Zile libere Paste Catolic
Buna!
Stie cineva ce zile libere primesc LEGAL catolicii de Paste? (de Pastele lor, bineinteles)
Eu am gasit ceva in lege, dar se refera la cultele religioase legale, altele decat cele crestine. Pentru catolici cum se procedeaza legal?
"ART. 134
(1) Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt:
- 1 si 2 ianuarie;
- prima si a doua zi de Pasti;
- 1 mai;
- 1 decembrie;
- prima si a doua zi de Craciun;
- 2 zile pentru fiecare dintre cele doua sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora."
"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel
Raspunsuri
ingridnen spune:
chiar as fi si eu interesata de raspuns... pentru ca sant si eu "in cauza". In fiecare an imi luam o zi din concediu ca sa stau luni, de Pasti, acasa...
Ingrid si Cristi 5 ani
Alice_Wonder spune:
@ ellej
"Anul asta e liber 24 martie, vorbesc de francezi."
Ma tem ca genul acesta de informatii nu le ajuta deloc pe tusferi si pe ingridnen.
tusferi spune:
Da, eu vreau sa stiu ce poate cere legal un catolic aici, ca zile libere. Stiu ca la mica intelegere dintre angajator si angajat se poate aranja, dar sunt multi care nu beneficiaza de genul asta de intelegeri si vor sa stie care le sunt drepturile, sa stie sa si le ceara. De exemplu am gasit ca Ministerul Educatiei a transmis o nota prin care anunta ca inspectoratele scolare judetene vor asigura zile libere vineri, 21 martie, si luni, 24 martie, pentru elevii si cadrele didactice care apartin cultelor care serbeaza Pastele pe 23 martie iar recuperarea lor ramanand la decizia conducerii unitatii de invatamant.
"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel
Alice_Wonder spune:
Eu i-as propune sefului sa-mi dea liber pe 24 martie urmānd ca eu sa recuperez pe 28 aprilie
mali spune:
Aici sunt 20 si 21 martie (joi si vineri) zile oficial libere dar presupun ca in toata lumea catolica e la fel.
tuta spune:
eu stau acasa cu copii si deci nu am nevoie de zile libere, dar stiu de la gradinita catolica la care este rares ca au liber vineri si luni.
in mod normal ar trebui sa fie liber pentru toata lumea....
daca aflu ceva de la mamele din parohia noastra va zic...dar asta abia duminica cand merg la Liturghie.
alina bubulina
rares(3 ani si 10 luni) si maria(9 luni)
www.cumslabesc.eu (poate reusesc sa slabesc)
www.lataifas.eu (ma mai delectez cu o barfa)
ellej spune:
Scuze, am sters raspunsul nefolositor.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
tusferi spune:
Mali, Romania este o tara ortodoxa. Sau cel putin asa era ultima data cand am verificat...
Edit: Daca nu s-a inteles deja, eu ma refer la ROMANIA.
alinaalex spune:
sotul meu e catolic, la fel fiu-meu, eu ortodoxa, deci tinem si pastele catolic. mie mi-au dat liber in fiecare an de la servici, ziua de luni, la intelegere, fara sa-mi ia din zilele de concediu, si de pastele catolic, si de cel ortodox. lucrez la bugetari si am colegi de treaba
Tusferi, eu stiu ca legal, angajatii de religie catolica au dreptul la o zi libera de pastele lor si primesc zi libera si de pastele ortodox (pt. ca oricum majoritatea sunt ortodocsi si e zi nelucratoare), cel putin asa e la bugetari.
Alina si Marc Alexandru (28.03.2006)
pozele noastre
martisor
8 MARTIE