Copiluti de mai-iunie 2005 (69)
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
Mercedes spune:
gabitza- bine ai revenit la servici, iti doresc multa sanatate.
gusta-felicitari arati foarte fain.
Eu in aceasta perioada m-am lasat de diete dar in curand tb sa incep din nou pentru ca nu mai merge asa..Nu reusesc acum sa tin nici macar dieta de dupa operatia de fiere. De luni voi fi plecata pana vineri de acasa interes de servici sper din tot sufletul sa mananc numai produse normale..
Despre activitati:
Cu Cristi- probabil v-am spus am inceput pianul din octombrie merge foarte bine zic atat eu cat si profa de pian. Are talent imi spune dar ar tb. sa lucreze mai mult si in fiecare zi.
La orele de pian sunt prezenta si eu tot timpul de ex. in saptamana aceasta profa la pus sa si cante cu voce melodia care o canta la pian. Mi-a spus ca are si voce dar din pacate din cauza ca, la scoala se canta in cor probabil se pierd in tonalitati.
Dupa doar doua incercari a cant foarte diferit in sensul pozitiv. Parte negativa: e lenes
partea pozitiva: prinde repede in sensul citeste notele rapid si a ajuns sa cante cateva cantecele cu profa la doua maini si cica are si talent, om vedea.
Oricum nu doresc sa-l orientez spre aceasta activitate sa i fie principala ci doar ca latura conexa.
V-am povestit astea sperand ca nu v-am plictisit.
Merita incercat orice activitate mai ales daca isi doreste si copilul acest lucru.
Cu Bia:
la gradi face dans si gimnastica si cand voi reveni va incepe din nou dansul la centrul care l frecventa inainte sa ma operez.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Danelutza spune:
Cristina stai linistita , ma refeream la faptul ca sint batrina de aia
... dar invat de la fiecare cite ceva. Stii cum se spune, cit traim invatam.
![](majoreta.gif)
monu spune:
Gusta arati super iar Mara e o frumusete si are si un par superb. Sper ca sunteti bine.
Noi azi am scos branula Antoniei si a terminat tratamentul. Vor urma amandoua cure cu singulair iar Alexia va lua in plus lantingen b si isoprinosine. cica la salina avem interdictie dara vem liber la mare si la munte la aer curat.
, mami de printeseAlexia - aparatoarea lumii si
Antonia - avangardista
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
Danelutza spune:
Helouuu, pagina a doua ?
Unde-ati disparut cu toatele, la plimbare ca e caldurica. La noi e o zi de vara, lumea in mineca scurta. Dar acum domnisoara Isabella doarme iar mama face treaba.
Haideti sa va povestesc ce-am vazut dimineata in parc. O fetita de trei ani si vreo trei luni, care vroia sa urce pe o masinuta, aia fiind ocupata de alt copil. Ii explica mama ei, asteapta sa se elibere, apoi te poti juca si tu, du-te la alte jocuri. S-a trintit fetita aia jos, a inceput sa urle de-ti venea sa fugi in lume, batea din picioarele si se rostogolea. Mamasa cica ar lasa-o sa plinga, dar are obiceiul sa urle pina nu mai poate respira si incepe sa sughita . Si intr-adevar dupa nici trei minute a inceput sa sughita. S-a dat copilul respectiv jos din masinuta, dar ea tot a urlat si nu a mai vrut.
Ufff, in acel moment mi-am dat seama ca am un ingeras de Isabella.
Am uitat sa ma laud, am reusit performanta pina la aceasta ora sa nu ne certam si sa nu tipam una la alta
![](majoreta.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tdi/Tdi.jpg)
Tdi spune:
Noi prezent...azi am stat mai mult pe afara ca e timp super frumos, am si muncit la smuls buruieni si razuit iarba dintre dale iar maine vom face prima taiere de gazon din 2008.
Deseara tre' sa fac un tort ca maine e ziua cumnatului, i-am facut si anul trecut si a fost foarte incantat, tot eu le fac si la socri si lu junioru'...vad ca am devenit patiserul neoficial al familiei!
Ma duc sa "dez-inundez" baia, am lasat-o pe pitik sa se joace cu apa la chiuveta ca sa ma lase si ea pe mine in pace 5 minute sa pot sa va salut, apoi mergem la cumparaturi, sper sa mai apuc sa intru pe aici deseara.
Pupam, sa aveti o zi faina in continuare!
lucas spune:
si eu pe aici.
dar intre timp mai scriu si la lucrare care trebuia predata azi noapte. dar iar am cerut extensie de o zi, iar imi scade puncte!
e tare frumos si la noi.cred ca diseara il mint sa mergem cu bicicleta, poate, poate, se indura sa de-a si el din picioare si sa nu fie lenea pamintului, numai impins.
Newmami - am gasit gradinita, sa vedem cum va fi, din aprilie vreau sa inceapa. multam de vesti despre Simona, ma bucur tare.
Loreen ai botezat? cum a fost? sau ai povestit si eu nu am vazut?
Gabitzam multa sanatate!
androix nu am uitat de jucarii, Matei exact ca si Filip incepuse sa faca pe el. adica un an de zile a spus si dintr-o data nu, insa am avut rabdare, nu l-am certat, il rugam sa-mi spuna, bla, bla, pina intr-o zi cind eu l-am intrebat de ce nu imi spune inainte si raspunsul lui a fost: Nu vrea cucu! si m-a linistit total. dar vad ca de 2 zile incepe iar sa spuna.dar noi tot cu pampers noaptea.
duminica seara facea mama baie a intrat peste ea si vine la noi suparat: Valy (bunica-sa) nu are cuc. pune mami cuc!
gusta multa sanatate si tie si Marei.
TDI da si mie o felie virtuala miine, ca din ala adevarat mai rarutz ca iar am pus tone pe mine.
Danelutza faza cu telefonul este si la noi, si gesticuleaza si da ochii peste cap. (mama face asa)
andutzy cred ca este o problema de compatibilitate cu gradinita mai degraba. Matei in locurile unde nu vrea sa stea, cu nici o rugaminte nu sta. am fost in vizita la niste prieteni exact 10 minute am stat. a trebuit sa plecam pentru ca nu a vrut! cu toate ca stia persoanele respective.asta e!
Monu a fost buna lista stai linistita.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Iuliana, felicitari!!! Mi-a facut mare placere sa-l privesc! Si nepotul tau este ff bun, poate chiar mai bun decit partenera lui. Dupa cum stii (sau poate nu) acst stil de dans a fost pasiunea vietii mele, am facut doi ani de dans sportiv in Vaslui, era bunutza chiar, a plecat profesorul, foarte bun si fost campion international de citeva ori, i-am uitat numele acum, Dan si nu mai stiu cum si s-a desfiintat, nici mama mea nu mai avea cu ce sa-mi plateasca orele, ca sa merg la competitii era scump, imi trebuiau rochii, pantofi... greu! Si am ramas cu gindul si cu admiratia pentru cei care fac asa ceva. La toamna va incepe si Agata, si Tudora daca vrea, s-a deschis o scoala nu departe de unde locuim noi acum, la citeva statii de metrou, pusesem niste link-uri acum citeva luni cind am aflat de ea. Abia astept, daca nu le place lor, slabesc si ma duc eu! Directoarea de la gradinita Tudorei face si merge la competitii si are 47 de ani! Aici, in Canada, dansul sportiv este la mare inaltime, dar nu in Quebec, din pacate, unde se face, dar pe o scara mai mica si mai superficial. In partea engleza a Canadei se face peste tot, in scoli, in cluburi, la greu. Eu sper sa le placa fetelor, dansul sportiv si patinajul artistic, mai ales dansul pe gheata sint preferatele mele. Le incerc pe fete, daca nu se prinde de nici una, imi pun sperantele in Lisandru, pe care taica-sau viseaza ca-l trage de partea lui, adica a artelor martiale.
Foarte frumos, felicitari si succes in noul concurs, rusii sint fff buni, dar si el e bun, are mari sanse sa cistige. Doamne, ce bine danseaza! M-am mai uitat inca o data la filmulete. Abia astept si eu toamna sa mergem la scoala despre care ti-am spus si unde instructorii principali sint o pereche de fosti campioni rusi!
Adina, cind ai descris zilele tale cu Ema, parca m-am intors cu 5-6 ani in urma. Exact asa era si Agata!!! Nu-mi vine sa cred cit de mult seamana fetele astea doua! Si la rele, dar si la bune! Daca plecam cu carutul, desi dupa un an Agata nu a mai stat in carut, se desfacea si cobora pe dedesuptul masutei si o calcam cu rotile, mina nu voia sa o dea, alerga in jurul meu, tot timpul eram transpirata si intr-o continua miscare. Daca ma intilneam cu mamici in parc, ele isi puneau copiii pe nisip, acestia se jucau linistiti si cuminti in nisip, mamicile stateau de vorba, eu eram singura care faceam curse in jurul parcului dupa plodul meu care era ca argintul viu. Si daca tu crezi acum ca vin si-ti spun ca a crescut si s-a schimbat, te inseli amarnic! E la feeeeel! Adica atunci cind este cu mine, cu noi, ca in societate este foarte bine vazuta, s-a mai potolit si in general a fost ascultatoare de cind a intrat in colectivitate. Cind ies cu toti trei si tot timpul sint cu toti trei, unul e in brate cumintel, nu stiu cum o fi cind o creste, dar cred ca mai linistit, asa pare, Tudora merge frumusel de minuta, o deranjeaza cind ii dau drumul la mina ca sa-l mai asez pe Lisandru in brate, iar Agata... ei, pai pe unde nu e Agata? Stii capritele alea care merg linga turma de oi? Nu stiu daca ai vazut la tara turme de ori care se retrag spre stina, mai au si capre unele... Oitele merg incet, in turma, una in spatele celeleilalte, iar caprele cind pe drum, cind pe linga, cind pe gard dupa o frunza, cind sub pod, cind pe sub pod... I-am descris Agatei ce spun mai sus, i-am si aratat in Romania despre ce vorbesc si mi-a spus ca... mami, stii, or fi ele obraznice, dar mie imi plac mai mult caprele decit oile, asa ca am decidat (am decis adica, asta e alta traducere proprie din franceza, inainte zicea si a murat in loc de a murit, dar acum zice corect) ca voi fi tot capra de acum incolo!
Din toata energia consumata cu copiii mei, chiar si timp as putea spune, 2/3 sint ale Agatei, 1/3 pentru ceilalti copii si sot impreuna. Parol! Asa, cit despre culori, sa stii ca nu toti copiii sint asa, desi eu asa ma consolasem acum citiva ani cind imi facea criza si pentru asa ceva. Acum nu mai face crize, pentru ca nu mai apuc eu sa o imbrac cu ce vreau daca ea zice nu! Are gust, isi alege hainele si le potrivest foarte bine, nici nu ma mai obosesc sa o dirijez, intervin numai atunci cind imi cere ajutorul. Dar spuneam ca nu toti copiii la fel, dimineata ii dau Tudorei o pereche de pantaloni portocalii si un tricou la fel si ma duc sa aduc un hanorac bleo cu portocaliu, ca sa se potriveasca. Ea se duce inaintea mea la dulap si alege o bluza pink, ca asta e preferata ei si eu ii spun ca nu o poate lua pentru ca nu se potriveste cu ce are pe ea. La care Tudora, facind din gestul corespunzator din minute si umeri: si!?! Norocul meu este ca ea accepta relativ usor explicatiile si daca nu i se pare mare lucru sa renunte la parerea ei, spune ok si accepta ce-i propun eu. Agata? Pai numai in somn sa fi facut vreodata asta!
Vai, ce m-am speriat! M-au sunat acum de la scoala si mi-au spus ca sint refugiati in biserica de linga pentru ca... nici nu am mai auzit de ce. M-am speriat si a inceput inima sa-mi bata in git, cu chiu cu vai am reusit sa aflu ce voia sa spuna invatatoarea ei. Nu ma stiam atit de panicoasa!!! Din cauza cantitatii mari de zapada de pe scoala, exista riscul sa cada tavanul (cum naiba, ca doar scoala e chiar noutza fata de altele). E cald, se topeste si e atit de multa incit au evacuat scoala! Asa ca, trebuie sa ma duc sa o iau la 1.30 in loc de 3! Si o voi lua si pe Tudora, chiar daca va sari somnicul de prinz, sper de fapt sa nu fie adormita cind ajung, caci altfel trebuie sa astept! Ma duc la facultate cu cei mari, sa vorbesc cu responsabila de program, desi e la ora prinzului si ma indoiesc ca gasesc pe cineva. Of! Ce bine mi-ar fi prins sa stiu sa conduc!
onixone spune:
adriana: da am spus ca daca as face lucrul asta e din egoism pt ca eu nu sunt in stare sa fac HS cu copilul.NU am rabdarea necesara!!!L-as tzine acasa numai ca sa stiu ca nu se leaga nimeni de el.Tu ai rabdarea necesara cu Aidan si foarte bine.Din cate vezi nici Alex nu merge la gradinita.Si pt ca eu la camin nu am invatzat decat sa tzes la razboi(din acela mic daca va amintiti) si sa lipesc hartii si poate niste poezii nu m-au invatat nici alfabet nici sa numar etc.Si am ajuns la scoala si am inceput sa invat cum invatau toti copiii.NU am fost premianta dar slava Domnului mi-am terminat licenta cu 8.Deci situatia nu a fost asa de grava.NU am fost studioasa , am facut sport de performanta si am invatzat cat mi-a tebuit mie si poate putin mai mult fortzata.NU am fost un copil exemplar, am abandonat facultatea ca sa muncesc...am capatat niste experienta, am terminat facultatea si uite asa viata merge mai departe. Iar cu scoala ma lupt de pe acum sa il bag la o scoala mai buna chiar daca nu apartinem de ea.Deci si eu ma lupt in felul meu sa obtin ceea ce e mai bun pt copilul meu.NU las in dorul lelii.Nu cred ca exista reclame mai multe ca in Uk despre cursurile pt adulti care nu stiu sa citeasca si sa scrie.Si am spus ca atunci cand va fi la scoala voi face in paralel pe cat se poate din manuale romanesti(desi...iar am zis ca mi se pare mult pt un copil, dar vom incerca).NU am laudat sistemul de aici, mi-am placut modul cum se studiaza, NU CAT se studiaza
Adriana nu ma intelege gresit, nu am fost impotriva a ceea ce vrei faci, mai ales ca precum am zis anii din gradinita nu mi se par foarte importanti in ceea ce priveste invatzarea alfabetului sa numere si alte chestii pe care noi le-am facut in clasa I.Si daca merge bine si pe anii de mai tarziu si copilul e multumit ...de ce nu?!?!?asa cum am zis pe mine la camin nu m-au invatat nimic.
Da sunt de acord cu tine cand ce ai spus de genii.
Eu ma refeream strict la documentarul care l-am vazut cu copil de 3 ani care inmultea 45 cu 15 de ex, sau copilul de 6 ani care filozofa despre viata de nu am inteles nimic, eu fiind o persoana mediocra.
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
onixone spune:
adriana: si da mi-ar face palcere sa imi trimiti cartea pDF si iti multumesc din suflet.Am sa iti dau e-mailul meu daca poti sa o trimiti,
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
iuliana spune:
Nelia, ai dreptate. Sportul asta e f. scump. Frate-miu tre' sa plateasca tot, haine, pantofi, deplasari in tara si strainatate, antrenamente. Asociatia de sport romana nu da nimic si nici clubul. Pe frate-miu il ajunge cam 400 euro/luna. Scump al naibii. Antrenorii lui sint si ei tineri - cred ca au vreo 21 de ani, ea e basarabeanca- cica-sbuni al naibii. Concureaza si ei la competitii.
Danielutza, de cind ma chinui sa te intreb daca am inteles eu ca esti din Valea Lupului. Pina a veni aici, am stat in Pacurari, la blocul turn din fata fostei cofetarii Mimoza, din blocul ala de 13 etaje.
Loreen e zgircita:)), nu vrea sa ne arate de loc poze de la botez.
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3