frica de avea un frate sau o sora(gelozie?)

Buna fetelor. E primul meu mesaj , deci , sa ma prezint : ma numesc Oana , am 27 de ani si un ingeras de fetita de 8 ani .Va citesc mesajele de mult timp , pot sa spun ca ma regasesc in multe dintre ele si ati devenit o mica familie pentru mine.
Dar ,sa revin la problema mea cu care ma confrunt de ceva timp , fetita mea refuza categoric sa mai aiba frati . Recunosc ca , daca ar fi mai mica , nu ar fi o problema .Ma lupt cu ea in fiecare zi , explicandu-i cu rabdare , ca e bine pentru ea sa aiba cu cine se juca , povesti.
Frica ei cea mai mare e ca pe ea o sa o iubesc mai putin .
Nu mai stiu ce sa-i mai spun ,cum sa o fac sa inteleaga ?
oana,mama unei ingerase de 8 ani :)
Raspunsuri

agho spune:
Buna!
Daca iti doresti inca un copil, cred ca e bine sa fie alegerea ta si a sotului tau. Daca o intrebi pe Oana ta cea dulce, sigur ii va fi mai greu sa fie de acord cu voi. Acum daca ii spui ca va avea cu cine sa se joace, cred ca nu e o idee buna, fiindca nu te prea poti juca bn cu un bebe.
Diferenta dintre mine si fratii mei a fost de 15, respectiv 8 ani si nu m-am jucat cu ei. Fiind cea mica, ei poate s-or fi amuzat pe seama mea. Iar uneori, poate ca le-am dat batai de cap, ca mai trebuiau sa aiba si grija mea. Dar cand am mai crescut, aveam prietene de varsta mea.
Pustiul meu avea 2 ani cand s-a nascut sora lui. Tot citind si studiind cartile pt. crescut si ingrijit copii, am inteles ca ar fi bine ca atunci cand vii d ela spital cu bebele-suriaora/fratior, acesta sa-i aduc aun dar (o jucarie). Dar desigur era mic si-avea 2 ani. noi n-am stat la discutii, vrei un frate sau o sora. Ca daca ii intrebi pe copii, n-ajungi curand la un consens.
Sunt convinsa de faptul ca tu o iubesti si ca-i vei arata dragoste ata permanent, asa incat Oana sa nu aiba d ece sa se ingrijoreze. oricum, bebel va avea jucariile lui, etc. lucrurile se vor reyolva incetul cu incetul.
Iar, fetita mea, cand avea in jur de 5 ani, a vazut un bebelus la prietenii nostri care mai aveau 2 copii mai mari si atat m-a tocat ca ea mai vrea o surioara. Copiii au motivele lor pt. care vor una si resping alta.
Bafta!

mamiFlori spune:
Intre copii mei e diferenta de 5 ani si 4 luni. Cea mare are acum 7 ani si cel mic 1 an si jum.
Elena il iubeste si il uraste in egala masura, dar in general se simte agasata si frustrata ca a pierdut teren din cauza lui. Desigur ne luptam cu problema si asteptam cu rabdare sa mai creasca asta micu si macar sa inceapa sa vorbeasca, poate asa se vor usura relatiile dintre ei.
Intre mine si fratele meu e diferenta tot de 5 ani si nu am avut niciodata ocupatii sau cercuri de priteni in comun. Nu ne-am suportat decat dupa ce el a facut 5 ani, dar apoi ne-am iubit si ne iubim mult si acum.
In concluzie, conteaza ce hotarati voi ca parinti si mai ales aveti grija sa nu foarte alintata fetita ca atunci o sa aveti probleme mari. A mea pur si simplu se "da cu fundu' de pamant" pt orice fleac. Daca pe el il pup o data si pe ea de 10 ori tot nu e bine. Psihologul mi-a spus printre altele ca sa nu il mai alint si sarut pe cel mic de fata cu ea. Dar mi-e f. greu. Baietelul la varsta asta e total indragostit de mami si mami e centrul universului lui. Elena vine de la scoala la 12. Inseamna ca de la 12 incolo nu am voie sa imi alint baietelul ca se supara fata. Amandoi mi-s foarte dragi dar m-au dat gata, m-au obosit si stresat.
Ma rog, asta e treaba la mine, poate la majoritatea parintilor cu situatii similare, dar chiar si asa nu regret nimic si mor de dragul lor

agho spune:
MAMIFLORI, sunt convinsa ca-i iubesti si ca le-acorzi toata dragostea ta!
Cand erau copiii mai mici, ea vreo 3, 4 ani, el, 5,6 ani...ce crezi ca patzesc? Ca de ce ea e mai mica si nu e tot atat de mare ca fratele ei? Ca de ce el sa fie mai mare? In acceptiunea ei nu incapea faptul ca EL e mai mare si EA, vrand-nevrand e mai mica.
Cum o dai, cu ei tot n-o scoti usor la capat!

ariel_7000 spune:
interesant subiect...la noi trebuie sa soseasca bb2 si tare sunt curioasa cum va reactiona fetita mea, in varsta de 5 ani...pana acum s-a comportat tare bine, imi pupa mereu burtica, este nerabdatoare sa vina teo, sa se joace cu el, sa-l pupe....sa vedem!
alexutza 5 ani si
Teodor Mihai
AMR max.23 ZILE!!!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=15" target="_blank">votati poza "de craciun"!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=18" target="_blank">votati poza "felicitare"!
TEODOR
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007

iancu. spune:
Salut!
Da,da, sa stii ca agho are dreptate. Eu am postat un subiect similar de vreo 2 saptamani si sa stii ca i-am urmat sfatul. I-am povestit fetitei mele de 4 anisori ca bb ii va aduce un cadou. De atunci e tare fericita si chiar a inceput sa fie mai interesata de bb. Ma intreaba cat stau in spital pana il scoate nenea doctor din burtica sau cu ce jucarii o sa se joace bb... Eu zic sa incerci la fel si sa nu o lasi sa descopere ca exista alternativa de a renunta la sarcina.
V-am pupat!