Cuptor electric - ce marca, ce functii?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Ni-na te rog frumos, ce parere ai de cuptoarele Hotpoint-Ariston FT 850.1 AV OW (alb vechi, cum o fi ala?) sau RB (rosu) la 1.970 Ron, si FRGO BR maron la 1.512 Ron? Cu ce e mai slab asta maron ca e destul de mult mai ieftin?
Dar plitele: Hotpoint-Ariston TD 740 TC ES CH (Champagne) la 1.891 ron. Cum arata Champagne pe cristal? De ce e asa scumpa? Dar plita PF 640 ES IX, pe alb sau negru la doar 776,99 Ron, de ce e asa de ieftina? din ce e plita alba sau neagra? emailata? Sau plita TD 640 ES tot champagne pe cristal la 1.629,99 Ron, de ce e mai ieftina decat cealalta champagne?
Si care cuptor cu care plita crezi ca se potriveste? Ma gandesc la cuptorul maro mai ieftin cu o plita champagne? dar nu stiu cum arata plita champagne, macar ca stil mai clasic, mai rustic, sa fie ambele asemanatoare.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

quote:
Originally posted by ni-na

E bun wok-ul,eu in 20 minute mi-am injumatatit varza pe care o pusesem la fiert..........de fapt n-am folosit nici un pic,jumatate era neagra iar cealalta mirosea a afumat....

Cuptorul bosch n-are in plus fata de ariston decat dezghetarea.Timerul ,grillul,ventilarea ,care sunt functii de baza le regasim la ambele firme.
Ar mai fi un motiv pentru care se recomanda unul din branduri......legat de stimularea vanzatorilor,voi sunteti fete destepte si ati inteles

Pai la wok se gatesc legumele cateva minute, nu 20. Pt felurile de mancare chinezeasca se lasa la foc maxim 3-4 minute, timp in care "jonglezi" cu tigaia, ca la clatite ca sa amesteci compozitia. Si in wok se caleste nu se fierbe, deoarece ajunge la temperaturi foarte inalte datorita formei vasului. Ia mai incearca sa prajesti ceva in el si stai langa wok ca sa nu se prinda si sa vezi ce bun e; se fac repede si nu se stropeste tot aragazul ca la tigaia obisnuita.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

In legatura cu wok-ul........vb la telefon ca femeile....nu mi-am dat seama ca a trecut timpul.Este vb de ochiul wok(ochi cu trei inele de ardere,nu de vas)
Cuptorul DECO FRGO este pe gaz,si la gaz sunt putine functii(grill,rotisor electric,siguranta si aprindere).
Plitele PF albe sau negre sunt din email,vopsit electrostatic.
Plita TD 740 este de 75 cm,cealalta pe 60 cm,cea mare este cu 5 arzatoare,fata de 4 la TD640,plus ca la cea de 5 este si un ochi de forta.
Cauta pe site ariston TD641 S ICE sa vezi aspectul plitei .Si-au schimbat denumirile putin,vb de acelasi produs TD640S CH.
Cum sa iti descriu culoarea,un crem inchis,dulce,cald.
Sticla nu o potrivesti cu emailatul,doar sa ai intreaga bucatarie pe rustic si cuptorul sa nu fie aproape de plita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Aaa, nu stiam ca e pe gaz cuptorul ala, ziceam ca am gasit si eu unul mai ieftin la care sa nu mai faca sotul mutre dar pe gaz nu vreau.
Si eu zic ca nu s epotriveste sticla cu email asa ca cea mai buna combinatie cred ca e ala Old White (cuptor) cu plita alba emailata, nu mai stiu codurile. Dar acum sa vedem ce functii au, de ex. cuptorul FT 850.1 AV Old White are autocuratare? ca pe site nu scrie. Are ventilator pt repartizarea uniforma a caldurii?
Si inca o intrebare: ventilatoarele astea, am vazut la multe cuptoare ventilator tangential pentru racire, dar eu vreau pt copt uniform, e acelasi lucru? daca are pt racire e clar ca are si pt caldura? sau cum?
La plite e mai simplu cu functiile, nu trebuie decat aprindere electrica la o singura mana (desi n-as muri nici daca as folosi alt buton pt aprindere ca sunt deja obisnuita) si stop gaz de siguranta, atat, altceva ce ar mai putea avea?
Asa mi-ar placea, o bucatarie rustica.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Iarasi te dau peste cap la plite:daca are aprinderea pe butonul lateral,nu are siguranta de oprire a gazului in caz de stingere accidentala.
Ventilatia tangentiala pentru racire inseamna ca raceste exteriorul cuptorului.Pentru copt uniform,sau pe mai multe straturi este un ventilator in interior,si il regasim la modelul agreeat de tine.
Aaaaa,si nu are autocuratare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Eu am ales unul de la Ariston, dupa ce le-am luat la studiat pe toate timp de mai bine de 1 luna...am ramas la asta pt ca mi s-a parut mai aproape de ce am cautat eu, plus ca geamul cuptorului ramane rece...ceea ce mi-a fost de mare ajutor, avand in vedere ca maimutza mea e tare curioasa si si-a mai fript odata manutele. O sa caut si dau si linkul la el imediat. Plus ca e inox din acela care nu se pateaza.

Edit: iaca si linkul http://www.ariston.com.ro/product--FZ%2086.1%20IX--1007.html

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisbar spune:

wow, ce bine arata aristonul asta!!!

ceva in genul asta au si la 15 milioane (tipul materialului) dar cred ca era mai subtire la functii pt ca e o diferenta de 5 mil. la pret.

pana la urma, voi la ce v-ati oprit fetelor? ca eu nu prea am mai avut timp pentru asta si cred ca in cateva zile incep iar cercetarile. iar o sa-i crizez pe aia de la media galaxy cu intrebarile mele. de acolo vreau sa cumpar pentru a profita de oferta lor de 20 de rate fara dobanda. or fi mai scumpe acolo dar nu cred ca e mare diferenta incat sa nu compenseze faptul ca nu dau banul gros din mana intr-o zi.

din ce am citit pana acum se pare ca totusi este importanta si autocuratarea aia si ar fi bine sa-mi iau un cuptor cu aceasta functie si sa fac rabat la materialul de pe fata cuptorului.

ni-na, mare boier, mare caracter!!!
multumirile mele tuturor fetelor care s-au implicat si sper sa facem toate o alegere buna pana la urma.

astept in continuare sugestii. poate a fost una mai harnica dintre noi si a purces si la achizitionare.

pup iu all!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Crisbar eu am purces la achizitionare...dar deocamdata ma uit la el cat de frumos este pt ca nenea electricianul vine abia in we sa-l monteze...dar imediat ce-l bag "in productie" vin si va zic ce si cum

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisbar spune:

hai ca m-am hotarat si eu la un cuptor: am luat bosch-ul (15 milioane) care are exact aceleasi functii ca cel care are usa culisanta: clasa energetica A, curatare eco clean, ventilare , timer etc. Este tot din inox, dar e un pic diferit materialul: l-am zgariat cu unghia si fara nici o problema de poate sterge si dispare semnul.

dupa ce-l pun in functiune ma prezint la raport cu detalii (sper sa fie de bine si nu de rau)

Mergi la inceput

N-are ce sa fie de rau,daca citesti cartea tehnica si respecti timpul , gradele scrise acolo si mai ales functia(daca el iti spune grill cu ventilare,asculta-l.....nu ca mine care recomand clientilor si acasa mi-e sila sa caut cartea si fac din ce-mi aduc aminte

Mergi la inceput