Constipatie de la NAN1?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tatiana83 spune:

Dany, bebele meu e mai bine acum cu caca...adik face numai singurel..si daca trec 24-36 h si nu face..devine putin agitat dar il las pana face el fara ajutor.Deja parca se screme ca un om mare..

In legatura cu ce ai spus ca a zis pediatra ca e marisor la aproape 5 luni are 7,1 kg si 65 cm...EU am deschis un subiect "Oare nu creste prea mult/prea repede" pt ca eram ingrijorata ca al meu Luca la 3 luni juma are 7kg si 69cm, INSA alte mamici m-au linistit ca e ok cu greutatea, si ai lor bebei avand intre 5500kg si 7500kg la varsta asta...
Si am cautat despre curba cresterii la baietei(atat greutate cat si inaltime) si Luca se incadreza in dimensiuni...deci e ok.Asa ca nu iti face griji..
Probabil ai inceput diversificarea pt ca are aproape 5 luni, adik ai bebe mai mare..
Sanatate si sa aiba pofta la papat supika!

Adelaki, dupa ce carte te ghidezi tu, in diversificare?Ca eu o am pe cea de capraru, "mama si copilul".

Mersi frumos.

Tatiana&Luca (12.12.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaki spune:

al meu vad ca din cand in cand face caca la 2 zile, desi ii dau jumate lactogen si jumate nan. azi i-am dat de dimineata numai lactogen si apoi i-am zis bonei sa ii dea tot lactogen+suc de mar si cica a facut caca super bine. in continuare cred ca morcovul constipa.

ref. diversificare: am un tabel cu alimente pe varste, dat de pediatra si mai am o carte de elizabeth fenwick tot mama si copilul in care se zice ca cel mai bine e sa incepi cu alte alimente dupa 6 luni. pe de alta parte, vorbind cu prietenele mele am aflat ca fiecare pediatru recomanda ce-l taie capul, nu e nimic standard. eu una, am decis sa ii dau suc mai des si pireu numai o data, de 2 ori pe saptamana, inca vreo 2 saptamani. i-am puat niste pireuri de la hipp pt inceput sa vad daca ii plac.

Adela si bebe Darius (7.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carole spune:

Deci: morcovul constipa sigur. Mucilagiul de orez si supa de morcov sunt tratamente de prima intentie in diaree.

Am comparat tabelele de la 100 ml lapte reconstituit (ca la 100g nu mergea pt ca masurile sunt diferite) la NAN1 si Lactogen si sunt aproape identice in compozitie. Nu au diferente mai mari de 10%, deci nu se poate spune ca nu e hranitor. Noi am trecut integral pe Lactogen, are scaune bune, moi si facute fara efort. Nu stiu daca varsta sau lactogenul e de vina, dar a inceput sa faca pauze de masa noaptea, uneori trec si 6 ore si nu se trezeste sa pape. Cu NAN ii dadeam la 3 ore, acum cam la 4-5 ore si ziua.

Apropo de diversificare:inca sunt medici de "scoala veche" care recomanda suc de fructe la 6 saptamani si supa de zarzavat la 3 luni. Chiar si eu cursurile din facultate asa le am. Recomandarile Unicef sunt pentru diversificare cat mai tardiva, mai ales in cazul celor alaptati. Si eu ii cred, totusi au fost mai multe "capete luminate" ce au elaborat aceste idei. La noi oricine isi permite poate sa scoata o carte, dar bani pentru studii cu mii de pacienti urmariti 10-20 ani nu sunt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaki spune:

cred ca din cauza varstei nu se mai trezeste pt papa, al meu de pe la 3.5 luni dormea toata noaptea, chiar daca ii dadeam lactogen. deci nu cred ca se satura mai putin din lactogen.
acu am descoperit treaba cu sucul de mar: daca nu face caca 48 ore, ii dau lactogen si apoi suc de mar si gata treaba

ref diversificare: fiecare face cum considera. daca copilul creste bine cu lapte, eu una nu vad nici un motiv ca sa-i dau supa, iaurt, pireuri etc pana-n 6 luni.

Adela si bebe Darius (7.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

raul al meu are 9.4 kg la 5 luni jumate si papa lactogen simplu si se si satura.. si credeti-ma ca e mancacios

Ank Raul 17.10.2007

Poze Raulito

Mergi la inceput