Constipatie de la NAN1?

Constipatie de la NAN1? | Autor: adelaki

Link direct la acest mesaj

Buna,

As vrea sa stiu daca exista fete care dau NAN1 bebeilor si daca au avut probleme cu constipatia de la asta. Daca da, cum ati rezolvat problema?

S-a mai discutat in alte subiecte despre amestecarea nan1 cu lactogen1, insa solutia asta nu functioneaza intotdeauna.

Va multumesc.

Adela si bebe Darius (7.11.2007)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

adela, noi ama vut aceasta problema. bubulina mea a papat NAN 1 de pe la 3 sapt! tot de atunci pana la 2 luni a facut kk doar cu supozitor sau cu termometru. la noi problema s-a rezolvat cand am inceput cu suculetul pana atunci am incercat toate metodele posibile si nimik nu a mers!!

.................................................................
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!

..................................................................
mami si bubulina IASMINA ALISSA 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mini_me spune:

Buna,

Si noi am avut mari probleme cu constipatia de la Nan. Facea numai cu supozitoare. Am schimbat cu NAN HA, dar pe urma am schimbat definitiv cu S26 (nu se gaseste in Romania)si s-a remediat imediat problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Aceasi chestie s-a intamplat si la noi.Se pare ca Nanul de acu 6 ani nu mai e acelsi ca si la Pampers de altfel.Dupa 1 luna de chin am schimbat pe Milumil si a fost ok.Ce m-as fi bucurat ca milumilul asta sa ingrase precum se spune...al meu e balerin chiar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veronicai spune:

Buna
Si noi avem cam aceeasi problema. Bebita mea face uneori in fiecare zi, insa scaunul este destul de tare si putin. Are si momente cand face cum trebuie, insa rare. Daca nu face la cat ii puneti supozitor?
Daca bb e hranit de la 2-3 sapt cu lapte praf, la ce varsta incepe diversificarea alimentelor?
Va pup.
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Fetelor, si fetita mea mananca nan 1 de la varsta 3 saptamani . Am inceput sa-i dau completare dupa ce sugea la san si facea kk normal, de cateva ori pe zi..
De doua saptamani suntem exclusiv pe nan 1 si deja vad ca face doar dimineata si seara si atunci parca se screme....
Eu stiu ca le creezi un reflex daca folosesti supozitoare si termometru...
Mai am citit ca doar dupa 3 zile in care nu a facut kk trebuie sa te ingrijorezi...
E adevarat ca, eu nu rezist sa nu ma ingrijorez cand o vadca se screme, scanceste sau plange...

Eu nu cred ca este vorba de laptele nan ... Poate ca este vorba de lapetle formula, in general si de stomacelul lor in particular...
Pentru ca la baietelul meu cel mare am folosit milumil si era fooarte constipat...
Atunci chiar ca apelam la termometru si supozitoare ca altminteri nu iesea...
De aceea incerc acum sa ma tin "tare" si sa nu-i provoc kk... sa o las sa faca singura ca sa nu o obisnuiesc cu astfel de ajutor.

Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/2288699992/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

laura, fetita mea a facut DOAR CU TERMOMETRU , SUPOZITOR pana pe la 2 luni si NU A DEVENIT DEPENDENTA de ele. avem mai bine de 2 luni de cand face singurica!!

Cea mai fericita sotzie si mamica!!!

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!

..................................................................
mami si bubulina IASMINA ALISSA 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Si eu am avut probleme cu nan-ul. La indicatia pediatrei am schimbat NAN cu TOEPFER BIO, un lapte de generatie noua care nu constipa si e f bine tolerat.

Roxana mami de Robert (18 feb 2008) si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatiana83 spune:

Buna fetelor!

Eu am probleme cu NAN1 inca de la primele administrari de lapte praf.Am alaptat exclusiv 1 luna, mixt pana la 2 luni juma si apoi numai i-am dat NAN 1.Luca al meu s-a costipat cum spuneam, si atunci cd alaptam mixt...ceea ce m-a mirat pt ca laptele meu trebuia sa il ajute la o buna digestie.
Iar acum la sfatul mai multor mamici, care au reusit sa scape de costipatie, amestec NAN 1 cu lactogen 1(produs tot de nestle) insa fara prea mari rezultate pt baiatul meu :-(..adik o zi face caca singurel...3 zile nu...
Am aflat ca dk nu face vreo 48h e ingrijorator si trebuie ajutat..insa eu nu pot sa il las pe Luca sa NU faca caca nici macar 1 zi pt ca nu imi mananca biberonul..se tot agita, se vaieta de burtica, se screme...si nu papa..si mai nou..nu imi mai doarme nici asa de bine!

Am fost sfatuita sa schimb pediatra si asta fac.Precizez ca doctora pe care o am in prezent nu mi-a dat nici o solutie clara..ba din contra nu m-a lasat sa schimb laptele NAN pe motiv ca bebele a crescut f bine de la el..si ca mai bine sa ii introduc SUCURI..DE LA 2 LUNI!!! Si nu am fost de acord.De asemenea nu m-a lamurit daca este ok faptul ca face caca VERDE..ceea ce mie nu mi se pare bine.Deci ce mai doctora..

marti, 18 martie am programare la alta pediatra ..sa vad ce imi va spune..

Va pup,

Tatiana&Luca (12.12.2007)

ps:mersi mult adelaki pt deschiderea acestui nou subiect..pt a nu se mai supara fetele pe mine ca postez off topic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

Parerea mea e ca ar trebui sa discuti cu pediatrul.
Cand baietelul meu a facut un an si o luna, l-am intarcat si am inceput sa-i dau Lactana, dar se constipa foarte tare si plangea de fiecare data cand trebuia sa faca kk. Sa nu-ti mai spun ca o data a trebuit sa-l ajut eu, cu degetul sa-l scoata...
Asa ca am discutat cu pediatrul si mi-a recomandat sa-i schimb laptele.I-am introdus Nan Junior cu miere si de-atunci nu mai are probleme.
Dar am si prietene ai caror copii s-au constipat de la Nan si au trecut pe alt fel de lapte, asa ca singura solutie e sa-i dai altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaki spune:

Fetelor,
Multumesc mult pentru raspunsuri!

Darius al meu a inceput sa se constipe cand am inceput sa ii dau exclusiv NAN1 ( dupa 2 luni jumate). Nu am folosit niciodata termometru si nici supozitor. Ii amestecam lapte cu ceai baby calm ( il luasem pt colici dar nu a avut) si in maxim 2 ore avea scaun. Problema era ca de fiecare data scremea, se inrosea, ca sa nu mai zic cat de agitat era dupa 2 zile fara caca.
La sfatul pediatrei am inceput sa ii inlocuiesc o masura ( apoi doua) de nan1 cu lactogen1 si problema s-a rezolvat. Ceea ce am observat insa, este ca daca ii dau numai nan1 fara lactogen constipatia revine.
Daca se intampla asa ii dau un biberon numai de lactogen1.
INSA nu functioneaza intotdeauna. Acum, de ex, iar nu a mai avut scaun de mai mult de 24h, sper sa faca pana maine seara singur, daca nu o sa folosesc si eu pentru prima oara supozitor.

Stiu ca poate sa aiba scaun si la 3 zile si nu e ceva anormal, insa eu nu l-am lasat pe Darius mai mult de 2 zile, motivul este simplu: devenea ff agitat.

Veronicai, nu conteaza de la ce varsta ii dai lapte praf, diversificarea se incepe dupa 4 luni cel putin asa scrie pe graficul meu primit de la pediatra.Acum astept cu deosebit interes sucurile, pediatra ne-a sfatuit sa ii dam suc de morcov dupa 5 luni.
In mod normal de la 4 luni poti sa ii dai suc de morcov, de mar ( nu citrice) si cereale, insa pe noi nu ne-a lasat sa-i dam pt ca a crescut ff bine cu laptic.

Tatiana, abia astept sa ne spui si noua ce zice noua pediatra. Sper sa aiba vreo idee mai buna, ca suc de la 2 luni mi se pare mult prea devreme.

Va pup.

Adela si bebe Darius (7.11.2007)

Mergi la inceput