Copii de 1995-1998(16)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Saluti,
Agho
....asa sa fie!Bafta Anei la olimpiada,iar cu dumiritul si expozitiile....treci peste.Are rost sa te tot miri si intrebi????O sa afli la momentul oportun,adica dupa...intelegi tu!O fi ea pentru ceva si pictureala aia.
Flower,pai intradevar doamna e cam ignoranta...nu ai purtat o discutie intre 4 ochi?Bine ca Tibi nu tine cont de chestia asta....sunt copii care devin oarecum timorati cand nu sunt insotiti la concursuri de catre profesori.Cu alocatia...asta este!Si eu am stat la coada si m-am izbit de flegmatismul ghisheistei de acolo....am dat ignore,sper sa primesc alocatia pe card!Bata maxima flacaului la concursuri!
Luni am fost secretarita...dar de ieri am revenit la biroul meu.In schimb am o tuse urata de tot,ma chinui sa expectorez si nu pot,mucii cat China pe mine si cand tusesc ma ustura pe piept de nu mai pot,ma trece pishu de durere...
Miha,sanatate maxima!Saru-mana de aprecieri si Doamne ajuta sa fim sanatosi ca sa ne tot intalnim asa...Da,sa sti ca locul de la danes merita cu varf si indesat efortul macar de a-l vizita...mie una mi-a mers la suflet.
Anca....eu abia am reusit sa mananc o namila d-aia de papanas,la a doua am renuntat....Hondele alea erau ale unor fosti posesori de Avensis,masini care au fost avariate in accidente uratele.Asa ca oamenii au ramas fideli marcii Toyota ca suflet si japonezelor in general,dar au migrat catre Honda.

Dragelor,pupici si mai vorbim!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Mihaela multa sanatate!

Ana da-i cu ceai de busuioc si o sa te mai usurezi.

Flower toata admiratzia pt Tibi,uite ce baiat destept si capabil ai,in ce priveste atitudinea invatzatoarei,ce dreq cauta in invatzamant,uite eu am facut pedagogicul si pt ca nu eram multumita de salariu m-am reorientat insa niciodata nu mi-am tratat munca in sictir.

Agho tinem pumnii pt Anutza,moama numai copii desteptzi pe topicul asta.

Sanca m-a amuzat faza facuta de sotul tau,bravo lui,in ce priveste motzul nu l-am luat pt ca suntem in post si cum nasii lui Edy sunt niste oameni credinciosi nu am vrut sa-i punem intr-o situatie dificila,noi sa mancam de dulce si ei sa rabde,asa ca o sa-l facem dupa Paste,dar nu-mi pare rau ca mie tare imi plac petrecerile.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

SANCA, tin pumnii sa nu "curga" cu multe teste si daca sunt, sa fie bine! ufff! Testele-astea! Si multumim frumos pt. admiratie!

MIHAELA, si-n jurul meu stranuta colegele...spun rugaciuni sa nu patesc nimic. Azi-noapte la 1.30, ma trezeste 'hazbanu' ca tusea And. de mama focului. Eu eram buimaca de somn, m-am ridicat bombanind...dar pe cine? Pe mine, ca doar eu l-am lasat la baschet.
Cum antibioticul lucreaza si el in timp, am facut ce facem in situatii de CRIZA - CARTOF CRUD RAS, STROPIT CU putin SPIRT (ca bitter nu mai aveam), infasurat la gat. Plus dat cu glicerina boraxata cu nistatin (asta e bun pt. "ciupercutzele" din gat). Preparat si miere cu zeama de lamaie tot pt. tuse. Azi, l-am invoit de la scoala ca vreau sa dorm noaptea!

M-a impresionat Silviutza cu adormitul ei la masa. Tare rau cred ca va este la toti. Un dragutz sotul tau ca s-a ocupat cu-asa harnicie de toate treburile! Foarte frumos din partea ta, ca desi asa bolnavioara ne mai dai un semn de viata.Sa-ti/va treaca la toate!

Fl_power, not problem si noi trebuie sa facem cereri pt. alocatia de stat pt. copii, fiindca dupa transferul datelor de la Inspectoratul scolar catre directiile de munca, unul din copii are titular pe mama, altul pe tata. Cum ma-nvart in cercul asta "stramt si rece", am inteles mai repede situatia si inca nu m-agit sa fac dosarul.

Si noi am ales, dar a fost tare bn. Totusi, fiecare copil are capacitatea lui de asimilare, dezvoltare etc. asa ca mai variaza si ei pe ici, pe colo. Eu oricum, m-am consolat ca pe langa scoala, parintii treb. sa faca intr-un fel sau altul sa-si supravegheze copiii, sa-i ajute ei sau alta pers. pregatite, incurajari, stimulente, orice considera necesar. Asa ca, FL_poer, bine faci ca te ocupi de educatia scolara a lui TIBI!

Mai rau e din cls. a V-a, a VI-a, ca unii prof. sunt mai buni, altii mai putin interesati de ceea ce predau.
La And. o problema ar fi la romana, as acred. Ca "duamna"( vezi am invat ceva), in ziua cand era Oli la romana pe scoala, in ziua aceea a intrat in cls. si le-a zis cine vrea sa mearga sa participe Cum And. si alt coleg nu fura chiar in momentul ala in cls., n-au auzit si nu s-au dus, fie si asa, luati din oala.
Nici el ( copilul) nu stie cum este notat, pt. ca teste n-au dat deloc, de ascultat nu-i asculta asa cum fac alti profesori, azi tu, maine altul...Intreaba, care-cum raspunde si pleosc nota! Nu sunt prof., oricum fi-miu nu-i vreun talentat la romana ca sa ia 10, dar imi pun si eu ca omu' intrebarea, ce-ar trebui sa faca pt. asta nota??? Ca daca nu ai repere de la profesor, fa asa, uite-asa...pe cuvant daca fi-miu s-o dezmetici vreodata.
Oricum, asa cum se prezinta acum, nu-i de 10, cu exprimarile lui pe langa literatura. Acolo "trebe" poezie si comnetariu literar...
Deja ma gandesc ca pt. anii viitori, cum nota din teza e importanta pt. admiterea in liceu, va avea nevoie de pregatire pt. astfel de teze unice. Poate si la mate, ca diriginta (prof. de mate) care e multumita de el, mi-a zis ca e repezit si ca intai ar trebui sa numere pana la 5, apoi sa dea raspunsul corect. I-am zis pe mess si And mi-a pus semnul asta:

ANA68, m-am dumirit ce-i cu desenele, sunt diverse concursuri si ii mai indeamna doamna sa participe cu desene pe diverse tematici. M-am interesat totusi, fiindca pictura ocupa si ea vreo 2 ceasuri si macar sa stiu si eu pt. ce. Ca am mai stat, va dati seama, pe langa Ana c-o apucase noaptea. (ora 22).
May, dar ai un talent in a te exprima, ceva "fara-cuvinte"! Si chiar asa? Cat China? Insanatossssirrre grabnicccca!

ANDRA, ai lasat tu talentul pedagogic? Ntztztzt! Imi place ca va respectati nasii si ca nu ignorati dorintele lor! Finii nostri, dealtfel niste dragutzi si cat au stat in Ro, au devenit mai apropiati de biserica in State.

TUTUROR va multumesc pt.sustinere la Oli - romana! Macar de-ar intelege si puica mea si sa dea tot ce poate! Si-a cam pierdut interesul pt. Oli, de fapt pt. pregatirea de-acasa pt. ac. concurs.
la toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Multam fetele de incurajari si de suport ,da stiti ce-i culmea ,ca venind din sistem ,aveam pretentia ca mai stiu si eu cu ce se mananca chestia asta ,in sensul ca vazusem si eu cam cum evolueaza lucrurile .Stiam ca la gimnaziu nu-i tocmai in regula (vedeti ce delicata is),dar nu mi-as fi imaginat nici in ruptul capului ca si inv. s-au dedat la astfel de practici .Uite insa , ca nu le-a trebuit prea mult si au preluat cum s-ar spune din mers .Si cand ma gandesc ca m-am ferit de una prea necoapta care sa invete odata cu copiii , ei uite am dat de asta , super versata ...Explicatia paradoxului ar mai fi una . Femeea traieste din osanza , si din acumularile anterioare ,+prestigiul scolii ,a acumulat suficient capital de imagine (plus ca nici parintii n-o deranjeaza ,ca sa nu aiba copilul de suferit)Pur si simplu ,nu-i pot intelege pe acesti parinti .Intre interesul pentru copilul tau si a nu dori sa o deranjezi pe duamna , eu nu preget .Da poate nu inteleg eu ...Ma uit cum acesti copii despre care stiu ca sunt f.buni in marea lor majoritate , se pierd pe zi ce trece ,cum nimanui nu pare sa-i pese .Asta chiar nu pot intelege...Astazi ,am ajuns intr-un final la scoala ,fiindca de sapt,trecuta ne chemase profa de info .Aflu ca doreste sa-l pregateasca pt olimpiada de info din clasa a V-a ,dar fara nici o legatura cu ce fac ei la scoala ,ci pe parte de programare ,ca-i place cum gandeste ,ca ar face sigur o figura frumoasa ......Mai are in vedere doi copiii de la clasele a IV-a si ar face o grupa sa lucreze cu ei sambata ,contra cost ...I-am spus ca sigur ca sunt incantata sa aud asemenea lucruri ,dar ca avand in vedere ca deja e inscris la destul de multe concursuri ,ma vad nevoita sa spun nu ,desi in alte circumstante ....bla, bla, bla ...Credeti ca s-a lasat ? A trebuit sa vin cu alte si alte argumente ...si nici asa nu-s convinsa ca nu-l va tine minte la pomul de craciun .Intre timp primisem tel .de la proful de sah ca in weekend vin doi mari maestri de sah sa faca preg.intensiva cu ei .Aici ,imi convine mie ca vin loco ceea ce-mi scuteste timp de deplasare in alt oras ,asa ca 3 zile o sa manance sah pe paine .Yami- yami ,sigur o sa-i placa ...

Sanatate multa la bolnaviori ,mai ales la astia mici ,ca noi astia mari mai facem ce mai facem ,da cand ii vezi pe ei ,prefer sa fiu eu in locul lor .Si vedeti cum faceti , nu ne trimiteti vreun viruse cadou

Bravo pt Ovi ,sa stii ca si al meu sot e la fel

Andra , dac-ai sti cate de astea sunt in sistem , si-s infipte si pe la scoli de numa ,au sustinere ,spatele-asigurat ,departe de mine gandul de a generaliza ...Si fac ceea ce fac pentru ca pot ,pentru ca li se permite ,au destui complici printre care si parintii ,din pacate

Agho , deci pe tine tre sa te injur ,bine ca mi-ai spus ,bai ,da sefii astia sunt cazuti in cap rau de tot , de tre' sa stai doo ore ca sa intri sa completezi o cerere , or fi crezand ca suntem analfabeti si nu suntem in stare sa ne-o completam singuri si-apoi sa lasam doar actele .Nici eu nu ma grabeam , daca nu aflam ca daca n-o ridici in timp util ,tre' sa te prezinti tot la coada cu pricina ...Asa ca decat sa -mi pierd atata amar de timp la onor institutia , am preferat sa stau o data si sa scap ...sa nu mai aud de ei

Ana ,noi ne oprim in Sighisoara de cate ori mergem cu Tibi la control ,el a fost operat in Tg Mures ,la Centrul de Transplant .

V-am pupat ,sa fiti cuminti ca sa vina iepurasul

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Ana-Maria, pai ai vrut sa fii si tu in ton cu noi, si te-a luat tusea. Pai raceala ce m-a pocnit pe mine, eu cred ca de la Elliot am luat-o. Si el tusea, si se plangea ca-l doare in piept. Cam 2 zile nu a fost bun decat sa se mute din pat pe sofa, si de pe sofa pe fotoliu. Aproape ca i-am dat Mucinex, dar i-a trecut si fara medicamente. La mine, s-a localizat in sinusuri, si tot asa, m-a tinut o saptamana. Sanatate.

Mihaela, refacere rapida. Ce bine ca a putut Ovi sa stea sa vada de voi. E greu ca v-ati imbolnavit toate 3 deodata. Cand vine mama? Parca ziceai ca a luat bilet de avion acuma in aprilie. Sanatate si sa va refaceti pana duminica, sa puteti petrece de Paste.

Andra, deci asa cu motzul, s-a amanat pana dupa Paste. Pai o sa ai ceva petreceri in sir dupa Paste – nunta, parca ziceai de un Botez, si Motzul lui Edi.

Agho, leac pentru repezeala nu cred ca este. Al meu e intr-o graba continua, de-mi vine sa-mi iau campii si sa nu ma mai opresc. Pana acuma, la noi, la matematica, nu au fost probleme, dar vad ca saptamana trecuta mi-a facut 80 % corect din temele de la matematica. Asa ca am inceput iara sa-l corectez, si bag de seama ca de cele mai multe ori e greselile sant din cauza ca se repede. El nu poate sa-mi arate pe hartie cum a ajuns la rezultatul respectiv, ca nu are rabdare sa le scrie “step by step” … Parca e un tornado – ii merge mintea la computantii, fara sa le scrie pe hartie, si tranteste rezultatul pe hartie.

Mara, eu cred ca te bati cu morile de vant, fara nici o suparare. Mi-ar fi placut si mie sa fie aici profesorii un pic mai exigenti – sa impinga copilul sa faca mai mult, si mai bine. Sistemul e asa: daca copilul meu pricepe repede si e la actualitate, atunci se ocupa profesorul de cel mai greu de cap. Eu nu reusesc pentru nimic in lume sa-l fac pe Elliot sau pe Matei sa lucreze acasa suplimentar. Nici nu am timp si energia sa stau cu gura pe ei. O sa razi, dar la tabla inmultirii am ajuns la cea cu 5 si am stagnat… Nu mai ii incanta nici ingheatata ….

MqqM, treci aici si raspunde la apel…

Katy e in vacanta, nu-I arde ei de calculator, copila e la tabara de tennis.
Dana parca era bine, nu am dedus nimica din postarile ei, ca ar fi ceva in neregula.
Ce o fi cu Alma, ca nici ea nu a mai trecut pe aici de multisor.

Mergi la inceput

FLOWER_POWER, injurai oricum, nu?Dac-ai sti cat frecush zilnic exista, instantaneu ti s-ar ondula parul, ba apoi ti se va increti, apoi brusc si deodata vei constata ca s-a indreptat la loc. Nicio problema, ziua urmatoare o iei de la capat.
Si cum nestiutori sunt destui, mai sunt si pers. care emit pretentii si care cred ca se poate schimba modificarea modificarii si completarii unei legi care aproba o ordonanta care deja a suferit multiple modificari si completari, doar pt. o singura persoana.Toate astea te storc de energie Pupici, sa-ti treaca dupa statul la coada!

Mergi la inceput

SANCA, scumpo, mai esti p-aici! In mocaila mea, pierdui contactul cu tine?
Te cred! Metoda asta "tembela" a invat-o Ana, ca asa le-o fi usurat d-na inv. munca, sa nu cumva sa le intepeneasca degetele scriind si sare imediat peste niste etape, de unde la And. curgeau operatiile rand dupa rand.
Crede-ma ca habar n-am cum isi executa And. temele, inclusiv cele suplimentare. Dar pe-alea suplimentare le verifica prof. si iau puncte pt. ele. Iar cand ies la exr la tabla le verifica si tema de-acasa si si-o fura daca n-o face corect. Pe mine ma "asasineaza" cu rezultatele de la teste. F bn la tema de-acasa, f bn la ascultat, scranteala maxima la teste! Pai sa nu-ti bagi unghia in gat? ( ca daca citeste cineva ne face programare la psihoterapeut!?)
Dar m-am invatat si cu stilul asta al lui, ce sa mai zic?!

Sunt fericita ca Ana a luat 9 la o dictare de la sc. privata (a gresit la ortografie destul, i-as fi dat 6 spre 7 poate), dar prof. i-a dat 9. Va dati seama, face greseli mai multe de cate facea indeobste in cls. a II-a la dictarile de la lb. romana si ia 9!!! Sunt incantata. Tot a invatat ceva. Daca din 20 de cuvinte (nu le-am numarat) scrie jumatate corect, tot e ceva. Nu?
Fl-Power, zi tu, cum e? Ma rog, oricine isi poate da cu parerea.

Si-s datoare cu un raspuns...poate ca nu sefiii aia sunt cazuti in cap, cei la care ai fost tu...Altii in mod sigurrrr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

agho si eu m-am trezit azi noapte la Silvia care tusea, i-am dat o seringa(din aceea de la nurofen) cu sirop din plante, e singurul care o calmeaza. Noi n-am luat nimic antibiotic, eu eram pe punctul de a lua, dar fiindca nu facusem febra Ovi tot insista ca nu are rost, e viroza si va trece incet, pe masura ce lupta organismul, nu am cu ce-l ajuta decat sa stau in pat, sa transpir si sa beau lichide . Nici Dianei nu i-am dat nimic inca decat panodil(o varianta suedeza a panadolului) pentru febra, nu are puroi dar mai vedem cum evolueaza. Silvia la fel, nurofen si bromhexin pentru tuse si atat, plus siropelul de plante tot pentru tuse. Fetele mai iau si vit.C destul de des, zilnic daca isi amintesc.
Azi imi spunea Toni ca viroza mea a fost asa nasoala pentru ca sunt alti virusi aici...noi am facut toti 4 vaccinuri antigripale in toamna(eu si fetele din Ro, aduse de mama si Ovi de aici, el a primit gratis la spital). Se pare ca cele din Ro nu au fost bune(au avut alti virusi decat cei de aici) desi au fost facute in Franta, sau pur si simplu asa noroc am avut noi, nu stiu...
Sanatate multa lui Andrei, iar tie sa te ocoleasca virusii de la colege .

Ana-Maria, asa cum zice Sanca, se putea sa fii mai prejos? Asa si eu...tuse groaznica, dureri in piept dar si o stare gripala nasoala, eu n-am putut s-o duc pe picioare. Acum sunt mai bine, multumesc. Multa multa sanatate si tie!

Sanca, da e greu, dar ce sa facem? Noroc ca aici dai un tf si e OK, poti sta acasa. Deocamdata nu avem nevoie de certificate medicale, la scoala nu au nevoie de asa ceva, nici la camin. Doar un tf si atat.
Mama vine in 12 aprilie, vom merge la Stockholm atunci, abia asteptam! Mi-e dor sa ma plimb in locuri frumoase, iar Stockholmul mi-a placut tare mult si inca n-am reusit sa-l "devoram" .
Hai ca acusi e vacanta si ne relaxam din nou...si noi avem saptamana viitoare vacanta, cu fetele.

Mara, eu abia respir aici la voi, n-am stranutat nici macar o data , incerc sa tin virusii departe-departe!
Trist de tot ce spui tu acolo despre parinti si invatatoare....
Mult succes lui Tibi la pregatirea de sah...e doar pregatire sau si competitie?

Katy, petrecere faina in vacanta! Deja o fi plecat in tabara? Nu saptamana viitoare pleaca?

Andra, am sa incerc reteta ta de cozonac cred sambata, sunt curioasa cum imi va iesi. Eu am numai o tava mica de chec, e suficient daca fac din jumate de reteta? Cred ca pasca nu voi face...sau am sa vad. Cam cati cozonaci iti ies tie dintr-un kg de faina?
Duminica suntem invitati la masa la Toni, iar sotul ei e mort dupa cozonac, ea nu stie sa faca(de parca eu as sti! ). Dar mi-a spus ca si daca e placinta si are miros de cozonac, e super pentru sotul ei! Am prins curaj....

O seara frumoasa va doresc! Se vede ca ma simt mai bine, 2 postari in aceeasi zi....

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Anca ,Alma doar ce-a aparut ,dupa ceva absenta ,adevarat ,da e motivata ,c-a fost in delegatie A promis ca ne citeste si apare

Buba la noi e ca nu se ocupa nici de cei care au potential ,nici de cei care pricep mai greu ,aia saracii in numar de 2-3 , atata i-a tocat pe parinti zi de zi ,ca ai lor copii nu fac fata ,ca sunt asa si pe dincolo ,incat pe unul l-a mutat de la scoala ,iar altii doi au preparator de-i ajuta ...ca ea ar face orice ,numai sa nu se implice

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Agho ,draga cum sa-njur fara motiv ,doar mi-s o doamna ,si stai linistita ca nu la functionari am injurat ,ci la sefi si nu oricare ,la ai cu organizarea si stiu si de frecus si de insuficienta personalului .Se vede cu ochiul liber .
Despre testare ,nush ce sa zic ,fiind rupta de context ,nu stiu cum era inainte ,poate profa a tinut cont si de evolutia ei sau a dorit s-o incurajeze ...Oricum io-s a dracu si fac ,nu ma fac ,asa ca mai bine nu ma-ntreba

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput