Copiluti de mai-iunie 2005 (69)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Chris, deschide YM. Ti-am trimis acolo niste linkuri.

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

...cat am avut de citi ca nu mia- venit sa cred!!!
gusta: eu una am stiut ca e miercuri , dar te-am lasat sa te bucuri...ca sa zic asa!!!

mynicegirl: bine ai revenit si felicitari pt diamant!!!Sunteti niste draguti in poze!!!

oana c: eu retin cand am vazut vazut-o pe Ema intr-un filmultez cum zicea alfabatul in brate la bunica dupa o carte..care de altfel o avem si noi dar nu prea l-a atras pe Alex a meu.Ti-am admirat fetita pt ceea ce stie pt ca sunt constienta ca nu toti copii sunt la fel.Nu toti au acelasi inclinatii...nu tuturor copiilor li se acorda aceeasi atentie.De ex fii-miu nu stie alfabetul dar nici nu i l-am citit in viata mea dar ma pune sa citesc Cinderella de 11 ori pe zi, si pot sa spun ca stie fraze intregi pe de rost, dar daca il intebi ce a mancat astazi nu face decat sa repete intebarea.Ooops!!!Imi pare rau ca...acum ceva timp in urma intr-adevar apropos de HS am mentionat ca am vazut un documentar la englezi ca HS erau copiii genii pt ca asa cum a mentionat cineva dintre noi sistemul ii cam uita pe cei mai dotati decat ceilalti.
Si sincer va spun ca...personal nu consider nici un copil din Mai_Iunie 2005 genii.Fiecare se dezvolta in ritmul lui, fiecare are diferite abilitati , unii canta, unii danseaza, unii numara, altii stiu alfabetul... dar nici unul dintre ai nu stiu cat face 2500*1625 si sa dea raspunsul in 2 secunde.Asta inseamna geniu!
Asta nu inseamna ca nu trebuie HSsi ceilalti copii care au anumite abilitati!!!Eu daca as face treba asta cu Alex ar fi din pur si simplu egoism si posesivitate asupra copilului.Urasc gandul ca va fi bullied la scoala, agresat, luat in ras...si nu din punct de vedere educational,al profesiei.
Mi-ar placea ca Alex atunci cand va fi timpul sa mearga la scoala sa invete sistemul de aici de a invata.NU cum am facut noi , memoreaza nene pana crapi ca dupa ce ai dat teza la literatura se sterge memoria.
Bineiteles ca si eu tind sa il dau la o scoala mai buna.Dar stiti care e chestia?Noi avem cu ce compara.Persoanele care traiesc in strainate (si nu numai) de obicei vor si sitemul unde locuiesc dar sistemul care il stim de acasa cand inca pe vremea noastra scoala era scoala, si profesorul profesor nu carpa de sters pe jos.Vream si creativitate dar si radicalii din clasa a 4-a, ceea ce nu se poate daca esti plecat in afara.Decat daca dupa scoala stai cu el si faci manualele romanesti.Ceea ce e prea mult pt un copil zic eu.Asa cum mi se pare crud dupa ce copilul de 5 ani sta la scoala aici de la 9 la 15 sa mai stea intr-un club dupa scoala sa faca teme si sa studieze...cand noi cand suna clopotelul abia asteptam sa mergem acasa.Dar vezi societatea s-a schimbat , parintii nu scapa la 15:30 de la munca asa cum scapa mama mea.Si ar fi multe de povestit, de scoala, de copii, de ceea ce nu fac, de ceea ce fac!!
Dar deja m-am intins ca o placinta fara sa zic nimic cand de fapt am vrut sa spun ca imi pare rau ca s-au iscat neintelegeri in ceea ce ne privesc copii.

gabitzam: sanatate si sa te faci bine repede!!

Hai pa, ca sunt bolnava, nici Alex nu e ok, barbatul si el racit dar saracul e pe drumuri...mizeria in floare in bucatarie,pisica nehranita, mancare nefacuta...dar cel putin am facut cumparaturile cu Alex dimineata...de unde am uitat sa cumpar hartie igienica.Cel mai important lucru!!!Curpapirul nene... ca sunt vremurile de asa natura...

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Gusta pai Isabella si-a luat in serios numele asta de catel, mi-e sa nu inceapa sa si latre

Andutzy eu zic sa mergi inainte cu gradinita... e santaj curat, vezi ce baiat istet ai, cum plinge stie ca o sa apara mami...

Androix hai ca m-ai binedispus cu pisica cu pureci, iaca de asta nu vreau eu aratare pe linga casa, cind eram in tara, locuind la tara, nu aveam pisica, dar toate care treceau prin curte pe la noi ne lasau citeva zeci de pureci, asta ca sa ne scarpinam intr-una si sa spal la cearsafuri de sa-mi vina rau.

ChrisDun pai de asta nu o innebunesc eu prea mult cu alfabetul, doar insist pe literele care nu le poate spune. Si cind ma gindesc ca pe la 9 luni, ma rrriria de credeam ca o sa spuna toate cuvintele corect, iar acum silabisesc si-i arat cu trebuie sa spuna litera, dar tot nik . De isteata este, ca doar e fata lu'mamasa , imi raspunde tot timpul "va bene mami" "d'accordo" si face tot ce vrea ea.

Onixone sa inteleg ca au inceput vremurile kkcioase si te-au gasit fara hirtie ?

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Hello,

Gagix, what's wrong with you? Credeam ca aici e cea mai faina gasca.

Nu cred ca e cazul sa se supere cineva, cand te infierbanti ai tendinta sa vezi un pic amplificat totul dar cred ca nu e cazul. Eu una nu am ce comenta, am zis ce am avut de zis in alte dati, fiecare vede lucrurile in felul sau dar nu m-am ofensat niciodata desi discutii d-astea au tot fost, la scara mai mica e adevarat. Ok, fiecare isi creste copilul cum stie si crede ca e mai bine, sunt convinsa ca nu e nicio mama care sa forteze copilul sa invete ceva la varsta asta, ar fi absurd. Cum zice Ioana cred ca i s-ar lua de invatatura mai apoi.
A mea a invavat literele uitandu-ze pe o carte adusa de tati din Italia si ale carei singure personaje erau niste rate si ce puteam sa ii povestesc desper ratele alea? Ca sunt cocotate pe litera C care are forma de luna, ca stau sub nu stiu ce alta litera la umbra, ce sunt eu de vina ca au pus doar rate si litere in carte? Si am fost surpinsa sa vad ca le stie la un moment dat.
Am avut alte stresuri noi, mama care a "crescut" generatii intregi de copii de gradinita m-a linistit tot timpul.
So, fetelor stati calme, geniile nu sunt alea care stiu acum divesre lucruri, alea se nasc asa si sunt rare:))
Mie mi-e draga gargarita mea nu pentru ca stie litere si cifre ci pentru ca e un copil ca toti ceilalti, ca spune tot felul de traznai si ne distram,..........

to be continued

“If you want to feel rich, just count the things you have that money can’t buy”
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

quote:
Originally posted by Cloreta
Credeam ca aici e cea mai faina gasca.

Eu inca mai cred

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

quote:
Originally posted by Danelutza

quote:
Originally posted by Cloreta
Credeam ca aici e cea mai faina gasca.

Eu inca mai cred

Si io, si io

Danelutza, pai si a mea, cred ca tot asa pe la 9 luni, zicea de mama focului "Drrrrrrrr", cu un R clar si frumos... iar acum zice L sau I sau pur si simplu nu-l spune. Eu speram sa graseieze, cum am facut si eu (doar pana la 6 ani - spre disperarea maica-mii)

@later edit: Monule, sarumana ! O sa intru diseara pe mess, ca de la serviciu n-am decat meebo, si mi-e ca se pierd off-line-urile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Gustaaaaa!

Si fii-mea striga dupa ajutor, dar prin parc. Se urca in vf toboganului, se pune pe burta si incepe:"AJUTOOOOOOOOOOOOR!" Se uita bunicile si bonele urat la mine ca eu stau pe banca neclintita. Pana intelege lumea ca fii-mea se vrea a fi in centrul atentie si ca este o actrita in devenire...ma barfeste tot cartierul de pensionari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Hello!!!
Tara arde si eu ma privesc in oglinda! Ei, am fost cu piticii atomici la pediatra, ca v-am povestit ca au fost muciosi si tusiciosi. Ei, bine, acum sunt ok. Catalin are 103 cm si 15 kg. Alexandru 72 cm si 9.200 Kg.
Discutie in masina:
Eu: Mami, deschizi gura, scoti limba, spui: Aaaa
Catalin: Nu ai zis tu ca e uiat sa scot limba?
Eu: La doctor scoti limba
Catalin: Pot sa fac Woaaaw? (mai nou cica imita tigrul si scoate cate un raget Whoaaaawww)
Eu: nuuu, mami, doar scoti limba si spui Aaaa.
Catalin: Bine

Ajungem la cabinet. Plansete, urlete pe 2 voci (Si Alexandru - sa fie mai prejos?). Il consulta, se uita in gat printre lacrimi. Termina dr, la care odrasla din dotare la dr: whooaaaaaww. Dr. - interzisa - nu intelegea ce e. Catalin: "doana dotoia, nu stii, asa face tigul". Radea dr. de nu va spun. La plecare s-au despartit prieteni. Si-au dat mana, si-au spus "Pa, mai vin la tine, piace aici"

Am ras sa mor cand am citit ca si alti copilasi striga Ajutor. Si al meu.. se urca pe canapea si incepe: Ajutooooooiiii, Ajutooooiii, saitziiii! Inca nu au venit vecinii.

V-am spus ca nu pronunta pe R si L decat separat, iar in cuvant le inlocuieste cel mai adesea cu I.

Despre gradi... grea problema. Eu trebuie sa ajung sa vorbesc. Tati - gica contra, nici nu deschid gura sa zic ceva ca el spune Nu dinainte - ca ce ii trebuie copilului gradi de acum, sa astept perioada de inscrieri. Eu as fi vrut sa il duc de acum, daca l-ar primi, ca el vrea micutul. Imi spune zilnic.

Gata timpul liber. Ma duc sa calc vreo 2 cosuri de haine

Catalin coloreaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

'ziua! Ca 'neata s-a dus de mult! Asa, discutati calme, imi place! Dar tot raul spre bune, ca ce sarmalute in foi de vita am facut aseara, coapte nu fierte, tot dind refreshs a vad care ce mai zice!

Andutzy, ti-am raspuns la subiect. Bafta multa!
Onixone, ba te contrazic, a mea, cea mica e geniu, ca stie cit face 2500 inmultit cu cit vrei tu: 2! Totul e two sau roshu (atentie, cifra e in engleza si culoarea in romaneste!) Tot in afara de ce stie exact cit e si ce culoare e, si cum stie putin... lumea asta e divizata cu doi si e rosie de la un capat la altul. Culmea este ca e taur, si ii place pink-ul dar alege intotdeauna rosu... si cind eram gravida cu ea, aveam tot timpul pofta de ceva rosu! Ei, ce zici, e geniu sau nu!?! Glumesc, da!?!
ChrisDun, aici tot timpul se intreaba in orice moment si cu orice ocazie: c'est correct? tu es correct? Sau ça va?, dar mai des prima varianta. Auzi peste tot la tot pasul, pina ti se acreste de atita corectitudine. E un tic verbal, cred ca e mai degraba quebecos decit francez, la fel cum este fait que (deci-ul nostru) sau puis (pi) (aaaa-ul nostru) la inceput de fraza. Este echivalentul englezescului it's ok?, are you ok? Ei, si romanii, mai ales copiii, adapteaza: esti corect, este corect, daca maninc atit e corect, vorba lui Octav: m-am c...t, te duci sa vezi daca am fost corect? Deci, ea e corecta si sentimentele mele fata de ea sint corecte, nervii mei nu sint corecti atunci cind sint prea obosita. Si mai au una romanii de pe aici: sint in tren sa fac ceva... pentru ca francezul spune je suis en train de faire quelque chose...
Gusta, am ris cind am citit! Simpatica Mara ta! Adina, si Ema la fel!

Dau drumul la mesaj, ca cine stie daca nu il pierd...

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Androix, tocmai cind sa-ti raspund la purici, uite ca s-a trezit Lisandru si tre' sa ies. Dar voiam sa-ti spun ca te inteleg cu mitza, dar poate ca e mai bine asa, ai copii prea mici pentru mitze-n casa. Sper sa-i fie bine acolo unde e!
Onixone, sanatate! Si da, asa este, vad lucrurile ca tine, cu venitul acasa cind suna clopotelul. Si sa stii ca se poate face si scoala si HS, dar iti trebuie timp si un pic de rabdare. Nu e nevoie sa faci mult, eu fac acum cu Agata o ora si jumatate de lectii, cu pauze la fiecare jumatate de ora. Jumatate de ora lectiile de la scoala, jumatate de ora citim sau facem in romaneste, in joaca, sau in engleza, dar repet, mai mult ca o distractie. Apoi repetam ce a facut pentru scoala si cite ceva suplimentar, din carti suplimentare sau de pe net, dar pe aceeasi linie ca cea a temelor. Seara, citim jumatate de ora, ea citeste cite un paragraf sau doua din carticica de la biblioteca, in franceza, eu le citesc la toti, inainte de culcare, in franceza un pic si mai mult in romaneste. Daca e tati, le mai citeste si in engleza. Ideea este sa nu faci mult, cite un sfert de ora, maxim 30 de minute pe zi, pe linga teme, la 7 ani e mai mult decit suficient. Si sint si zile, cind are mai multe teme sau merg mai geu, cind e prea obosita sau cind are activitati sau pur si simplu nu are chef, cind sarim tot ce e suplimentar, mai putin lectura mea de seara. Dar chiar si cu aceste zile sarite, facem constant, aproape in fiecare zi cite putin. Si ajunge! Cu Tudora mai mult ma joc, dar din cind in cind fac cite ceva cu ea. Dar mai mult facem in joaca: ce culoare are cana, cite pahare sint pe masa, ia pune animalutul mic sus, in dreapta si pe cel mare, jos, in stinga... se uita la mine, pune cum o duce capul, eu ii spun calma nu, mami, uite asa... a doua oara la fel, a treia la fel, dar la un moment dat face corect. Asta nu inseamna ca stie neaparat ce a aia stinga si dreapta, dar se cheama ca intelege enuntul, ce-i spun sau cer sa faca... lucru mult mai important la virsta ei, decit sa stie pe de rost anumite chestii, memorate vizual sau auditiv. Totusi, aceasta memorare despre care vorbeam e importanta (litere, cifre, poezioare, cintecele, expresii), pentru ca atunci cind creierasul lor le va intelege si sensul, va face mult mai usor legatura decit cei care nu au facut nici un exercitiu de memorare inainte. Deci, eu spun ca e important sa se lucreze cu creierasul lor un pic, chiar de la 2-3 ani, lucruri simple, ca un exercitiu fizic, dar de data asta pentru creier, la fel cum e importanta miscarea fizica pentru dezvoltarea motorie. Dar sa nu se insiste prea mult, mai ales daca nu vrea copilul. Si cred ca de fapt asta am spus toate la un moment dat, si Adina, si Oana, si Iuliana si alte fete care au luat cuvintul.

Gata, ma duc la puiutul mic, ca ma cearta...

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput