartamentul asta,gradinita,etc.In fine,miercuri e noul termin,casa tot nu e gata,se termina ea cu noi inauntru
.
Multumim pt urari!Miercuri,de ziua ei,a primit pe linga alte cadouri si ghiozdan,i-l promisesem mai demult,nah,toate prietenele ei il aveau deja
.Si l-a ales oarecum singura,zice ca ii este comod si tare il simpatizeaza
...desi cind eu o vad cu el in spate nu ma gindesc decit ca sper sa nu fie nevoita sa-l duca singura,atunci cind e plin ![]()
Robert merge la scoala la o virsta optima,e numai bine intre 6-7 ani(parerea mea).Marie are colege care merg la scoala la 5,9ani,una dintre fetite(e nascuta prin 20 dec 2002) a fost la noi la Abschiedparty si mi s-a parut tare dezghetata,stie o gramada si e tare matura pt virsta ei dar la ea se simte influenta puternica a fratelui mai mare,scolar si a verilor scolari,chiar mama ei a zis asta.
Saptamina asta au fost cei de la Schulamt,au testat prescolarii.Pe Marie a pus-o sa scrie cite ceva(mama,numele ei),sa numere pina la 15 si sa povesteasca povestea preferata "Dornröschen"(Frumoasa din padurea adormita).S-a descurcat f bine,doamna i-a zis educatoarei ca are vocabular bogat,intonatie si vorbire corecta,e apta pt scoala.Au facut si testele de auz si vedere.La testul de vedere,cu ochiul drept au existat ceva probleme,Marie nu a vazut toate literele din ultimul rind si ni s-a recomandat un consult oftalmo,am si programat-o pt sapt viitoare.Noi am mai dus-o la oftalmo in urma cu 2 ani pt ca sotul meu are miopie mare(mostenita de la socrul meu)dar atunci nu a fost nimic,defapt pe la virsta scolara se contureaza miopia asta.
Acum imi fac probleme mari cu schimbarea gradinitei,ea e foarte atasata de colegii de-aici,are multi prieteni si e tare iubita atita de educatoare cit si de colegi,e des invitata la aniversari si nu este saptamina fara sa avem noi vreun copil invitat sau sa nu mearga ea la cineva.Si imi zice mereu ca "nu vrea sa fie noua la alta gradinita".Sper sa ne descurcam cumva,si educatoarea gradinitei noi mi s-a parut f buna,amabila,in plus,ne este si vecina
.
Poate ma ajutati cu niste idei de "acomodare"la o noua gradinita...
Azi am scris cit pt saptamini
.
Alina
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici ! 
Multumesc, fetelor !
Cristina e ca si ieri, doar ca nu a mai acuzat dureri in ureche.
A primit Paracetamol, Ospen(penicilina) si Otocalm(picaturi pt. ureche). A racit pentru ca a iesit fara caciulitza pe balcon, unde la noi e curent mai mereu si plus ca a iesit afara tot fara caciulita, cand nici macar nu era soare, ci, racoare si vant rece(de pe muntii cu zapada). N-am fost eu langa ea, ca altfel nu iesea asa. Niciodata n-a mai avut otita. dar temperatura n-a facut defel. Tot e bine, ca nu e asa grava infectia. ![]()
Nicoleta, Khristin si Cristina22, insanatosire grabnica, va doresc ! 
Lucia, bine ai revenit !

Ma bucur ca ai intrat chiar tu, sa ne scri despre voi !
Daca Liviu e si el, incantat, ati facut o alegere buna ! 
Scrie-ne cum se descurca Liviu cu engleza !
Cristina_C, si eu, ca si katty, aprob tot ce ai scris, acolo despre copilasii de aici. Cresc impreuna, prin noi, mamicile DC care scriem aici, neincetat. ![]()
Cat despre scoala, ai calculat bine. Mai bine la 6 ani si ceva, decat inainte de 6 sau inainte de 8. Exact asa va merge si Kiki. ![]()
cici si Alina, Cristinuca va incepe scoala, la toamna. Aici nu este nici o comisie de evaluare. dar educatoarele, nu stiu de ce, indeamna toti parintii sa-si dea copiii la scoala dupa 7 ani.
Eu am preferat, ca si Cristina_C, sa o dau la 6 ani si 8 luni, si nu la 7 ani si 8 luni.
Pe zi ce trece, o vad tot mai pregatita pentru scoala. A inceput sa lege literele in cuvinte, si la scris si la citit, ceea ce inainte de 6 ani nu facea. Deci, chiar nu mai vad rostul sa stea la gradi inca 1 an, dupa cei 4 pe care ii incheie.
Ok, putem discuta asta intr-un nou subiect, Alina !
N-am mai verificat de mult, lista sa vad ce aniversari avem, aici ! ![]()
Marie-Evelyn 
Sa cresti sanatoasa si voioasa,
sa ai o copilarie ca-n basme,
alaturi de cei ce te iubesc cel mai mult ! ![]()
Felicitari, Alina ! 
Sa va traiasca si sa va incante mereu sufletele, minunea voastra ! ![]()
Ceva poze de la petrecere ? ![]()
Vine weekend-ul, ce bine !!!! Diseara sunt la "Dansez pentru tine", iar maine la "Megastar" ! ![]()
Un weekend cat mai fain, tuturor !

Nina, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=11" target="_blank">copilarind alaturi de Nina-Cristina, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=29" target="_blank">Mica Visatoare, la "Clipe de viata 2007"
Nicoleta spune:
Salut.
Salut mamicile noi!!
Felicitari pentru viitorii scolari. Stefan e de fapt copil de 2003... mai e pana la scoala...
Mai, si la voi e vremea asa urata?? Pe mine ma deprima...
Asa mi-as schimba semnatura de azi... desi maine de ziua, o voi face acum.
Nicoleta
37+ (cu Matei, DPN 19.04.2008) si mami de Stefan (27.01.2003)
AMR MAXIM 16 de zile
Nicoleta spune:
va prezint noua semnatura...
Nicoleta
38+ (cu Matei, DPN 19.04.2008) si mami de Stefan (27.01.2003)
AMR MAXIM 14 de zile
Anina_n spune:
Nicoleta si la noi e o vreme tare mohorata, ploua marunt, mocaneste si e rece. 
Tu vrei sa nasti de ziua ta ! 
Nina, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=11" target="_blank">copilarind alaturi de Nina-Cristina, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=29" target="_blank">Mica Visatoare, la "Clipe de viata 2007"
Nicoleta spune:
oooof, urata vremea asta... asa as dormi...dar trage de mine pustiul meu, desi ma joc greu cu el...
Nicoleta
38+ (cu Matei, DPN 19.04.2008) si mami de Stefan (27.01.2003)
AMR MAXIM 14 de zile
Anina_n spune:
Dansati, dragi mamici si pitici ? 
Cristina_C spune:
Daaaaa, noi facem de fapt mai multe lucruri odata, de fapt unele odata, altele alternativ: ne uitam la TV, mancam, jucam "Nu te supara, frate!", Robert mai danseaza dar nu uita sa precizeze ca o face "numai pentru el" si, in plus, sotul si cu mine mai aruncam de cand in cand cate un ochi la computere. Asta-i atmosfera
. Casa loca
.
Concursul "Clipe de viata 2007"
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=15" target="_blank">desenand si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=12" target="_blank">crocodil ![]()