Constipatie de la NAN1?
Raspunsuri - Pagina 2
adelaki spune:
quote:
Originally posted by arghirmonica
Aceasi chestie s-a intamplat si la noi.Se pare ca Nanul de acu 6 ani nu mai e acelsi ca si la Pampers de altfel.Dupa 1 luna de chin am schimbat pe Milumil si a fost ok.Ce m-as fi bucurat ca milumilul asta sa ingrase precum se spune...al meu e balerin chiar
am si eu o prietena care a schimbat nan cu milumil si nu a mai avut probleme cu constipatia. pediatra noastra insa a insistat pe nan, asa ca noi nu am schimbat. si al ei copil e balerin ( are 6 luni), al meu la 4 luni are 69cm si 7600g - cred ca l-a depasit deja

Adela si bebe Darius (7.11.2007)
bb_yasmi spune:
adela, altceva inafara de formula ii dai?? suculet, ceiuc??
.................................................................
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
..................................................................
mami
si bubulina
IASMINA ALISSA 31.10.2007 
cllaudia spune:
quote:
Originally posted by arghirmonica
...Se pare ca Nanul de acu 6 ani nu mai e acelasi...
Eu am auzit de la o prietena care primea Nan1 gratuit, cum ca ar fi diferit de cel cumparat din comert. Zicea ea, ca poate aia il modifica, ca de, doar e pe degeaba... Nu stiu daca o fi asa sau nu. Cert e ca baiatul ei s-a constipat tare de la acest tip de lapte, si ea a fost nevoita sa dea o gramada de bani pe milumil, dar cu care nu a mai avut nici un fel de problema.
Adriana mica spune:
Adelaki, eu stiu ca laptele formula in general poate determina aparitia la unii bebelusi a constipatiei (este foarte gras, mai ales Nan si Humana, inincercarea de a "copia" cat mai fidel laptele de mama).
Noi am avut aceeasi problema; la sfatul pediatrului (dupa un episod de crampe, in jurul varstei de 2-3 saptamani), am redus concentratia (l-am facut mai diluat). Bebe a fost constipat in continuare, dar macar nu a mai avut dureri de buritca; uneori facea zilnic, alteori la 2-3 zile. Sfatul pediatrului a fost ca sa punem supozitor dupa 3 zile, doar daca incepe sa acuze dureri si burtica se intareste. Iar cand a mai crescut putin (nu mai stiu exact de la ce varsta), ne-a recomandat siropel Lass Baby (100% natural).
Oricum, diversificarea il va ajuta foarte mult in reglarea tranzitului intestinal. Spre exemplu, noi am introdus cartoful chiar de la prima supica (desi de regula se cam evita, pentru ca baloneaza). Apoi, am incercat ca in sucul de fructe sa punem si cateva picaturi de portocala (cu atentie, pentru ca are potential alergen). Si cereale sunt unele cu prune (Nestle 6+) care pot ajuta, iar mai tarziu perele.
Treptat, ai sa iti dai seama ce alimente il ajuta sa nu devina constipat. Atentie si la apa plata; anumite marci pot contine mult magneziu si asta poate accentua constipatia. Noi am folosit pana la 8-9 luni Humana BabyWasser, care cred ca este destul de echilibrata la continutul de minerale.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
adelaki spune:
bb_yasmi :I-am dat ceai ff rar, suc inca nu, nu m-a lasat pediatra. ceai ii dau cand e constipat, la el are efect de laxativ. uite chiar acum i-am amestecat niste ceai in lapte ca sa vad daca face caca, daca nu o sa ii pun supozitor.
Adriana: nu am incercat sa fac laptele mai diluat pentru simplul motiv ca nu m-am gandit
o sa incerc... pana acum nu l-am lasat mai mult de 2 zile fara scaun, e adevarat insa ca am avut probleme ff rar de cand am introdus lactogen.
pediatra a fost pe la noi acum 2 zile, i-a facut vaccinul de 4 luni si mi-a zis sa-i dau suc de morcov si de mar dupa 5 luni si asta o sa-i aranjeze si scaunul.
bb_yasmi spune:
quote:
Originally posted by Adriana mica
Oricum, diversificarea il va ajuta foarte mult in reglarea tranzitului intestinal. Spre exemplu, noi am introdus cartoful chiar de la prima supica (desi de regula se cam evita, pentru ca baloneaza). Apoi, am incercat ca in sucul de fructe sa punem si cateva picaturi de portocala (cu atentie, pentru ca are potential alergen). Si cereale sunt unele cu prune (Nestle 6+) care pot ajuta, iar mai tarziu perele.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
asa este!!! si noi "facem" altfel de cand papam.
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
..................................................................
mami
si bubulina
IASMINA ALISSA 31.10.2007
arghirmonica spune:
Fetelor vorbesc de Nan cumparat din farmacii si care costa acu 6 ani fix 200 mii.Era mult de tot.Si pampersul era tot 500 pachetul ca si acum...cu singura diferenta ca ,calitatea era mai buna.Cat despre Nan gratuit ma indoiesc ca era gratuit..nu am auzit asa ceva pana acum.Pe vremea aia era Lactovit...pe la noi
adelaki spune:
habar n-am cum era nan-ul sau pampersul acum 6 ani
oricum tin sa ma laud ca ieri i-am dat ceai lu fi-miu si a facut caca!!uraaaa!! si azi dimineata a facut din nou!
tatiana83 spune:
Si eu astept cu nerabdare sa incep diversificarea pt ca am inteles ca asta il va ajuta sa faca caca mai des si fara prea mare chin/agitare din partea bebelusului.
Bravo Adela!ce reusita pt Darius..si la mine s-a intamplat sa faca 2 zile la rand singurel...pe 13 dimineatza dupa gimnastica cu piciorusele pe burtica si spoi pe 14 seara...
Acum astept sa vad cand va face urmatoarea data..suna cam ciudat nu?
Tatiana&Luca (12.12.2007)