Campanie civica - responsabilizare a autoritatilor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia_prea spune:

Luca, super initiativa. Am avut si eu o tentativa mai demult pe un alt forum, dar nu a avut acelasi impact.
Eu am o adresa in scris de la casa de asigurari, in care mi se spune de ce nu se dau medicamentele compensate in conditiile in care acestea apar in lista de compensat 50%.
La un moment dat am facut si o "adresa" catre Elena Udrea, in aceeasi idee cu anul electoral si poate va lua o initiativa pt. vreun proiect de lege. Eu in acea adresa puneam mai ales accent macar pe compensarea medicamentelor, daca nu mai mult.
In orice caz nu am primit nici un raspuns.
Poate reusim sa miscam ceva in aceasta privinta.
Pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristal1995 spune:

Blanche: m-am uitat pe acel proiect de lege, dar nu am gasit nicaieri referiri la preturi... Unchiul meu imi spune ca trebuie facute referiri clare la costuri, pentru ca ei sa poata sa-si faca niste "calcule"...
Sper ca esti bine. Cand incepi tratamentul? Si poate imi spui pe PM unde stai in Spania. Eu la vara vin in concediu (fac asta cam o data la 2 ani, imi place mult Spania), pe Costa del Sol. Poate ne vedem la vara.
Pupici

Aly-"Inca mai sper..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Reiau intrebarile astea, ca s-au pierdut printre atatea quote-uri:

quote:
Girls, deja am deschis document word pentru draftul solicitarii de informatii publice (vestea buna e ca astea se pot solicita prin mail, efortul e minim).

Vreau asa:

- cat costa, global, o fertilizare in vitro intr-un spital de stat in Romania - pretul total, eventual cu limite: intre .... si .... RON;

- ce medicamente se compenseaza (numele exact) si in ce proportie; cat costa ansamblul acetor medicamente pentru o procedura standard (eventual cu variante, in functie de protocol);

- ce medicamente nu se vand compensate in farmacii, desi exista pe lista MC;

- ce e cu aprobarea aia de la Ministerul Sanatatii necesara pentru anumite med. comp. (eu-s complet pe dinafara subiectului, ceea ce e bine, pentru ca foarte probabil si cei care vor citi sesizarea vor fi la fel; deci, explicati ca pentru prosti:);

- mai sugerati chestii pentru care putem lua la intrebari pe oficialii din Ministerul Sanatatii.


Precizez ca aceste prime solicitari vor fi doar un soi de teasing, pe urma strangem datele pe care ni le furnizeaza si facem o petitie serioasa, ca la carte, in care solicitam pur si simplu sa se initieze o politica publica pentru finantarea (macar partiala, dar noi nu zicem asa:) a FIV.


Repet, cred ca ce propun eu aici - campania de sesizari si petitii la diverse niveluri, prin care, intre noi fie vorba, nu vom obtine nimic concret - trebuie sa se deruleze in paralel cu o eventuala initiativa de prooiect de lege a Dlui deputat, pentru a pregati terenul, pentru a induce ideea necesitatii unei asemenea initiative.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Super tare ideea
Va sustin si ca sa raspund la intrebarea cat costa un fiv la un spital de stat pe mine ma costat in total 9004.28 ron adica aprox 2450 euro
Am pastrat toate bonurile de casa pt ca am vrut sa stiu in final cat ma costat
Am inclus in acest pret analizele ( care se fac la particular cain alta parte nu ai unde) si au fost 1753 ron tratamentul care a costat 2000 ron si fiv-ul care ca costat 5281.28 ron la Giulesti
Sunt bani multi pt care am facut un imprumut in banca deoarece trebuia sa il fac cat mai repede posibil pt a nu se agrava sterilitatea de care sufera sotul meu.
si daca mai calculezi si cati bani dai tu inapoi la banca pt ca dobanzile sunt mari te cam sperii.
de unde sa isi permita romanul un asa lux
ca asta este pt multe familii din romania
imi doresc din tot sufeltul sa avem un castig de cauza
e crunt ce se intampla in tara asta
sa speram ca o sa fie bine


elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blanche25 spune:

Aly am sa caut in alte legi atunci, vad ca sunt separate de legile asigurarilor de sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinici spune:

Luca preturikle sunt pe prima pagine de la FIV
La giulesti 1400Euro
La Gynera 2400 simplu si 2800euro cu ICSI ...
La tratamet difera in functie de protocol daca e lung sau scurt si de medicamentele cu care se face stimularea.
De compensat la medicamente pe lista de compensate e doar gonalul, dar medicul de familie nu poate sa-ti dea o reteta decat pana la valoarea de 300 Ron pe luna, asa ca pt 30 sa 40de fiole*75RON, cate luni de retete iti trebuie?

Ar tb sa rugam moderatorii ca sa implice si vedetele de televiziune, sau altfel de vedete care am vazut ca mai scriu pe forum diverse articole. Sigur ne-ar fi de mare ajutor.
Multumim pt implicare zilele trecute si eu m-am gandit la celasi lucru de sensibilizare, deoarece e an electoral.
Va pup cristinici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valeria72 spune:

Cred ca preturile pt FIV simplu in Romania variaza intre 1.400-3.000 eur
analizele sunt de la 1.000-2.500 ron
iar medicamentele de la 2.000-10.000 ron
Daca am gresit pe undeva fetele va rog sa ma corectati



Aspiranta la titlul de mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Aici http://www.ms.ro/pagina.php?id=70 in mod normal trebuie sa apara lista de compensate. Nu se deschide link-ul respectiv. Cred ca se mai lucreaza la asta pentru anul 2008. Oricum ne intereseaza sublista B compensate 50%, unde apar follitropinum alfa pentru gonal si follitropinum beta pentru puregon. http://www.ms.ro/fisiere/pagini_virtuale/70_410_Sublista_B.iun07.pdf la pagina 9.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Pretul depinde si de medicamentul care ti se administreaza. Gonalul si puregonul care sunt aproximativ la fel (doar FSH) au preturi diferite. In timp ce 150 UI gonal costa 150 ron, 150 UI puregon costa 303 ron, deci dublu.
Daca ai primi gonal, si in timpul tratamentului presupunem 10 zile de stimulare cu doza de 150 UI/zi, ai ajunge la un cost de 1.500 ron. Cu o compensare de 50% ai reusi cat de cat sa te descurci ca ai avea de platit doar 750 ron. Dar ca primesti puregon si nu reusesti sa-l compensezi platesti 3.000 ron. E o diferenta.
Dipherelinul pt inhibare nu apare pe lista de compensate decat in cazul unor afectiuni oncologice. Daca l-a bagat acolo, ar putea sa-l compenseze si pentru altii. De exemplu la endometrioza se da tratament cu diphereline.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria08 spune:

Luca: Te felicit pentru initiativa!!! Ar fi mare lucru sa se faca ceva in sensul asta....
Eu nu am facut inca FIV , dar cred ca-l voi face in curand...o alta cale nu exista ... Prin urmare, nu pot da detalii despre preturile procedurii si nici a medicamentelor, dar pot spune ca va voi sustine in toate demersurile care vor fi facute. Nu ar fi rau ca moderatorii sa incerce sa implice si vedetele care apar pe acest site cu tot felul de interviuri!! Poate chiar cele care au obtinut cu greu o sarcina sau care incearca de ceva vreme sa o obtina.
Numai bine!!

Mergi la inceput