Copiluti de mai-iunie 2005 (69)
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
babygirl spune:
Oana C, cred ca mesajul meu te-a deranjat. Te rog frumos sa-l mai citesti o data. Sunt convinsa ca-ti va trece supararea.
"pentru ce trebuie sa stie un copil de nici 3 ani alfabetul..?la ce-i foloseste? n-am prins discutia voastra de la inceput, dar felicitari micutilor care l-au invatat cu usurinta si fara prea multa insistenta. acolo unde parintii insista eu una cred ca..scuzati-ma, dar este un pic exagerat si inutil. vazusem acum cateva luni un filmulet cu o fetita de aproximativ 2 ani care stia sa arate pe harta toate tarile. eu nu le stiu pe toate localiza...poate ca era un mic geniu, si in cazul acesta parintii pot fi tare mandrii, dar se poate la fel de bine ca parintii sa fi insistat serios pana ce copila lor sa cunoasca harta lumii atat de bine. in cazul acesta..."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Eu cred ca nu am spus nimic despre cei care stiu deja literele, parca m-am plins ca a mea nu stie aproape nimic, aia mica vreau sa spun. Da' e desteapta foc, minca-o-ar mama pe ea! Iar Agata e indreptata spre sport, spre miscare, ca la lectii imi maninc sufletul linga ea.
Nu-mi mai aduc aminte ce am scris la prinz. Am si eu o problema, uit de la mina pina la gura... ieri am pus din nou cafeaua la facut uitind sa pun vasul in care curge si a curs si ea pe unde a putut.
Oana, si mie mi-au placut literele, mult de tot, spre deosebire de cifre, nici nu intelegeam de ce trebuie sa se numere chiar tot pe lumea asta, sa se adune, sa se scada... Glumesc, dar de fapt nu glumesc, ca nici acum nu prea inteleg eu multe din aceste cifre. Si ca atare, intotdeauna i-am admiratm dar cit i-am mai admiratm, pe cei ca Newmami(si ca sotul din dotare, da' nu de asta m-am marita cu el)... nu stiu frate cum sint construite mintile umane, dar a mea nu are logica deloc si altii au prea multa. Imi aduc aminte ca am paginat o carte de logica matematica si la un moment dat tot citind pe acolo, am dat cu ochii de un desen si mi-a venit sa intorc cartea invers, ca mi se parea cu fundul in sus! Poate cu putin ajutor as fi putut trece de bariera, dar asa am ramas de partea cealalta. In schimb am fost tare la litere, tot ce tine de gramatica, de literatura, eram as (hai, sa ma laud si eu un pic). Citeam si inca mai citesc cu usurinta suta si mai mult chiar de pagini pe ora, scriu la fel de repede cum gindesc (sau... gindesc ina asa masura incit sa pot scrie ce gindesc!?!), imi vin ideile de la sine... da-mi o fraza de la care sa pornesc si o fac roman... Glumesc, dar vreau sa spun ca este adevarat ca fiecare are un talent ascuns catre ceva (si cum se spune ca talentul vine in proportie de 10 la suta, restul e munca - va dati seama de ce nu am ajuns nicaieri pina la virsta asta).
Hai, ca s-a luat prea in serios aceasta discutie si cred ca nu exista si nu vor exista niciodat solutii ideale aplicabile la toata lumea. Adica exista, dar s-au dovedit a fi utopii si unii tare au mai da-to in bara cu ele. Eu intrasem sa va spun cit de frumos ninge afara! Cu fulgi mari, mari de tot, de nu mai vezi in fata la 2m, trotuarele nu mai exista, masinile si oamenii inoata prin troiene, picior la roata, totul intr-o deplina armonie alba. Superb! Ninge exact ca in povesti, mai ales daca ai avea aripi si ai putea zbura... ca azi nu bate vintul! Nu e nici macar frig, e doar 1 grad!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Adina, o floricica sau o bere, ce preferi de la mine. Sint perfect de acord cu ceea ce ai spus despre cresterea copiilor, macar sa avem noi curajul si puterea sa-i lasam liberi, ca e clar ca asa trebuie sa fie. Si eu ma gindesc la mine, la ce am facut pina acum, mai nimic as putea spune, si ma zbat intre doua dorinte: aceea de a face ceva, ca am rams ultima roata la caruta, adica cea de rezerva si sa mai stau linga copiii mei. Pentru ca vezi, eu am trei, dar asa cum simti pentru Ema, vei simti si pentru al doilea, si pentru al treilea.. mai departe nu mai stiu si sper nici sa nu aflu. Adica am stat doi ani cu Agata, full-time (intre noi fie vorba, daca am rezista cu ea, pot rezista inca 10 cu oricare alt copil), apoi al treilea a inceput gradinita, dar pina la prinz si mai mult pe acasa, citeva ore acolo, pentru limba si socializare. Tudora a inceput la 18 luni, dar a stat atit de putin primul an pe la gradinita, in medie cam trei ore pe zi, anul acesta in jur de 5 (tot media). Cu Lisandru voi sta pina la doi ani, desi situatia nu ne-o permite, ne e foarte clar acest lucru... si dupa aceea, ce fac? Ca aici voiam sa ajung. Pe el il dau la gradinita si eu ma duc la timp plin la munca, 9 ore pe zi? Pai nu-i corect, va fi atit de mic, Tudora nu va fi la scoala, deci eu visez ca si peste doi ani fac in asa fel incit sa-i iau pe toti din colectivitate la ora 3. Deja e prea mult, de la 8 la 3 sint deja prea multe ore!!!! Noi am stat cite 4 in fiecare zi, de la 3 sau 4 pina la 9-10, nu? Majoritatea dintre noi. Dar daca ii iau inca vreo 5 ani, pina vor fi facut toti macar 9-10 ani, la ora 3, eu nu ma pot integra, mi-e clar ca zapada de afara ca asa este. Si ce pot face? Pe de o parte imi spun ca mai stau doi sau trei cel mult si dupa aceea ma duc la munca, timp plin si copiii vor sta asa cum stau atitia cele 9 ore pe zi, fiecare in colectivitatea lui... cind imi dau seama ce inseamna asta, ma apuca plinsul. De aceea nici nu ma mai pling ca stau acasa, nici nu mai sint frustrata, nu-mi doresc decit sa gasesc solutii sa pot sa stau cit mai mult cu ei macar pina face Lisandru acei 9-10 ani! Numai ca problema e cu doua taisuri, dupa 9-10 ani au nevoie de alte lucruri, si sa fiu linga ei, dar vor avea nevoie si altfel de mine. Vor avea nevoie de o mama stapina pe ea, integrata in societatea in care traieste, sa vorbeasca bine cele doua limbi, sa aiba o meserie care sa-i aduca satsifactie ei, dar si familiei... sa fie un model pentru ei. Si de un tata la fel! Ei, asta e dilema mea, care ma freaca rau de tot: cum sa fac sa fiu si linga ei pina la 9-10 ani, dar sa fiu si pe picioarele mele dupa aceea si sa le ofer dupa ceea ce au nevoie, sa fiu un om pe care sa se bazeze nu numai afectiv, ca aici nu se pune problema, ci si profesional, si social si oricum as lua-o! Offff! Sa ma opreasca cineva!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
blackpanterro spune:
Wow daca stiam ca starnesc lucrurile pe aici taceam si nu spuneam nimic...
Deci ca sa recapitulez :) ...s-ar putea sa stam aici in Germa pana in 2012 cand Aidan ar avea 7 ani.Pana atunci am decis ca va fi educat acasa.Cand ne intoarcem in State vom vedea ce optiuni avem, noi ne-am dori ceva privat de tip Montessori daca se poate, daca ne vom permite.
Daca el va dori atunci sa stea acasa si sa continuam asa va fi, daca va dori sa mearga la scoala asa va fi.Eu nu incerc sa il tin legat de mine.
Cat suntem aici nu pot sa il trimit la gradi ca le-am studiat pe toate care sunt in walking distance de noi si nu sunt multumita...de ce l-as trimite la o gradi care nu ma multumeste cand eu sunt acasa si complet dispusa sa facem tot ce ar face la gradi? La socializare(care pare sa fie mai importanta decat toate) nu vor fi probleme pt ca am mai spus, vin copii la noi mereu, mai fac si babysitting la domiciliul nostru.Apoi vreau sa il inscriu la boyscouts si ne-am inscris deja la arts and crafts.
NewMami si fetele nu sunt suparata deloc, eu doresc tuturor copiilor sa aibe succes in viata.Acum noi degeaba ne batem cu caramida in piept ca o metoda de invatat e mai buna decat alta.Rezultatele se vor vedea peste ani nu?Acum saracii inca nici nu au 3 ani :)
Noapce buna!(cum zice bunica) :D
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
iuliana spune:
Zic si eu ca babgirl, nu putem proteja copiii la nesfirsit oricit am vrea si pentru ei e bine sa ia viata in piep inca de mititei si sa invete sa se "apere" si sa invete si ce inseamna succes si insucces, bucurie si dezamagire etc. Eu ma uit la Diana...doamne, ce a mai plins cind am dus-o la gradinita! A plins 7 saptamini, plingeam si eu cu ea, dar pina la urma a fost in folosul ei. Acum e f. sociabila, se joaca cu copiii, de abia asteapta sa mearga la scoala, stie sa isi spuna/puna punctul de vedere cind trebuie si, exact cum era vorba in discutiile anterioare etc, stands up for herself. In schimb, daca odraselele mele ar avea ocazia sa invete si a treia limba, as fi in culmea bucuriei. Eu ma gindesc serios sa o duc pe Emma la cursuri de spaniola si mai tirziu pe Diana la fel.
Monu, am avut rabdare:) sa citesc ce ai scris acolo despre ce"trebuie" sa stie un copil de 3 ani, dar pe mine listele astea cu "ce trebuie" ma lasa rece pentru ca nici un copil nu va stie sa le faca pe toate. Diana cam face aproape tot, ne stie numele, stie sa spuna numele ei intreg, chiar si middle name:), nu stie citi ani are insa:). Culorile de abia acum vreo 2 saptamini a reusit sa le invete, nu pe toate, insa lucram intens la ele.
Cit despre alfabet, eu nu ma strofoc sa o invat. Diana stie sa isi recunoasca numele, sa numere pina la 13 fara greseala si pina la 20 pe sarite:), darnu recunoaste literele. Stie sa faca puzzle din 8-9 piese (prima oara trebuie sa oa ajut eu). Nu cred ca trebuie sa ne luam dupa toata criteriile enumerate. Tin minte ca eram si eu ingrijorata de Emma (ce prostie) ca la 3.5 ani ea nu era interesata in litere. Acum la 4 ani jumate stie toate literele, stie sa sile scrie si, daca ii dictez cuvinte pe litere, stie sa scrie cuvintele respective. De la 3 ani la 4 ani e un mare salt. Chiar azi am vb. cu una din profesoarele Emmei si faceam haz de cite griji imi faceam anul trecut pe vremea asta. Asa ca...cu Diana o las mai moale si nu ma stresez pentru ca vad ca poate. Stresul si aspiratiile noastre de a ii vedea genii nu poate decit sa dauneze copilului.
Despre cintat, spun ca Diana are ureche muzicala si cinta si frumos (face un duet misto cu sor-sa, asta cind o lasa Emma sa cinte), insa nu vrea sa danseze:(...dar o sa ii vina vremea si ei.
Din punct de vedere material noi ne permitem ca eu sa stau acasa. As fi putut sa nu trimit fetele deloc la scoala pina la 5 ani cind aici e obligator sa mearga la clasa pregatitoare. Insa eu am ales ca ele sa mearga la scoala, pentru ca mi s-a parut mai important si pentru ca eu consider ca este in folosul lor.
Despre scoala americana eu nu am de ce sa ma pling. Ceea ce admir eu la ei e ca in primul si primul rind dezvolta creativitatea si imaginatia...si aici asta e punctul forte al americanilor. Ma uit la natia romaneasca...noi sintem buni la invatat pe de rost si la reprodus mot-a-mot, dar cind e vorba de creativitate, sintem ZERO. La ce iti foloseste in viata sa inveti cum se ajunge la teorema lui Pitagora si si alte minuni din astea, ca oricum nu le mai tii minte. Eu ma uit la colegii mei de la clasa de engleza (ultimul nivel de college) cum le merge mina cind trebuie sa scrie un eseu. Mie imi trebuie ore intregi sa scriu ce le ia lor o juma de ora si nu e vorba de limba engleza...e vorba de creativitate si imaginatie. Dupa 3 ani de vazut cum functioneaza sistemul american la nivel de gradinita, inca ma mir de unde le vin asa idei in ceea ce priveste educarea copiilor referitor la toate: comportament, stiinte etc.
Avem niste prieteni care au 3 copii: 2 gemene de 4 ani si un pic si una de o seama cu Diana. Pina la 4 ani gemenele au stat acasa, tot au adus bunici si alte neamuri de prin Romania sa stea cu ele si asta nu ca nu isi permiteau sa plateasca scoala feteleor, ci din zgircenie... deh, rudele nu costau nimic, doar biletul de avion 1000$ la 6 luni...ieftin ca braga. Amindoi au salar frumusel, au casa de 1 milion$ etc. Ei, la 4 ani au hotarit sa trimita fetele la scoala 2 zile pe saptamina full day...si asa erau ingrjoratri ca trebuiau sa plateasca 900$ pe luna pentru amindoua...chiar mama mi se plingea cit de scump e. Dezastru total. Nu stiau engleza, plingeau de mama focului pina vomau si timp de citeva ore nu reuseau sa le potoleasca de trebuiau sa o cheme pe mama-sa de la servici sa le ia acasa. Trecusera 2 luni deja si ele nu se adaptasera, iar cinducerea scolii a hotarit sa nu le mai primeasca daca nu reusesc sa se adapteze. Le-a dat un ultimatum 2 saptamini. Pina la urma au trimis una din fete full time la scoala si pe cealalta numai 2 zile/sapt. Cind cea care s-a dus full time s-a potolit, s-a potolit si cealalta, dar imi inchipui de a fost in sufletelul lor.
Tdi,(ca parca iti ramasesem datoare cu un raspuns) daca Diana s-ar duce la scoala full time, m-ar costa vreo 900$. Un salar mediu aici e sa zicem 2000. La noi nu se pune absolut deloc problema, ca mi-as permite sa le trimit pe amindoua full time, dar deocamdata numai Emma merge. De la anul Diana va merge 5 zile/sapt cite juma de zi. Mi se pare suficient pentru 3 ani si apoi, eu ce naiba fac acasa singura:). Si ma gindesc serios ca de la anul sa imi iau un part-time job, ca e bine si pentru mine ca am si eu nevoie de socializare, nu numai copiii.
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
monu spune:
Cred ca discutia a pornit si de la mine, adica de la postarea cu evaluarea de grupa mica. Acea evaluare nu am inventat-o eu si nici nu stiu prea clar cum se aplica in Ro. cand a inceput Alexia gradinita si o tot auzeam ca face desen zi de zi si nimic altceva m-am apucat sa caut ceva programe aplicate la stat ca sa imi dau seama de diferenta de activitati stat-particulara. Asa am dat de acea evaluare. Si nu e o farsa pt ca aceleasi lucruri le-am aflat si din alta sursa.
Poate o sa fiu gica contra, o sa fiu impotriva curentului dar... fara suparare (ne stim de atatea timp nu vreau sa calc pe nimeni pe "coada") vreau ca Alexia sa invete ceva cat sta la gradinita si asta in afara de socializare si alte chestii de colectivitate. Sunt gica contra si vreau ca Alexia NU sa stie alfabetul si nici sa cante (nu are inclinatii) dar asa cum citeam carti cand era bb si ii facea dr periodic evaluarea la dezvoltare, vreau sa stie ceea ce se presupune ca ar trebui sa stie la varsta ei, inclusiv ce scrie in acea evaluare.
Consider ca traim intr-o societate diferita de cea in care am crescut noi. Generatiile care vin din urma sunt altfel. Daca vrea noi o ajutam sa invete si araba la varsta asta. daca un copil o face in joaca si ii place o las sa invete ce vrea ea.
Eu ma gandesc la HM avand in vedere ca in acest moment nu mi se pare normal ca in scoli sa se consume droguri, sa se bata copiii, sa li se puna cutitul la gat si sa fie talhariti, sa nu iasa din clasa de frica. Nu vreau sa o cresc intr-un glob de sticla (desi asa pare la prima vedere) dar nu sunt nici de acord ca cineva sa isi bata joc de copilul meu. Asa cum acum avem probleme cu locurile la gradinite, cand a veni timpul scolarizarii ce va fi? vor sta oare in clasa cate 35-40? ca nu sunt locuri? vor invata in ture? ce va invata atunci?
fiecare alege in final ce e bine pentru el. orice idee din partea voastra ne ajuta sa ne dam seama ce e bine pt noi. ne ajuta sa vedem situatia din mai multe unghiuri.
, mami de printeseAlexia - aparatoarea lumii si
Antonia - avangardista
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
loreen spune:
Am citit in mare si-n amanunt ultima viitoare disputa si ma intrebam ce lipseste ... cuvantul celor in cauza,al copiilor ...pe ei nu-i intreaba nimeni daca vor ceea ce vrem noi pentru ei.Acuma sigur nu ar stii sa se exprime,insa totusi se fac intelesi.Si chiar au ceva de spus...eu am doi din generatii diferite si va spun ca ceea ce se vrea acuma sau intr-un viitor apropiat nu se potriveste deloc cu ce va sa fie peste o zi sau doua.Viata e o jungla prin definitie si selectia naturala exista,deci toti vor fi invingatori sau invinsi in functie de bagajul genetic si educational.Noi le-am dat doar sansa sa-si manifeste abilitatile.
Loreen cu BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
iuliana spune:
Monu, sper ca nu m-ai inteles gresit:)...sint pe departe de a comenta evaluarea pe care ai scris-o. Eu spuneam doar ca si la Emma, care e primul meu copil, ma documentam si ras-documentam, si o comparam si cu grafice de crestere etc. Am terminat cu asta de ceva timp, iar la Diana nu ma mai stresez absolut deloc, probabil pentru ca am idee deja cam cum si ce ar trebui sa faca un copil la virsta asta. Apreciez mamicile care sint interesate si le pasa de copiii lor. Noi, parintii, am vrea ca la 3 ani copilul sa stie sa si citeasca si, daca ar sti, am fi in culmea fericirii si mindriei. Din pacate, ei invata numai cind se simt pregatiti sa acumuleze notiunile respective. E bine ca noi sa i le provide, dar pina la urma totul depinde de ei. Da, sint unii copii care stiu alfabetul la virsta asta, dar asta nu ii face genii si nici nu au mai mult succes in viata si nu sint mai destepti decit altii care nu il stiu. Cunosc atitea persoane care sint satisfacuti pe plan profesional, dar sint niste ratati in societate si familie.
Laura, pe bune ca eu am intrebat-o pe Diana daca vrea la scoala la inceput. Mi-a zis ca da...apoi a realizat ca mersul la scoala inseamna departe de mama, cu toate ca stia deja de la sor-sa, dar nu isi inchipuia ca o sa fie la fel si la ea
. Acum o intreb din nou in fiecare zi daca vrea la scoala. Imi raspunde ca DA, dar de data asta stiu ca o spune cu toata placerea si se vede pe fata ei. Imi spune toata ziua de profesoara ei ca "she is my friend". Cind plec de la gradinita trebuie sa ma duc eu la ea sa ii spun la redevedere pentru ca ea deja nici nu ma mai baga in seama. Si ma bucur de asta. Nu pot sa spun decit ca, de cind merge la gradinita, s-a schimbat. E mult mai prietenoasa cu oamenii, vorbeste mai mult si e mult mai independenta in toate. Marti la gradinita vroia sa ia niste jucarii si i-am spus ca nu luam jucarii la gradinita pentru ca are deja acolo. Ea ca nu si nu. Atunci i-am dat de ales intre a merge acasa cu jucariile si a merge la scoala fara ele. A ales scoala. Personal nu vad de ce scoala ar face rau unui copil. Da, exista situatii in care personalul educativ nu se ridica la asteptarile parintilor, dar exista intotdeauna alternative.
Intr-adevar informatia genetica pe care o mostenim si educatia pe care o primi de la familie isi spun cuvintul. Insa succesul in viata depinde si de mediul si societatea in care traim si de cum inveti ca individ sa faci fata la competitia, presiunile si regulile societatii.
Nelia, acum iti place cum ninge afara? Ti-a trecut deja de "kktul alb" de afara?:))
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Oana C spune:
quote:
Originally posted by iuliana
Da, sint unii copii care stiu alfabetul la virsta asta, dar asta nu ii face genii si nici nu au mai mult succes in viata si nu sint mai destepti decit altii care nu il stiu. Cunosc atitea persoane care sint satisfacuti pe plan profesional, dar sint niste ratati in societate si familie.
Iuliana, poti sa explici, te rog, ce ai vrut sa spui aici? Care-i legatura intre a sti alfabetul acum si ratarea sociala? Pentru ca Eva mea stie alfabetul de la 20 de luni, ma simt atinsa de comentariul asta.
Oana si
![](majoreta.gif)
http://community.webshots.com/user/oanaevac
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Oana C spune:
Nu pot sa cred ce rautaciosi sint unii! Cind copilul lor are vreo realizare, "lume, lume, io-te ce destept si tare-i copilul meu", pun filme, poze, povestiri si toate alea, ca ceilalti sa ii admire (ceea ce este foarte normal, sa ne bucuram impreuna) ... DAR cind alti copii au si ei realizari, vin cu tot felul de comentarii rautacioase si pline de invidie "la ce le trebuie asa ceva? poate c-or fi stat parintii calare pe el sa invete asta si altceva nu a facut, las' ca nu-i cu nimic mai destept si special decit altii si-o sa ajunga un ratat ..." (ceea ce nu-i deloc normal)
Mi se face rau cind vad cita rautate este, pe bune
Oana si Eva (29 iunie 2005)
http://community.webshots.com/user/oanaevac
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)